7 Eylül 2017 Perşembe

Fransız Kalmak


Christrophe Chaboute...  8 Şubat 1967  doğumlu. Uzun zamandır hakkında yazı yazmaya niyetleniyorum. Yukarıdaki fotoğrafı  ekranımda duruyor.  Hiç bir şey yazamıyorum. Fransız çizgi romancı. İlk kez Jack London'un aynı adlı hikayesinden uyarlanan Ateş Yakmak  çizgi romanında Chaboute adına denk gelmiştim. Çizgilerinin peşi sıra titreyerek gezinmiştim. Aslında  hakkında yazmak istediğim başka bir çizgi romanı  daha var da... Başlayamıyorum. 

Elbette siz şimdi diyeceksiniz ki:

- Anladık, Chaboute hakkında yazacaksın. Peki. Bu Na King Cole'un  söylediği Autumn Leaves'in Fransız versiyonunun burada işi ne?"

Aynı Fransızca şarkıyı tekrar tekrar dinliyorum.. Ne bileyim? Yazmama yardımı dokunur belki:)


8 yorum:

  1. Arasındaki bağa Fransız kaldık. Neyse kahvemizi aldık gidiyoruz. :)

    YanıtlaSil
  2. Nat King Cole çok iyi geldi ve hala söylemeye devam ediyor....
    "Christrophe Chabouté" Kristof Şabute (sondaki e harfinin üzerinde l'accent aigu olduğu için okunuyor. Bilmiyordum kendilerini, teşekkürler sayenizde tanışmış oldum, çizgileri mükemmel.....
    Diğer çizgi kitap Moby Dick'mi?????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay bin yaşa! Şabute diye mi okunuyormuş? Çizimleri şahane valla. Jack London'ın meşhur kitabını o kadar güzel çizmiş ki üşümek ne demek hatırladım inan ki:)

      Sil
  3. Hadi beni yazmaya zorla Hayal Kahvem sahibi hayalcisi. Seni ilk ne zaman gördüm hatırlamıyorum. Sanırım 5 yıl öncesiydi ya da daha fazla. Bu yazın istikrarına nasıl baktım biliyor musun? Biraz, biraz da bana bulaşsa duruşu, biraz merak ve biraz özlemle.
    Autumn Leaves bende çok dürtü uyandırmadı. Yalnız melodisi Bugs Bunny cizgi zamanlarını anımsattı. Neden bilmem. Ah Bugs Bunny.
    Bundan bir ya da iki ay öncesi kadar yaklaşık zamanında bir yazın için bir yorum bırarak varlık göstermek istediğimi hatırlıyorum. Yorumun bir yerinde Sinemada Oynadığım Farzetmez Oyunum, yazı başlıklı yazına değinmek istedim ancak tam tabirinin Sinamada Oynadığım Farzetmez Oyunum, olduğunu hatırlayamadım ve bulamadım. Oysa bundan çokça var.
    Burasının tozunu attırmayı hiç bırakma. Burası, buradalar işte. Mutfak dört sandalyeli cam üstlü hayal sofrası. Eylül esen balkona açılan kapı. Henüz soğumaya yüz tutmuş çaydanlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bolo'taivas, şiir gibi yorum olmuş. Ne hoş:)

      Sil
  4. Güzel şeyler hatırlatan şarkı..

    YanıtlaSil