9 Mart 2016 Çarşamba

Bir Salkım Söğüde Su Verir Gibi


Bu akşam iki şairin, Ahmet Arif ve Ahmet Telli'nin  şiirlerinin menzilinde dolanmaya hazırlanıyorum.  İki şairin seçtiğim  güzel dizelerinin bazılarını  bir araya getirerek yeni bir şiir yazmaya çalışacağım.
 
Şairleri kıskandığım doğrudur. Fakat yeminle kıskandığım için iki şairin dizelerinin peşinde değilim. Son zamanlarda yazı yazmaya mesafeli durduğumu  fark ediyorum.   Bu antremanın  yazma  arzumu  canlandıracağını, tazelik getireceğini,  alışkanlıklarımı silkeleyeceğini, düşüncelerimi yenileyeceğini, yeni heyecanlar sunacağını  hayal ediyorum.
 
Peki niye bu iki şair? Tamamen rastlantı. Şairleri numaraladım. Aklımdan iki sayı tuttum. Baktım  biri Ahmet Arif , diğeri Ahmet Telli. İtiraf etmeliyim ki,   memleketimin bu iki nadide şairi  mütemadiyen okuduğum şairlerden değildi.  Gülümsedim. Vardır bir hikmeti, dedim. Hasretinden Prangalar Eskittim adlı şiir kitabıyla, önce Ahmet Arif'in dizelerine dalmaya karar verdim.
 
Du bakalım...


not- başlık ahmet arif dizesidir.

10 yorum:

  1. Ben de mi tekrar okusam Hasretinden Prangalar Eskitim'i? Memlekette olmasaydı kitap da, açıp kurcalayabilseydim... Ahmed Arif'i Leyla Erbil'e yazdığı mektuplarla sevmiştim.. Okumadıysan tavsiye ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mektupları okumaz mıyım Kağıt Salıncak. Bayıla bayıla okumuştum:)

      Sil
  2. İyi ki şiir var, iyi ki şairler var.

    YanıtlaSil
  3. Şairleri kullandığım doğrudur. Nasıl o kelimelere o anlamları yüklüyorlar ve biz senelerce dilimize doluyoruz.
    Bir de su geldi aklıma
    Eğil salkım söğüt eğil
    bu benimki sevda değil
    Eğil yağmur rüzgar eğil
    Bu benim ki sevda değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salkım sögütü çok severim Anne Güncesi. O bir ağaç değil adeta salkım saçak bir kadın görüntüsü verir. Ne tatlıdır:)

      Sil
  4. Küçüklüğümden hatıra, sokağımızdaki caminin bahçesinde bir salkım söğüt vardı ve ben o ağacı çok severdim. Dalların suya eğildiğini söylemişti oradaki bir amca. Dere kenarında düşlediğim salkım söğütün bahçede yere eğdiği dallarıyla su aradığını düşünür ve suya hasretini hissederdim. O yaşlarda beni çok etkilemişti. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. "Bir alkım söğüde su verir gibi" ne şahane bir dize değil mi Rabia? Şahane bir Ahmet Arif dizesidir. Sevgiler benden:)

    YanıtlaSil
  6. süpersiniz:) bir takibe değer blog daha bulduğuma mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hunili Anne. Hoşgelmişsiniz:)

      Sil