28 Aralık 2010 Salı

Mutluluk Nedir?


Kalpten kalbe yol olduğuna inanır mısın? Ben inanıyorum. İnanıyorum inan ki! Bak şimdi. Geçen yıl  sonbahardı. İstanbul'da kitapçıda dolanıyordum. Kitapların kimini elime alıyor, kimine dokunmadan sadece bakıyordum. Bir ara Erkekler Cennetinde Son Tango adlı bir  kitapla göz göze geldim.  Kitabı elime aldım. Yazarı Halil Gökhan'dı. Kitabın ismini de kapağını da sevmiştim. Sonra kitabın ilk sayfasını açmıştım. Kitap "Kitabın sonunu kimseye söyleme! Eğer söylemezsen kitap sana büyük iyilik yapacak... Öncelikle başkalarının bilmemesi gereken, sadece senin bilebileceğin şeyleri söylemediğin için seni koruyacak." diye bir paragrafla başlıyordu. Oyunlar hoşuma gider ya... Bu cümleler sanki yazar okuruyla oyun oynamak istiyormuş hissi vermişti. Ne yalan söyleyeyim bu durum hoşuma gitmişti. Şöyle bir dalgalandırmıştım kitabın sayfalarını. Ortasını açıp iyice bir koklamıştım. Memleketimin genç bir yazarının anadilimde yazılmış bir kitabıydı. Sevinerek satın almıştım. Hatta  bu kitapla ilgili düşüncelerimi Hayal Kahvem'e yazmıştım. İşte.burada. Şunu tüm içtenliğimle söylemeliyim. Ben yazarı dinledim. Kitabın sonunu kimseye söylemedim. Arada aklıma geliyordu doğrusu... O günden bu güne kitabın sonunu kimseye söylemedim ya, kitap bana iyilik yapacak mıydı acaba? Aklıma gelip böyle düşündüğüm zaman kendime gülüyordum tabii. Bu düşündüğüm olacak şey miydi Allahaşkına? Daha sonra Halil Gökhan'ın Konuşan Kadın adlı kitabını okumuştum. Bu kitabıyla ilgili Edebi Bilmeceler hazırlayıp Hayal Kahvem'e koymuştum. İşte burada.  Halil Gökhan'ın değişik bir tarzı vardı. Okumak niyetiyle diğer kitaplarını da aramaya girişmiştim. Bulamıyordum ama. Takibindeydim. Sonra Halil Gökhan'ın Yazıyor adında dergi çıkardığını öğrendim. Piyasada satılmıyordu. Abone olunuyordu. Abone oldum. Ve iki sayısı işte elimin altında... Şimdi tüm bunları neden anlatıyorum bil bakalım? Kalpten kalbe yol var yemin edebilirim. Şimdi  söyler misin Halil Gökhan beni nereden bilecek? Hayalciyim ya! Düşünüyorum.  Acaba Hayal Kahvem'i okuyor olabilr mi arada sırada? Yok artık, daha neler? Koskoca yazar işi gücü yok bloglarda dolaşacak da Hayal Kahvem'e  mi bakacak? Mümkün mü böyle bir şey? Bilmiyorum ama... Bak... Bak şimdi neler geldi başıma!..


İşim açısından yılın en debdebeli zamanlarını yaşıyorum. Ha babam de babam koşturuyorum. Dün İstanbul'daydım mesela. Önce bir panel, arkasından çalıştığım şirkette bir toplantı, sonra bir kaç müşterimle alacak verececek muhabbeti, anlayacağın yorgunluktan bitkin vaziyetteydim. Gece eve gitmeden önce ofise uğradım.  Kimse yoktu. Odama geçip koltuğuma serilir vaziyette  oturdum.  Aklımdan Murathan Mungan'ın dizeleri geçiyordu. "Bir yıl daha bitiyor. Düşlerim, tasalarım, yarım kalmış onca şey. Her yıl biraz daha kısalıyor bir öncekinden. Bana mı öyle geliyor? Yoksa daha mı hızlı ilerliyor zaman, insan yaşlanırken?" diye bir şeyler düşünüyordum işte.Yorgundum. Attila İlhan'ın dediği gibi kendimi  dağ başları gibi yalnız hissediyordum. Tam o anda  masamın üzerindeki büyük zarfı farkettim. Kimseden bir şey beklemiyordum. Zarfı isteksizce elime aldım. Usulca açtım. Allahım! Zarfın içinden çıkan iki kitabı görünce inan ki yerimde zıpladım. Hey! Bunlar Halil Gökhan'ın kitapçılarda arayıp bulamadığım Yeni Sevgili ve Yedinci adlı kitapları değil miydi? Üstelik bu kitaplar yazarı tarafından imzalanmamış mıydı? "vildan'a sevgi ve dostlukla" demiş. Altında da Cemal Süreya tadında bir imza atmış. Şaka mı bu? diye fırladım yerimden! Zarfın üzerine baktım. Bil bakalım kimdi gönderen? Halil Gökhan. İyi de Halil Gökhan beni nereden bilsin? Olacak iş miydi yani? Hayal bu ya! Halil Gökhan okudu kitapları için yazdıklarımı belki... Sonra abone oldum Yazıyor adlı dergisine. Bu dergi geliyor ya ofis adresime... Eee... Hayal bu ya... Kalpten kalbe yol var diye inanıyorum ya hani... Yazar kitaplarının izini takip ettiğimi hissediyor. Ayrıca sözünü de dinledim ya... Kimseye kitabının sonunu söylemedim hani... Anladın değil mi? Şimdi ödüllendiriyor işte beni.. Yazarından imzalı kitaplara bayıldığımı anladı. Aradığım iki kitabını imzaladı. Adresime postaladı. Allahım bu  hayalim gerçek olabilir mi? Onu bunu bilmem. Gerçek oldu vallahi. İşte yazarından imzalı iki kitap var elimde! Yorgunluğum, bitkinliğim anında yok oldu gitti. Mutluydum. Mutluluk nedir diye soruyorsun ya bazan bana hani... Mutluluk sevdiğim bir yazarın imzaladığı kitapları şaşırarak elime almak olabilir mi?

10 yorum:

  1. Güzel bir yazı. Gerçek bir yazı. Size yetişemiyorum vallahi ben. Ama inanıyorum ki senin kitabını da Halil Gökhan senin kitabını fellik fellik arayacak. Piyasada bulamayacak. en sonundea sen de ona kitabını imzalayıp postaya vereceksin . O da mutlu olacak. Sen de mutlu olacaksın. Ben de mutlu olacağım. Önceden sezdiğim için. öngörüde bulunduğum için. ayrıca senin kitapta benim de katkım olacak. Belki yazılarına desen çizeceğim. Belki de kapak tasarlıyacağım. Belki de piyarını yapıp ulusal medyada konu işleteceğim. Bu mutluluğu herkesle paylamada öncü olacaeğım. Şimdi de darısı başına diyorum. 2011 huzurlu, mutlu ve sakin olmas dileğiyle..

    YanıtlaSil
  2. okurken tüylerim diken diken oldu.ne ince bir davranış. :))

    bu arada o mektupluktan bende de var.kendime mektuplar yazmayı düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Çok keyifliydi. Bu yazıyı size yazdırdığı için Halil Gökhan'a teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Aman Allahım, ne kadar çok yazı birikmiş ben buralara uğrayamayalı... Sizdeki bu yazma aşkına hayran olmamak elde değil Vildan Hanım. İyi ama arada bize de acıyın biraz :) Bunların hangi birini okuyacağım ben? Üstelik hepsi de öyle keyifli, öyle içten yazılıyor ki insanın hepsini birden okuyası geliyor. Hani okumazsam hem size hem de o yazıya haksızlık edecekmişim gibi geliyor. Ama vakit... Ah o vakit yok mu? Hani bende olmayan. İşte o hiçbir şeye izin vermiyor maalesef.

    Her neyse... İyi yıllar dilemek için uğramıştım, neler yazdım bakın :) Size ve ailenize mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yeni yıl dilerim. Sevgi ve dostlukla kalın...

    YanıtlaSil
  5. Müthiş bir sürpriz. Kalbine göre olmuş. Yeni yıl hediyesi olmuş Kalpten kalbe biryol olduğu kesin. Bu bazı insanlarda daha hızlı çalışıyor galiba :))
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Evet Dilek, hoş bir sürpriz oldu:)

    YanıtlaSil
  7. Mit, ben de özlüyorum sizi... Gözüm arıyor yani ne yalan söyleyeyim:) Size de sevdiklerinizle mutlu bir yıl ve yeni kitaplar diliyorum:)

    YanıtlaSil
  8. Hey, İşte meşhur bir yazar yorum yazmış Hayal Kahvem'e. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Kara Kitap sahiden var mı bu mektupluktan sizde?
    Tamam. yazacaksınız ve 2011 de kitap çıkaracaksınız. Bakın içimden öyle geldi:)

    YanıtlaSil
  10. Profösör, mahcubiyetle okudum yazdıklarınızı. Ne hayal ama:) Demek Halil Gökhan arayacak benim kitabımı ve bulamayacak. Hey, ben imzalayacağım ve göndereceğim öyle mi? Bu hayal benim de hoşuma gitti:) Çok naziksiniz Profösör, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil