4 Aralık 2010 Cumartesi

Engelli Çizgi Roman Kahramanı Var Mı?



Acaba engelli çizgi roman kahramanı var mı? diye merak edince, bizim çocuklar Daredevil  var dediler.  Bu çizgi roman kahramanı 12 yaşında gözlerine radyoaktif madde dökülmesiye kör olmuş. Asıl adı Matt Murdock olan görme engelli çizgi roman kahramanı gündüzleri avukatlık geceleri kötülerin düşmanı Daredevil oluyormuş. Babasını öldürten Kingpin, Daredevil'in baş düşmanıymış. Daredevil 12 yaşında gözlerini kaybetmiş ama bunun karşılığında 4 duyusu güçlenmiş ve müthiş bir çeviklik kazanmış. Kulakları radar olarak görev yapmaktaymış. Ve kırmızı köstüm giyiyor yukarıda görüldüğü gibi... İşte huzurlarımızda görme engelli bir çizgi roman kahramanı.



Başka engelli çizgi roman kahramanı var mı peki? Evet. X Men'in kurucusu Profesör Charles Xavier. Dünyanın en güçlü telepatı. İlüzyon yaratan ve başkalarının beyinlerine hükmedebilen, psişik yetenekleri olan,  malikanesindeki celebro adlı özel bilgisayarla güçlerini arttıran, tekerlekli sandalyeden iş yapan engelli çizgi roman kahramanı.

3 yorum:

  1. Çok ilginç bir konuya deyinmişsiniz.Daha önce hiç aklıma gelmemişti.Belki tv de yayınlanan engelli bir çizgi film kahramanı olsaydı.Öğrencilerimden biri engelli arkadaşını üzmezdi.

    YanıtlaSil
  2. Hiç öyle düşünmedim valla güzel bir konuya değinmişsin:))Yakın zamana kadar Daredeville özdeşleştiriyordum kendimi bir tane sakat kulağım var ama diğer duyularım güçlüydü.Ne oldu sonra 3,5 numaralı gözlükler takmaya başladım,damak tadım vejeteryan olduktan sonra köreldi gibi..Dokunma duyusu sabit kalırken koku alma duyum feci derecede hassas ve yüksek çıktı yahu her otun bokun kokusunu alabiliyorum komik ama hayret bişey yanii:)))Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. @ Huyumkurusun, öğretmensiniz anladığım kadarıyla.
    Çocuklar çok acımasız oluyorlar bazen değil mi?
    Böyle çizgi filmler ve çizgi romanlar olsa ne kadar iyi olur hepimiz için..

    @ Sağır Kedi, koku alma nefis bir duyudur sahiden.
    Keşke bizde geliştirebilsek.

    YanıtlaSil