24 Ocak 2010 Pazar

En Güzel Kar Görüntüleri Olan Film

Bugün eve dönerken, seyrettiğim en güzel kar görüntüleri olan hangi filmdi, diye düşündüm. Sanıyorum o efsanevi müziği ile Love Story en güzel kar görüntülü filmlerden biri. Hani Ali Mac Graw ve Ryan O'Neal'in en genç halleri. 197o'li yıllar.

Oliver, köklü ve zengin bir ailenin çocuğudur. Aile geleneğini devam ettirmek amacıyla, Harvard Üniversitesi'nde hukuk okumaya başlar. Müzik öğrencisi olan Jennifer'a aşık olur. Evlenmeye karar verirler. Ancak Oliver'ın babası bu evliliği onaylamaz. Oğlunun harçlığını keser. Onu mirasından da mahrum edeceğini söyler. Tabi ki, maddi destek olmadan Harvard'a okumak kolay olmayacaktır.

Herşeye rağmen evlenirler. Hayata sıfırdan başlamak zorunda kalırlar. Yeni evli çift, Oliver'ın okul masraflarını karşılamak için farklı işlerde çalışmaya başlarlar. Love Story Oliver ile Jennifer'in hüzünlü aşk hikayesidir.

Sevmek planlı programlı bir şey değildir ki. Öyle nedensiz, birdenbire, hiç beklenmedik bir anda, beklenmedik birine aşık olabilir insan. Bu filmde de fakir kız ve zengin çocuk durumu var. Yukardaki fotoğraf filmin en güzel kar sahnelerinden biridir. İki sevgili karda yürürler, koşarlar, yuvarlanırlar. Muhteşemdir filmin bu karlı bölümleri. Tabi ki 1970 yılında 7 dalda daha Oscar'a aday gösterilen ama yalnız en iyi şarkı ödülünü alan o güzelim Love Story şarkısı eşliğinde, filmin görüntüleri izleyicileri büyüler.

Enteresan bir şey oldu. Filmi araştırırken, Love Story'nin yazarı, Edebiyat profosörü Erich Segal'in 17 Ocak'ta yani bir hafta önce kalp krizi nedeniyle 72 yaşında öldüğünü öğrendim. O zaman filmin sloganı olan, “Aşk asla pişman olmamaktır.” sözünün sahibi Erich Segal'in ruhu şad olsun diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder