5 Eylül 2011 Pazartesi

Manzaradan Parçalar - Filmden Nağmeler

Bu akşam  başrollerini Gary Grant ile Eva Marie Saint'in paylaştıkları, North by Northwest adlı filmi seyredeceğim.  Bu filmle ilgili ilginç bir yazı okumuştum. Sinema tarihinin en güzel, en unutulmaz öpüşme sahnesi güya bu filmdeymiş. Bu filmde Chicago treninin dar kompartımanında Gary Grant ile Eva Marie Saint öpüşürlerken kendi çevrelerinde dönerek neredeyse tam bir daire çiziyorlarmış. Orhan Pamuk’un Manzaradan Parçalar adlı kitabında bu konuda şöyle yazıyordu: “Belki de öpüşmenin ne kadar baş döndürücü bir şey olduğunu sinemaseverlere hissettirmek için.” Yoo.. Sakın bu filmi bu sahne için seyredeceğim zannedilmesin. Daha neler? Ben korku filmi seyretmeyi çok severim. Hele Hitchcock filmlerine bayılırım.  Gelmiş geçmiş en iyi öpüşme sahnesini,  gelmiş geçmiş en iyi korku filmleri yönetmeni  Alfred Hitchcock çekmişse ben ne yapabilirim? Hatta şimdi bu filmin türüne baktım. Casusluk… Dram…  Gerilim… Gizem  ve Macera diye yazıyor. Hımm… Tamam. Söyleyeceğim.. Bir de... En son romantik diye eklenmiş. Ne var?  Bu filmin  içinde bu söylediğim şey küçücük bir nağme... O kadar.  Lütfen öyle inanmayan gözlerle bana gülme. Yalan mı söyleyeceğim yani... Tövbe... Tövbe... Yazmayacağım başka bir şey işte... Tamam. Bitti... THE END




4 yorum:

  1. gary granti çok severim, küçüklüğümden kalma bir sevgi bu önceleri trt kanalında sıkça olurdu filmleri, artık tv lerde pek yayınlanmasa da net sağolsun.

    YanıtlaSil
  2. Of, Dürr-i Yekta akşamı iple çekiyorum. Bu filmi çok merak ediyorum:)) Korku flmlerine bayılırım. Hele birde Gary Grant varsa filmde... Heyyy:))

    YanıtlaSil
  3. Sevim Tunçel5 Eylül 2011 19:25

    Filmi seyrettim, tavsiye ederim. Kaçırmayın.

    YanıtlaSil
  4. SElam Sevim.. Az sonra seyredeceğim:)

    YanıtlaSil