22 Ekim 2021 Cuma

“Dünya Bir Penceredir, Her Gelen Baktı Geçti”

 

Vay arkadaş! Günler akıp gitmiş. Hayal Kahvem'e tek satır yazmamışım. 

Yazmadım ama yeminle  boş geçirmedim.   Her şeyin vakti zamanı vardır demezler mi? Şimdi  bir şey yazmak için olabilecek en güzel anmış mesela. Olamaz mı?  Eee.  Neler neler yaptım, bir özet geçeyim  öyleyse:)

Bir yıl sonra ilk kez sinemaya gittim.

Contemporary İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nı gezdim.


Yen açıldığını öğrendiğim  Hasanpaşa- Kadıköy'deki Gazhane Müzesini gezdim. 

Bahçesinde iki küçük kafe var.  Gazhane'nin ilginç binaları gölgesinde kahvaltı yapıp, kahve içmeye gidilebilir.

https://muzegazhane.istanbul/


Ünsal Ünlü'nün "Nazım" başlıklı videosunda işitip merak ettiğim,  
Sibel Oral'ın "İşitiyor musun Memet ?" adlı anlatı kitabını okudum. 
Nazım Hikmet'in oğlu Memet... Ben de seslendim. 
"İşitiyor musun Memet? Seni anlıyorum." dedim.


Sabah 6.30'da Kadıköy'de dolandım.  
Allahım Kadıköy bomboştu. 
Simit, peynir, çay ve  sessizzz, ıssızz  Kadıköy. Bayıldım.
Karaköy motoruna bindiğimde, halen ay vardı gökyüzünde😅

Akşam 6.30'da Karaköy'den döndüm. 
Sana dün  bir gemiden baktım aziz İstanbul. 😊

Galata'ya selam çaktım. Kendisine harbiden aşığım. 




Soldaki Kafka'nın sigorta kurumunda çalışırken hazırladığı, iş kazalarını önlemek için alınacak tedbirler raporuymuş.  Sigortacıyım. Neden? 
Kafka da zamanında sigortacılık yapmış ya, elbette o sebepten:)
Kafka'nın ofis yazılarını bir kitapta toplamışlar. Türkçeleştirilmemiş.  
İngilizce çevirisini sipariş ettim. 
Kim bilir, belki ben Türkçeleştiririm diye hayal ettim.😅


Sabahattin Eyüpoğlu uzun zamandır aklımda. 
 Son günlerde  hakkında yazılanları okuyorum, videoları izliyorum.
Mutlaka yazmalıyım. 
İçimde derin bir minnet hissi var.
Öğrendiklerimi yüreğimde demliyorum. 


-not- 
başlık yunus emre'den

11 yorum:

  1. Gazhane'yi ben de gezmiştim. İlginç bir yer.
    sabah 6.30da kadıköyde olmayı nasıl başardın ve ne yaptın o kadar saat çok merak ettim. ama ne kadar güzel olacağını tahmin edebiliyorum.
    başlık da çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni icat çıkardım kendime Küçük Joe. İstanbul'daysam güne çok erken başlıyorum. Sabah 6 gibi uyanıyorum. Duş alıp giyinip dışarı fırlıyorum. Kadıköy'e arabamı kolayca bırakıyorum. Park sorunu yok. Tüm sokaklar benim. Yollar ıssız, her yer sessiz. Esnaf uyanmış, kepenklerini açmaya başlamış. "Simit peynir ve demli bir çay lütfen" diye sesleniyorum. Alıyorum tabağımı çayımı kapı önündeki tahta sandalyeye ilişiyorum:) Bir hüpletiyorum... Çay... Miiiis... Simitle peynirden ısırıyorum... Hımmm... Nefis:)) Öyle işte Küçük Joe. Kendi kendime çok eğleniyorum. İkincisinde arabamı park ettim ya... Bu sefer Kadıköy'de kahvaltı yapmadım da... Atladım motora sabahım 6.30'unda Karaköy'e gittim. Vay arkadaş. Karaköy o erken saatte bir bilsen ne güzeldi. Aaa. Çok yazdım. Kafanı şişirmeyeyim. Du bi... İstanbul'un sabahları diye bir yazı dizisi hazırlamalıyım:))

      Sil
    2. ah evet öyle bir yazı dizisi muhteşem olurdu. karaköy ne canlı bir semt ya... her saati başka güzel. muhteşemsin. beni de özendirdin. ben de öyle erken kalkıp değişik semtlerde kahvaltı edeyim.

      Sil
    3. Ama böyle de anlatılmaz ki... İstanbul'da olan var, olmayan var :( Şaka bir yana ne güzel yapıyorsun :) Aynen devam et, bize de anlat bol bol foto eşliğinde :)

      Sil
  2. Ünsal Ünlü'nün Nazım yayınını açtım dinliyorum şu anda. Bahsettiğiniz için çok teşekkürler :) Sabahattin Eyüpoğlu ile ilgili yazınızı da merakla beklemeye başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Hayal Kahvem23 Ekim 2021 22:10
      Manxcat, Ünsal Ünlü'nün Klasikler dizisi çok kıymetli bana göre. Hazine. O kadar büyük bir özen, emek, itinayla hazırlamış ki her bir dosyayı, hayran olmamak elde değil. Nazım'dan sonra diğerlerini dinlemeni tavsiye ederim:)

      Sil
  3. Kadıköy'de o kadar erken saatte en son üniversite zamanında olmuşumdur:) Ama Ben de geçen gün doktor bahanesiyle 7 de Şişli'deydim. Erken İstanbul çok ferah oluyor gerçekten.
    Gazhane müzesi çok popüler oldu, böyle binaları ve çevrelerini değerlendirmek güzel bir şey.

    YanıtlaSil
  4. İstanbul' u iyi ki giderken sana emanet etmişim :P :)))) ona çok iyi bakıyorsun bravo.. işte böyle yaşanır İstanbul' da.. kargalar bir yiyeceğe burnunu daldırmamışken, ay güneşe gökte nazire yaparken. Gazhaneyi çok merak ettim. Geldiğimde götür beni :)) <3

    YanıtlaSil
  5. İstanbuldayım ama sabah evden çıkıp işe zor atıyorum kendimi. iş yerinde kahvaltı ediyorum. İzinli günlerde de uykudan feragat edemiyorum tembellik biraz. şu hastalık biraz azalsın gazhaneye gideceğim merak ediyorum. Galata resmindeki Metrohan binası eski iş yerimizdi taşındık ordan manzara şahanedir binanın 4 tarafından ayrı manzara vardır. Hülya

    YanıtlaSil