7 Şubat 2012 Salı

Rüyaları Hayallere Göre Akord Etme Dersi -1- Trapezci


Vay canına sayın seyirciler! Sana bir şey söyleyeyim mi ? Rüyalar başlı başına bir dünya bence. Gerçekten... Düşünsene.. Anne sözü dinler gibi masum  tıpış tıpış yatağa giriyorsun. Gözlerini istemesen de kapıyorsun. Uyumak istemesen bile her gece yine yeni yeniden  uyuyorsun. Elin mecbur, uyumadan yaşayamıyorsun. Sen belki uykuda geçen zamanı resmen  vakit kaybı diye düşünüyorsun. Yooo... Değil! Olur mu öyle? Çünkü gerçek dünyada yapamadıklarını rüyalarında hayal kurarak yapabiliyorsun. Söylesene, rüyalarını  hayallerine göre akort edebilir misin sen? Ben yapabilirim. Daha doğrusu uğraşa uğraşa  hayallerimi rüyalarıma monte edebilmeyi  öğrenebildim. Bak şimdi. Ben gerçek dünyada sigortacıyım. Ve işimi çok seviyorum. Üniversiteden sonra bir ara öğretmenlik yapmıştım. Öğretmenliğe de bayılmıştım. İyi ama yapmak istediğim o kadar çok  iş var ki benim... Hep aynı kişi olmak çok sıkıcı. Gerçek dünyada olmak istediğim hayallerimin çoğunu  gerçekleştirebilmem mümkün değil. Bir örnek vereyim.  Küçüklüğümden beri sirkler ilgimi cezbetmiştir. İç çekerek keşke trapezci olaydım dediğim zamanlar çok olmuştur. Hatta ortaokula giderken jimnastik derslerinde bu hevesle paralel atlama bile denemiştim. Olmadı ama. O kadar hayal alemine dalarak atlıyordum ki düştüm kolumu kırdım sonunda. Şimdi sorarım sana... Benim gerçek dünyada bir sirkte çalışmam mümkün mü? Asla! Nerdeee? Zaten sirk yok ki memlekette... Neyse...


Bil bakalım son zamanlarda hangi mesleği icra ediyorum? Gülme ama olur mu? Son günlerde kendimi rüyalarımda  hep trapezci olarak görüyorum. Hoşuma gidiyor bu durumum. Gece yatarken  kendimi trapezciymişim gibi rüyama monte ediyorum. Nanananommm... Uçuyorum... Havalarda uçuyoruuum... Sirk hayatını nereden bileceğim? Filmlerden tabii... Sinema insana hayatı eşsizmiş gibi hissettirmez mi? Hissetirir inan ki. Aklıma 1956 yapımı başrollerini Tony Curtis, Burt Lancaster ve Gina Lollobrigida'nın oynadığı o güzeller güzeli Trapez adlı filmini getiriyorum. Ben Gina Lollobrigida oluyorum. Şimdi bunları yazarken ansızın aklıma Sunay Akın'ın şiiri geldi iyi mi?  Der ya hani...  "Girecektin elbette bir trapezcinin gözüne.. Sendin çünkü.. Salıncakta ellerini korkusuzca bıraktın.. Ama üçüncü sınıf da olsa hiçbir sirk çadır  kurmadı doğduğun taşra kentine.. Gemi yaptığın terliklerin içinde bırakırdın düşlerini... Halının mavi kıvrımlarına uzanan Sen nehrine ulaşmaktı tek amacın.. Salonda büfede duran Eyfel kulesi biçimindeki kolonya şişesine.." Hımm şimdi ben anlatıyorum ya böyle... Şiirin sonu ise bitiyor bak şöyle...  "Ezilmemiş gazoz kapağı karşılığında aile çay bahçelerinin  suskun masaları arasından kolayca kurduğun dostluklarda  nasıl da anlatırdın hiç görmediğin trapezcileri..." Hayal Kahvem'in suskun hayali masaları arasından kurduğum dostluklarda nasıl da anlatıyorum değil mi hiç görmediğim trapezcileri? Hatta trapezci benmişim gibi... Böyleyken böyle işte. Rüyaları hayallere göre akort etmek inan bana  çok zevkli.




11.01.2011

10 yorum:

  1. :)))ben de kendimi hep dış işlerinde çalışan biri olarak hayal ederim:)))oysa apolitik biriyim ben yaaa:))))

    YanıtlaSil
  2. Keşke bende rüyalarımı hayallerime göre akord edebilsem :)Nerdeee!.. Ben her gece kabus görüyorum dost. Kalemin daim olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç bir beceri bu. Hiç denemedim ama eminim ki güzel bir duygudur. Üstelik o zaman uykusuzluk diye bir sorun hiç kalmaz. Ben hiç rüya görmediğim (ya da hiç hatırlamadığım) için rüyaları yönetme şansım da olmayacak sanırım. Yazının akıcılığına da bayıldım. Bir solukta okudum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. gina'nın en güzel olduğu zamanlardan bir film.
    sonu kötü bitse de, gina'nın güzelliği akıllar da unutulmaz izler bırakmıştır.
    Burt lancester da sinemaya girmeden önceki mesleğidir:)

    YanıtlaSil
  5. Selam Gülümse, apolitik bir hariciyeci. Ne hoş bir hayal:)) Kim karışabilir ki!

    YanıtlaSil
  6. Selam Yusufum, inanın bana kabus ya da hoş bir rüya görmek insanın elinde. Önce zor oluyor. Hatta beceremiyeceğim galiba, rüyalarımın baş oyuncusu olamayacağım diye düşünüyorsunuz. Uğraşa uğraşa.. Bir bakıyorsunuz kendinizi rüyanızın içinde hayallerinizle buluyorsunuz:) Vazgeçmeyin!

    YanıtlaSil
  7. Selam Gülsüm, aman diyeyim sakın beceremem demeyin. Şu fani dünyada aklınıza gelecek ve yapamadığınız herşeyi rüyalarınızda yapabilirsiniz.
    Bakın günün neredeyse 6-7 saati uykuda geçiyor. Haybeye geçebilir mi?
    Niye hayellerimizi bu süre içinde gerçekleştirmeyelim ki. Önce ben de beceremedim. Ama hayallerimin baş oyuncusu olmaktan asla vazgeçmedim:))

    Deneyin olur mu? Ne uykusuzluk kalacak ne kabus.. Kendinizi hayallerinizin ortasında bulacaksınız. Eminim:))

    YanıtlaSil
  8. Selam Creep, of filmin sonu mutsuz mu bitiyordu? Hımm.. Ben var ya inanın şimdi filmin sonunu hiç hatırlamıyorum. Ama benim rüyama akortladığım hayalimin sonu hiç fena bitmiyor çok şükür:))

    Hayallerin şahaneliği bu işte. İstediğiniz sonu siz hayal edebiliyorsunuz:))

    YanıtlaSil
  9. Ne yazık ki rüyalarıma sözüm geçmiyor ama gözü açık çok güzel hayal kurarım :D Dediğin gibi bir tane hayat, yapmayı istediğim çok şey olunca yetmiyor.Özellikle ev işi yaparken kendimi başka dünyalarda hayal etmeye bayılırım :)

    YanıtlaSil
  10. Selam Handan, ayakta ya da uykuda hayal gören birini merak ettiyseniz... "Buyrun benimm!" derim:))

    YanıtlaSil