8 Ağustos 2010 Pazar

Bana Bir Masal Oya...

Bana bir masal anlat Oya
İçinde bütün oyunlarım
Kurtla kuzu olsun şekerle bal
Bana bir masal anlat Oya
İçinde denizler balıklar
Yağmurla kar olsun güneşle ay
Anlatırken tut elimi
Uykuya dalıp gitsem bile
Bırakıp gitme sakın beni
Bana bir masal anlat Oya
İçinde tüm sevdiklerim
İçinde İstanbul olsun

8 Ağustos arkadaşım Oya'nın doğum günü ve 7 Ağustos akşamı Sapanca Kırkpınar'daki anfi tiyatroda Yeni Türkü'nün konseri vardı. Rica etseydim bir gün sonraya alırlar mıydı acaba konserlerini? Hımm.. Olsun biz de bir gün önceden başlarız arkadaşımın doğum gününü kutlamaya öyle değil mi? Sordum "Gidelim mi konsere?" diye.. "Boşver!" dedi Oya. Hiç duymadım cevabını hiiç.. Anlamazca ve ilgisizce dillerini sular seller gibi bilirim, duyduğum işime gelmeyince.. Neyse.. Bileti alınca nasıl olsa gelecekti. Aldım biletleri. Altı kişi gideceğiz. İtiraz etmek mümkün mü? Değil tabi ki! Gittik! Yeni Türkü 30.yılını kutluyor ve ben de Oya'yla 30 yıllık arkadaşlığımı.. Çifte kavrulmuş lokum değil de nedir bu? Kutlanmaz mı yani? Demek ki hem Oya hem Yeni Türkü hayatımın son 30 yılına damgalarını vurmuşlar. Oya benim arkadaşım.. Dostum.. Hayatta tanıdığım en güzel insanlardan biri. Bazı insanlar vardır, var olmaları içinizi ısıtır ya hani. Oya öyle harikulade biri. Ya reçellerine ne demeli? Oy oy oy! Hatırladım gene.. Ömrümde hiç reçel yapmamışsam, Oya'dır nedeni. Kabiliyetlerimi geliştirmemi engelledi mi peki? Doğru engelledi. Ama damak zevkimi zenginleştirdi. Buna ne demeli?

Yeni Türkü şarkılarının sevdalısıyım ben. Bayılırım. Hayal Kahvem'de defalarca yazmışlığım vardır şarkı sözlerini. O gece olağanüstü bir performans sergiledi Yeni Türkü. Hem Oya hem Derya Köroğlu hiç yaşlanmayacaklar mı Allah aşkına? Yaş alıyorlar almasına yaş alıyorlar da, mümkün değil yaşlanmıyorlar.. Şahane bir konserle hem Oya'nın yeni yaşını, hem dostluğumuzun 30. yılını, Yeni Türkü'nün 30.yılında, Yeni Türkü'nün muhteşem şarkılarıyla, hepberaber kutladık.. Oya ile şarkılardan fal tuttuk gene... Benim şansıma "Delilerden sen anlarsın" çıktı. Deliririm sahiden bu şarkıya... Oya'ya ise "Sevmek bir çok şeyi göze almaktır." Şahane bir mehtap vardı gökyüzünde. Ilık esintili bir yaz gecesiydi. Nasıl söyledik bağıra bağıra şarkıları... Yaşananlara inatla... "Olmasa mektubun yazdıkların olmasa! "diye.. Ya da "Aşk yeniden, Akdeniz'in tuzu gibi aşk yeniden" diye, ya da "Sakın çıkma patika yollara, ovalara, kırlara" ya da "O kadar sevdim ki resmini işte bugün konuştu benle" diye "Ya içinde olmalısın çemberin yada dışında yer alacaksın" veya "Başka türlü birşey benim istediğim ne ağaca benzer ne de buluta"... Çoğu muhteşem Can Yücel ve Murathan Mungan dizeleri, harikulade Akdeniz ezgileri olan şarkılar... Tüm yüreğimizle söyledik. Hep birlikte...

Bu yazıyı geçen yıl yazmıştım.. Aynı hislerle gene Hayal Kahvem'e koydum..

Bana bir masal anlat Oya... İçinde tüm sevdiklerim... İçinde İstanbul olsun! Nice yaşlara canım! Sağlıkla!

11 yorum:

  1. Nice mutlu, sağlıklı, huzurlu yıllara Oya Hanım :)

    YanıtlaSil
  2. İnsanın böyle dostum diyebileceği bir arkadaşı olması ne güzel. Dostumun dostu benim de dostumdur. Nice sağlıklı mutlu bereketli yıllarda hep dostluk, dostlar ve sevgiyle Oyacığım. Öpüldünüz.

    YanıtlaSil
  3. DİLEKLERİNİZ BAŞIM ÜSTÜNE KABULÜMDÜR.SAĞ OLUN VAR OLUN:YAA VİLDAN BENİ MAHÇUP ETTİN YİNE,YAZININ İÇİNDE REÇEL VAR DA ,BENDE DAHA REÇEL YOK..ZATEN SICAKTAN REÇELE DÖNMÜŞÜM:=((( ARTIK SICAK MICAK DEMEDEN KAZANI KAYNATMA VAKTİ GELDİDE GEÇİYOR..TEZ VAKİT ELİNDE BİL ARKADAŞ:))

    YanıtlaSil
  4. Uzun, sağlıklı ve güzelliklerle dolu bir ömür dileğiyle, yeni yaşınızı kutlarım Oya ablacığım.

    YanıtlaSil
  5. Oya.. Bu sıcakta reçel yapılmaz sahiden.. Sanırım yapılmaz yani:) Haklısın.. En iyisi havanın serinlemesini bekleyelim.. Şöylee.. Sonbahar bi gelsin.. Ne bileyim.. Daha iyi olacak galiba.. Şeyy.. Sadece aklıma takılan bir şey var...Ben çok vişne reçeli istiyorum ya.. Vakti geçti mi acaba:))

    YanıtlaSil
  6. Duyduğuma göre bu konseRE ÇELlosu ile çok ünlü bir müzisyen de katılmış... Öyle duydum ben... (kedi söyledi) :))

    Oya Hanım doğum gününüz mutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Yaaa.. Demek konseRE ÇELlosuyla katılan ünlü bir müzisyen vardı? Şahsen benim hiç dikkatimi çekmedi.. Hımm.. Oya dikkat etti mi acaba?

    Oya, konseRE ÇELlosuyla katılan çok ünlü bir müzisyen var mıydı sence?

    YanıtlaSil
  8. aaa, gerçekten mi farkedemediniz? Kendisi çok meşhur biridir. Cherry Jam adında ünlü ispanyol çellist'tir :))) Hatta babası klasik dönem eserleri yeniden yorumlamış olan Strawberry JAM'dir... Fakat benim en beğendiğim kuzenleri olan Blackberry JAM'dir :))))

    YanıtlaSil
  9. Bir şey sorabilir miyim Tomrukcan.. Söylesenize Oya duymadan... Vişnenin ingilizcesi neydi:) Benim en beğendiğim çelist Vişne JAM de.. Bilmiyorum anlatabildim mi:))
    Acaba sizinkilerin akrabası olabilir mi?

    YanıtlaSil
  10. Rastlantının bu kadarına da pes doğrusu :) Bizim çellist'ler yoksa ailecek reçelde mi üretiyorlardı acaba?

    Sanırım Cherry olsa gerek ingilizcesi. Gerçi dingilizlerde sanırsam vişne'nin karşılığı yok. Onlar vişneye "ekşi kiraz" manasında "sour cherry" diyorlar diye biliyorum:)

    YanıtlaSil
  11. Sour Cherry Jam.. Bu var ya çok sükseli bir isim:)
    Heyyy! Sizinkilerle bir müzik grubu kursalar keşke:)) Yaptıkları müziğin tarzı da SOUR müzikmişş dee Soul müziğin bir çeşidiymiş mesela da..
    James Brown la bir konser veriyorlarmış ayrıca..
    Yaaaa.. Ne hoş bir hayal oldu bu.. Bi de asıl mühimi.. Ben bu konseri seyrederken, elimde bir kavanoz Oya nın yaptığı vişne reçeli varmış da.. Kimseye çaktırmadan ağzıma atıyor muşum iyi mi:)) Heyyy! Şahane olur vallahi:))

    YanıtlaSil