1 Haziran 2012 Cuma

Hey! Karagöz Sigortalandı...


Biliyorum. Şimdi sana, "yukarıdaki fotoğrafı, çarşamba akşamı, Kadıköy Özgürlük Parkı'nda, ‘Karagöz ve Hacivat’ gölge oyununu seyrederken çektirdim" desem... "Yok artık, İstanbul'daki bütün gösterilere mi gidiyorsun?" diyeceksin. Haklısın. "Gökyüzünde şenlik var!" deseler, merdiven dayayıp çıkacak bir bünyeye sahibim amaa... Yoo... Bu kez farklı. Konu tamamen benim işimle alâkalı.. Çünkü ben bir sigorta acentesiyim. 

 

Bu yıl ikincisi kutlanmakta olan Sigorta haftası kapsamında, Sigorta Acenteleri Derneği'nin (SAB), düzenlemiş olduğu "Karagöz Sigortalandı" adlı  gösteriye gittim. Bu gösteriyi çok önemsedim. Çünkü memleketimizde sigorta bilincini yaymaya çabalayan her faaliyetin yanındayım. Sigortanın bir ihtiyaç olduğunun toplum tarafından hissedilmesi lâzım. SAB, şahane bir gösteri tasarlamış. Hem kültür miraslarımızdan biri olan, UNESCO tarafından 2009 yılında ‘Somut Olmayan Kültür Mirasları’ arasında kabul edilen Karagöz ve Hacivat gölge oyununu sigortayla bağdaştırmış. Kültür mirasımızı sahiplenmiş. Hem de çocukların gölge oyununu izlerken sigorta ile tanışmasını amaçlamış. Şahane! SAB bu işleri çok iyi beceriyor. Eee!.. Üyesi olduğum derneğin gösterisini seyretmeyecek miydim yani? SAB; memleketin dört bir yanında, kamuoyunda sigorta bilincinin arttırmak, sigorta acentelerinin sektördeki ve toplumdaki önemine vurgu yapmak amacıyla pek çok etkinlik hazırlamış. Bu gittiğim Karagöz Sigortalandı adlı gölge oyunu, onlardan bir tanesiydi. 

Daha bitmedi... Sırada SAB'ın Türk Sanat Müziği Bahar Konseri var... Şimdilik hayalini kuruyorum... Ne diyorduk? Hayal et... Olur elbet... Du bakalım!.. Kısmet:)

6 yorum:

  1. Gidebilmissin gosteriye:) golgede kalmamis benim tabirimle:)

    YanıtlaSil
  2. Selam Koca-man ve Karısı, hiç gidebilecek gibi değildim. Işınlandım sanki:) İyi ki gitmişim:)

    YanıtlaSil
  3. EVET CANIM.. ÇOK ÖNEMLİ..
    BİZ BİR SİGORTA ACENTESİYİZ BÖYLE ETKİNLİKLE BİLGİLENMEK ÇOOOK GÜZELL
    :))

    YanıtlaSil
  4. Cok anlamli bir gösteriymis... ne mutlu size, gidip izleyebilmissiniz.

    YanıtlaSil
  5. Bir Kase Lezzet, gitmeyi unutmayın o halde:)

    YanıtlaSil
  6. Evet EQ, ne mutlu canıma sahiden:)

    YanıtlaSil