13 Nisan 2012 Cuma

Tefrika Roman Ödülleri Mi? Kim Veriyor Bu Ödülleri Peki?


"Yok artık!" dedim kendi kendime... Ama...  Yoo... Hayal olamazdı. Hem Hürriyetaile'de hem Sabitfikir'de aynı habere rastlamıştım. "Charles Dickens'ten Yaşar Kemal'e kadar bir çok dünya yazarının ilk eserlerini yayınladıkları Tefrika Roman geleneği tefrika.net, Tefrika RomanYarışması ile yeniden yaşatılıyor. Tefrika Roman Ödülleri yarışması 1 Mayıs - 1 Ağustos 2012 tarihleri arasını kapsıyor."  Buraya kadar okusam, "Acaba Tefrika Roman dedikleri ne ola ki?" diye araştırırdım araştırmasına... İyi de, bu yarışma Kafekitap.com ve Yeşil Kalem Ödülleri' nin ortaklığında düzenleniyormuş. Düşün ki bir roman yazmaya niyetlisin. Bir sayfa yazdın. Devamını getiremedin. Cesaretin yok. Ya da yazdın bitirdin romanını ama ne yapacağını bilemiyorsun. İşte bu yarışma ile daha fazla yorulmadan, beklemeden, yazdıklarının okunması, değerlendirilmesi ve eleştirilmesi imkanı buluyorsun. İnanılacak gibi değil. Şahane! Düşünsene... Niyetin var  yazmaya... Ama nasıl kitaplaşacak? Kim uğraşacak? Habere bakasana!.. "Bir sayfa bile yazmış olsan gel! Hemen "tefrika et!" diyor. Peki bunu kim diyor? Tüm bu uğraşıları yapacak olan kim? Yedinci, Konuşan Kadın, Yeni Sevgili, Erkekler Cennetinde Son Tango'nun  yazarı... Abonesi olduğum Yazıyor dergisinin sahibi... Halil Gökhan. Yazı ve kitap işlerinde tecrübeli olunca, şimdi yazar olmaya heves edenlere destek olmaya çalışıyor demek ki... Ne güzel!... İlla bu sayfalara bakıp incelemek lâzım. Kafasında yazılarının kitaplaşmasına dair hayalleri olan varsa, iletişime geçmeli Halil Gökhan'la... Ne kaybedecek ki? Hem hoş bir paylaşıma ortak olacak, yazıları daha geniş kitleler tarafından okunacak, hem de yazdıklarının kitaplaşma ihtimali var. Hey, sen! Ne duruyorsun bir sayfa yazmış bile olsan, "tefrika et!" hemen:)

NOT:Okuduğum haberler şunlar:





14 yorum:

  1. Klasik roman için belki daha farklıdır ama roman ilk sayfasından başlanıp yazılan bir şey değil ki
    yazıldıkça yok etttiğin yerleri oluyor yazdıkça kısalıyor kimi romanlar. Tefrika 21. yüzyıl romanının özüne aykırı bence. Hoş bir deneyim olabilir ama baştan sona yazanlar için denenebilir .

    YanıtlaSil
  2. evet bende okudum bu haberi,gönderme konusunda ise kararsız kaldım,ama gerçekten harika bir etkinlik..tekrar paylaştığın,bu konuda biri ile sohbet edebilme şansı yarattığın için teşekkürler..denesekmi şansımızı acaba :)

    YanıtlaSil
  3. Bu konuda benim de kafam karışık Hayal Kahvem. Elimde bir çalışma var aslında (daha önce yayınevlerine gönderip bolca teşekkür eşliğinde geri çevrilen) ama nedense tefrika edesim yok... "Amaaan!" durumları yani ;)Kendime Mayıs'a kadar zaman verdim. Belki şevk gelir.

    YanıtlaSil
  4. Derhal yazasım geldi. :)) Yazı sanatına gönül vermişlere iyi bir haber; teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. çok guzel bir blog ozellikle yazılara bayıldım :)
    uğrayacağım arada.
    banada beklerim =)

    YanıtlaSil
  6. Selam Vladimir, bu yrışmayı duyunca, keşke katılsa diye düşündüğüm kişilerden biri sizdiniz:) Bence çok uygun size Vladimir. Umarım inceleyip, yazı göndermeyi düşünmüşsünüzdür.

    YanıtlaSil
  7. Selam Gul/İnn, lütfen katılın ve okuyalım yazdıklarınızı olur mu?
    Şahane olacağına inanıyorum. Haydi, ne duruyoryorsun, bir sayfa bile yazmış olsan "tefrika" et hemen:)

    YanıtlaSil
  8. Selam Ceren, senin gibi çok yönlü bir sanatçının yazdıklarını okumamız için müthiş bir fırsat bu. Mutlaka katıl olur mu, aman diyeyim sakın vazgeçme:)

    YanıtlaSil
  9. Selam Rainbow Gatherer, teşekkür ederim. Mutlaka ziyarete geleceğim:)

    YanıtlaSil
  10. Selam H A R R Y G O A Z, eyvallah:)
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Selam Güven, yazasın geldiyse... Heyyy! Ne duruyorsun hemen yaz ve gönder... Tefrika et:))

    YanıtlaSil
  12. bilmiyordum...okuyunca öğrendim, neden olmasın? siz de katılabilirsiniz

    YanıtlaSil
  13. Ferkul, katılmanızı öneririm..

    YanıtlaSil