3 Aralık 2010 Cuma

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü


Galata Köprüsü'nde bir bahar günü kör bir kadın dilencilik yapıyormuş. Dizlerinin dibine bir tabela koymuş. Üzerinde "Doğuştan Kör" yazılıymış. Pek çok insan gelip geçmesine rağmen kimse ona yardım etmiyormuş. Oradan geçen bir "Hayalci" bunu görmüş. Zavallı dilenciye acıyıp tabelayı almış, tabelanın arkasına bir şeyler yazmış. Olduğu yere tekrar bırakmış.Ne olduysa olmuş!.. Bu tabeladaki yazıyı okuyan herkes, dilenci kadının önündeki şapkaya para atmaya başlamış.Bir cümle yetmiş onca kişiyi etkilemeye ve dilencinin şapkasının kısa sürede ağzına kadar parayla dolup taşmasına...

"GÜZEL BİR BAHAR GÜNÜ... AMA BEN BAHARI GÖREMİYORUM!.."

6 yorum:

  1. ah ne incesin sen...güzel ruhlu insan..:)

    YanıtlaSil
  2. resimdeki kişi ünlü kahin Babavanga'dır belirtmeden geçmek olmaz. Gerçekleşmiş kehanetleri insanı ürkütürken gerçekleşmesi muhtemel kehanetleri ise insanın ağzını açık bırakmaktadır!

    YanıtlaSil
  3. İşte iletişimin sihirli gücü. "Hayal kahvem" de de öyle. Bu biloğun ismi yeter zaten. Başlığı okumak demek hülyaya dalmak demek.

    Bu arada Beyoğlu "Hayal kahvesi" nasıl bir yerdir acaba?

    YanıtlaSil
  4. Engelliler aslında engelli değildir hayat engebelidir.Allah'ımızın imtihanına saygı duymalıyız.Engelsiz ama duyamayan konuşamayan sakat olan vb. arkadaşlarımıza kötü laflar söyleyip alay ediyorsak engelli biziz demektir...

    YanıtlaSil
  5. Çok haklısınız Zaynograf... Çok haklısınız. Sağolun.

    YanıtlaSil
  6. crazywomenrosemary, aydedeye havlayan ve profesör geçen sene yorum yazmışlar. Ve ben cevap iadesi yapmamışım. Ne fenayım:) Bir sene gecikmeli teşekkür etmeliyim.
    Ayrıca Aydedeye havlayan ne hoş bir bilgilendirme yapmış. Sağolsun.

    YanıtlaSil