8 Aralık 2010 Çarşamba

Gün Işığında Tuhaf Bir Rüya Gördüm!-4-


Uyumuşum. Gün ışığında kolay kolay uyuyamam. Mümkün değil. Küçükken karanlık odada uyumaya alışınca  iyi olmuyor. Bu durumda insan kaç yaşına gelirse gelsin uyumak için  illa karanlık  ve  sessiz bir kuytu arıyor. Nasıl olduysa bu kez aydınlıkta uyumuşum. Çok yorgundum. Bir an içim geçti sanırım. Bir rüya gördüm. Tuhaf bir rüya! Rüyalar ne acayip bir sevüvendir aslında. Hiç aklınıza gelmeyen kişi ya da kişilerle birlikte, daha önce görmediğiniz mekanlar ve anlamını çıkaramadığınız durumlar içinde bulabilirsiniz kendinizi. Aynen bu hallerdeydim işte.  Rüyamda da uyuyordum.

Bak şimdi. Ben yemeden önce yiyecekleri, içmeden önce içecekleri koklarım illa. Önce beynimin koku alma duyularını kışkırtmayı severim. Ayrıca çiçek kokusundan defalarca sarhoş olmuş biriyim. Koku insanı sarhoş eder mi demeyin? Kaç kere tecrübe ettim.  Hele en son yaşadığım şebboy kokusunun beni nasıl kendimden geçirdiğini az önce yaşamış gibi hatırlıyorum. Araba kullanıyordum. Yan koltukta bir demet beyaz şebboy duruyordu. Şebboy harikulade kokuyordu. Bir an başımın döndüğünü hissetmiştim. Arabadaki şebboy kokusu dağılsın diye camı açmıştım. Camdan içeri esen rüzgar şebboyun kokusunu dağıtmamıştı da çıldırtmıştı adeta. Bu defa önümdeki herşey iyice dönmeye başlamıştı. O kadar korkmuştum ki, arabamı  hemen  yolun kenarına çekmiştim. Çarpar beni kokular. Sarhoş eder hatta.

İşte rüyamda uyuyordum ya... Enfes elma kokusu sarstı, sirkeledi beni. Öyle ki  gün ışığında nasıl olduysa daldığım uykumdan rüyamdaki elma kokusu beni kendime getirdi. Baktım etrafıma. Ofisteyim. Ayaklarımı yandaki kesona uzatmış bir haldeyim. Şaşırdım halime. Ayaklarımı gürültülü bir şekilde yere indirdim. Kalktım ayağa. Baktım. Masada bir yeşil elma. Gürültümü duyunca içeriden seslendi Berna... "Bugün elma getirmiştim. Seversiniz diye bir tane  bıraktım masanıza."  Elmayı hayretle karışık  hayranlıkla elime aldım. Kokladım. Başım döndü. Düşeceğim sandım. Oturdum koltuğuma. Elmayı  iştahla  ısırdım.. Tuhaf değil mi? Hayırdır inşallah!

6 yorum:

  1. Hayır olsun.Rüya tabirlerine baktım senin için diyor ki:
    Elma görmek ne şekilde olursa olsun, talihinizin her işte yaver gideceğini ifade eder. Masa üzerinde elma görmek, sosyal hayattaki nüfus ve itibarınızın gittikçe artacağına, elma yemek hazır planlarınızın başarıya ulaşacağına işaret eder. Elma barışın, bolluğun, bereketin, ve paranın işaretçisidir. Rüyada elma görmek her işte şansınızın sizinle beraber olduğunu ifade eder. Masa üzerinde elma görmek, çevreniz genişleyecek ve çevrenizden saygı göreceksiniz demektir. Elma yemek uygulamaya koyduğunuz planlarınızın olumlu sonuçlarını alacaksınız anlamındadır. Rüyada elma almak Kar getirecek bir işe yatırım yapacağının haberidir. Rüyada ağaçtan düşen elmalar görmek önünüze çok sayıda güzel fırsat geleceğine işarettir. Ağaçta elma görmek, yakın zamanda güzel bir haber alacağınız anlamındadır. Elma yeşil, ham, ya da çürükse, gerçekleşmesini istediğiniz hayallerinin olamayacağını bildirir.
    HADİ GENE İYİSİN:)))

    Elma, barış, bereket, para ve şansın işaretçisidir. Fakat elma çürümüş veya tamamen olgunlaşmamışsa planlarınızı gerçekleştiremeyeceğiniz anlamına gelir.

    Kısmet, bolluk, başarıdır. Elma güzel ise kısmet çok iyidir, kötü ise kısmet kötüdür. Elmanın şekline ve rengine göre de yorumlanır. Elma ağacı, hayırlı, iyi huylu akrabadır.

    Rüyada elma görmek, eger rengi yesil ise evlada, kirmizi ise bir büyük tarafindan gelecek menfaate, eger rengi beyaz ise ticaretten gelecek kara, sari ve lezzeti de eksi ise, hastaliga ve kuvvetsizlige isarettir. Rüyasinda bir elmayi ikiye böldügünü görmek iki ortak veya kari ile koca arasinda ayriliga isarettir. Agacindan kirmizi bir elma koparip yedigini görmek bir kiz evladi olacagina delalet eder. Rüyada kendisine bir eksi elmanin verildigini görmek düsmanliga, tatli bir elmanin verildigini görmek ise dostluga yorumlanir. Rüyada elma görmek ve yemek (tatli olmak sartiyla) bütün yorumcular tarafindan daima hayra ve mala yorumlanmistir. Bir baska rivayete görede: Rüyada elma görmek, evlada isarettir. Elma, kisinin hizmeti ve arzu ettigi seydir ki, tabir de bu istikamettedir. Mesela, rüya sahibi tüccar olursa, gördügü elma onun ticaret ve kazanci, ziraatçi ise, ziraati ile tabir edilir. Kendisine bir elma geldigini veya elmayi verdigini görse arzu ve istegi kadar bir seye isarettir. Bazi tabirciler, tatli elma helal rizk, eksi elma haram rizktir, demislerdir. Elma agaci, insana yakin mü min bir kimsesidir. Bundan dolayi bir kimse elma agaci ektigini görse, bir yetim büyütür. Elma yedigini gören, insanlarin baktigi bir mali yer. Elma topladigini görse, medhedilmeye layik, serefli ve aziz bir kimseden mala erisir. Sayili elma, sayili paraya isarettir. Mescidde elma kokladigini gören, evlenir. Tabir, kadin için de böyledir. Günah islenen bir mecliste kadinin elma kokladigini görmesi, halkin diline düsüp kötü söhret kazanmasina isarettir. Bir kadin, taniyip bildigi yerde elma yedigini görse, güzel bir çocuk dogurur. Rüyada elmayi isirmak, hayir ve ihsana, kazanca, faideye ve menfaate kavusmaktir. Elma, dostlarla da tabir edilir. Bazi tabirciler, elma yedigini gören kimsenin bir düsmani olur, dediler. Elma çok sehvete de isarettir. Eksi elma daginikliga, zararlara, baginp çagirmaya, eksi elma agaci da yine bagirma ve feryad etmeye isarettir.

    Hayalleriniz gerçekleşecek. Elma barışın, bolluğun, bereketin ve paranın işaretçisidir. Elma yeşil, ham, ya da çürükse, gerçekleştirmek istediğiniz planlarınızı gerçekleştiremeyeceksiniz.

    Hayalleriniz gerçekleşecek. Elma barışın, bolluğun, bereketin ve paranın işaretçisidir. Elma yeşil, ham, ya da çürükse, gerçekleştirmek istediğiniz planlarınızı gerçekleştiremeyeceksiniz.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlara vesile olsun rüyan. Çok güzel bir rüya görmüşsün bence de. Zaten yorgunlukla uyunulan uyku ve o rüyaların tadı da çok güzel olur.
    Eminim hediye gelen elmayı da büyük bir iştahla bitirmişsindir. :)))

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten sanal ortamda reel yazılar yazmada büyük yetenek sahibesisin sen. Yazılarınızı farkedenler kapınızı fırsat buldukça çalacaktır . Bilogçuların sizden birçok öğrenecekleri duygular ve düşünceler var. Dostluk kuraran gerçek aşkı bulur.. Gerçek dostluk, doğruluklar, iyilikler, güzellikler manzumesidir. Bu değerler sizin yazılarınızın mayasını oluşturduğuna göre, bu şifrenin sırrına erenler bilki, yüreğinin ta ortasındadırlar. (Rüyanıza bir de bu yorumu ekleyelim.)

    Yüreğinize sağlık senin..

    YanıtlaSil
  4. @ Defne, ne güzel rüya tabiri yazısı olmuş. Elma ile ilgili herşeyi biliyoruz artık. Teşekkür ederim.

    @ Kitap Cadısı,elmayı koklamayı da yemeyi de severim. Teşekkür ederim.

    @ Profösör, nazik yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Öff ne uzun yazmışım:PP insan okurken uykusu geliyor:PP

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel..Çıkan bir rüya olmuş bu.
    Rüyanda olacağı görmüşsün. Acaba bu bir yetenekmi. Geliştirilebilirmi.
    Geliştirsen mesela..iş hayatında faydasını nasıl olur gibi şeyler geldi aklıma :)
    Yada gel seninle bir cafe açalım. Ben kahve falı bakayım, sen istiareye yat, bir de bakla falı açan eleman bulduk mu tamamdır bizim köşe :) Ben her akşam bu saatler böyle olurum.
    Affola. Sevgilerimle

    YanıtlaSil