6 Aralık 2010 Pazartesi

Değişik Usülde " SeVmeK " Tarifi

 

Bir organ nakli gibi sevmiştim seni... Çürük gözlerine bağışlanan ellerim, yırtık dudaklarına bağışlanan şiirlerim..  Darmadağın kadınların, darmadağın ettiği erkekler gibi sevmiştim seni... Çok eskitilmiş bir aşkın hatırlanması, sevgilinin resmi karşısında çocuksu bir iç kanaması, aslında işin açıkçası; rüzgarın fırtınaya dönüşmesi gibi hayatına yönelik bombalı bir saldırı gibi, geriye çekilirken herkesi öldürmek gibi sevmiştim seni... Ruhum kan kaybederken nasıl tutarım seni şimdi deniz gibi, neticesi olmayan herhangi bir sebep gibi, ortalık yerde durup dururken sevmiştim seni... Atlara kalırsa çoktan kaybettik savaşı, mızraklar kırıldı, kalkanlar delindi, ganimetler paylaşıldı. Kasaba meydanında birbirini dövmekten yorulan iki kovboy gibi, bir tabancanın namlusuyla tetiğiyle, kendisinden farklı, kendisinden ayrı, bir silahın şarjöründe tanışan iki soğuk mermi gibi, aynı bedene sıkılan iki el kurşun gibi, katille kurban arasında o birkaç saniyelik telaşla sevmiştim seni...

şiir-küçük iskender
fotoğraf-numan serteli

3 yorum:

  1. "Rüzgarın fırtınaya dönüşmesi gibi hayatına yönelik bombalı bir saldırı gibi,geriye çekilirken herkesi öldürmek gibi sevmiştim seni"


    "bir silahın şarjöründe tanışan iki soğuk mermi gibi"

    K.İskender nasılda hissetmiş? Hissettiklerini ne de güzel hissettirmiş..

    SEN nasılsın Hayal Kahvem.?.;)

    YanıtlaSil
  2. Hımm.. CWRM, şiir mi yazmamı istiyorsunuz yoksa?
    Biliyorsunuz şiir yazamıyorum maalesef halaaaa;)

    YanıtlaSil
  3. Ben bloğunda ne bulsam okurum,en iyi..
    yapabildiğim şey okumak..
    Eserleri o,bu diye ayırmam..Söylesem gülersiniz ,yolda yere düşmüş, bir gazete parçasını bile es geçmem, önemli bir şey gözüme ililşirse.

    YanıtlaSil