28 Haziran 2012 Perşembe

Kahve Molası - Yağmuru Dansa Kaldırdım...


  Biriniz bir kaç yıldız taksın gökyüzüne,
Biriniz çay hazırlasın,
Biriniz akşam olsun.
İçinizde atların öldüğü müzik susunca,
Biriniz çocukluğuna sarılıp kuyuya insin.
Biriniz onun uzattığı şiiri okusun,
Ağlamak gerekiyorsa biriniz ağlasın.
Biriniz akşam olsun yeniden.
Biriniz yağmuru dansa kaldırsın...

Mevlana İdris Zengin


Bakınız… İşte tam buraya yazıyorum… Ben ahmağın biriyim…

Biliyorsun günlerdir sıcak havaya ağıt yakıyor, sonbahara, soğuğa, kışa, kara, rüzgâra, yağmura güzellemeler yapıyordum ya... Dün ofise geliyordum, tamam mı? Ana yola değil de orman yoluna sapmıştım. Baktım, yağmur yağmaya başlamadı mı birden? Ah, hem de ahmak ıslatan cinsten!..  Çarpıldım bu büyüleyici manzaraya. Sanki yaz mevsiminde değilmişik... Sanki sonbaharmışık... Sanki yeşilmişik... Sazmışık. Anlatabiliyor muyum? Ben iflah ve ıslâh olmaz bir yağmursever biriyim. Yook.. Yapamam… Asla kıyamam.. Arabada kalamam ki bu durumda… Bunu bir işaret farzederim. Eğer inmezsem arabadan, yağmura saygısızlık ederim. Zaten kimsecikler yoktu. Sessizdi ortalık. Sütliman... Sadece hüzünlü yağmur sesi, efkârlı yaprak hışırtılarını duyuruyordu toprağa... O kadar hoş bir melodi yayılıyordu ki doğaya... O mahur beste çalıyordu, müjganla ben ağlaşıyorduk adeta... Ne yaptım biliyor musun? Hemen arabamdan indim. İri yağmur damlaları yüreğimin pırpırını çoştura coştura, ıslattı beni tepeden tırnağa... Sanki yüzüyordu saçlarım... Yüzüyordu nefesim... Sanki yağmur tutmuştu ellerimden...  "Ağlamak gerekiyorsa biriniz ağlasın... Biriniz akşam olsun yeniden..." diye avazım çıktığı kadar bağırdım... Ben... Ben ise... Dün... Çok özlemiştim ya...  Dayanamadım... Yağmuru dansa kaldırdım!
 

10 yorum:

  1. ben de tam böyle duygulara kapılıyorum..ve genellikle yağmur ben ona ihtiyaç duyunca gelir..insanlardan daha çok sever yağmuru, daha çok saygı duyar ve onunla daha samimiyimdir...ben yağmurla yaşıyorum adeta..

    YanıtlaSil
  2. yağmuru dansa kaldıran biri sensen, ben de çocukluğuma sarılıp kuyuya ineyim bir de yanına çay hazırlar yağmurla dansını izlerim kuyudan. :))

    YanıtlaSil
  3. yAZ YAĞMURUNU MU?...
    SEVE SEVE DANS EDER YAĞMUR SENİNLE...

    YanıtlaSil
  4. İzmirde tek katlı evde otururken çocuklarla çıplak ayak dışarı çıkıyorduk yaz yağmurlarında :)

    Ben de geçen gece balkona attım kendimi sabaha karşı yağmur sesi duyunca, ne güzel yağıyordu, huzur içinde seyretttim :D

    YanıtlaSil
  5. Nyssia, yağmurseverim... Yağmuru sevenleri de çok severim:)

    YanıtlaSil
  6. Kara Kitap, seninle yapacağımız çook şeyler var. Çoook:) Canımsın!

    YanıtlaSil
  7. Evet VuslaT, sahiden yağmur dans teklifimi hiç redetmez:) Ama arada yağmur da bana çıkma teklif eder. Eğer yağmur burnuma damlarsa, demektir ki, "ne arabaya biniyorsun, yağmurda yürümeye başlasana." hemen kabul ederim:))

    YanıtlaSil
  8. Handan, ben yağmurda cup cup yürümeyi çok severim. Aynı çocukluğumdaki gibi yerlerdeki su birikintilerine basarak dolaşmayı halen çok severim:))
    cup.. cup..cupp:)

    YanıtlaSil
  9. sessizgemi tesekkur ederim:-)

    YanıtlaSil