7 Ekim 2012 Pazar

Elde Var Hüzün!


Mevsim gereği hava erken kararıyor.  Attila İlhan şiirinde dediği gibi  "Karanlığın insanı delirten bir ihtişamı vardır" ya hani... İşte karanlığın insanı delirten o ihtişamını  çok seven biriyim. "Yıldızlar aydınlık fikirler gibi havada salkım salkım... Çiçekler damlıyor gecenin parmaklarından... Dudaklarımda eski bir mektep türküsü... Bu gece dağ başları kadar yalnızım" Oynadım gene şairin dizeleriyle. Şiirdeki yerlerini değiştirdim. Ama yazsam daha güzelini yazamazdım inan ki. Attilla İlhan'ın Yalnızlık Şiiri'nde anlattığı hisler içerisindeyim.

Yok. Yapamayacağım! Kendi cümlelerimle anlatamayacağım. Dalacağım Attila İlhan'ın o etkili dizelerine... Onun dizeleriyle bir kompozisyon yazacağım. "Tut ki gecedir." diyerek başlayacağım. Sonra şairin o güzelim Elde Var Hüzün adlı şiirine geçeceğim. Dizelerden dizelere atlayacağım.  Diyeceğim ki: "Zamanlar değişti. Ah nerde gençliğimiz! Sahilde savruluşları başıboş dalgaların, yeri göğü çınlatan tumturaklı gazeller, elde var hüzün! Hayat zamanda iz bırakmaz. Bir boşluğa düşersin, bir boşluktan birikip yeniden sıçramak için. Elde var hüzün!" Başımı döndürdü bu dizeler yemin ederim. Şiir çarpmasına uğramam an meselesi... Ha düştüm ha düşeceğim... Şairin başka bir dizesine sarılmalıyım... Hemen! Demeliyim ki: "Elimden tut yoksa düşeceğim. Yoksa bir bir yıldızlar düşecek. Eğer şairsem beni tanırsan. Yağmurdan korktuğumu bilirsen. Gözlerim aklına gelirse. Elimden tut yoksa düşeceğim." Of! Attila İlhan'ın Yağmur Kaçağı şiirine bir can kurtaran misali sarıldım sarılması ama... Amaa.. Diyor ya Şair, şiirinin devamında..  "Yağmur beni götürecek yoksa beni.." Çarpıldım kaldım bu defa iyi mi? Lütfen, "Elimden tut yoksa düşeceğim." Of!  Sana bir şey söyleyeyim mi? "Eger sisler bulvarı olmasa... Eğer bu sehirde bu bulvar olmasa.. Sabah ezanında yağmur yağmasa... Şüphesiz bir delilik yapardım." Yapardım inan ki! Ne var? Tut ki gecedir ve karanlığın insanı delirten bir ihtişamı vardır ve dudaklarımda eski bir mektep türküsü... Hey! Elimden tut yoksa düşeceğim... Çünkü... Çünkü... Elde var hüzün!
 
 

6 yorum:

  1. Selam, Attila İlhan şiirlerinin bende sarhoş edici bir etkisi var. O etkiyi yazında çok güzel vermişsin. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Rabia, sevdiğimiz müşterek şairlerimiz olduğunu bilmek sevindirdi beni. Ben teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Aslında yalnızlık hissi hüznü yasatsa da, aşkık olma fikri mayalaşıyor demektir. Çünkü aşk hüzünle buluşmak için şiddetle koşar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Profösör, hazan mevsimi hüzün mevsimidir bilirsiniz. Hazana hüzün yakışırsa eğer, "elde var hüzün" demeliyiz.

      Sil
  3. ahh aldın götürdün gene beni okurken başkalaşıyor insan...

    YanıtlaSil
  4. Selam Meriç, Attila İlhan şiirleri uçurur hissedeni:)

    YanıtlaSil