15 Mayıs 2016 Pazar

Ve Hayret Ve May Hala Ve Çizgi Roman Ve Sinema

Bilenler bilecektir, üstteki çizgi roman karesindeki  kadın, May halanın ta kendisidir. Spiderman'ın amcasının karısıdır.  Zamanında Türkçeye öyle çevrildiği için May hala olarak hafızamızda yer etmiştir. Hemen altındaki iki  film karesi ise Spiderman  iki ayrı filminde Spiderman'ın amcası  Ben Parker'ı ve May Parker'ı canlandıran oyuncular... Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum... Bu kadar mı denk gelir? Nasıl hayret ve şaşkınlık içinde aynı yöne bakıyorlar?

Neye baktıklarını tahmin edebiliyorum. Çünkü sinemada seyrettiğim Kaptan Amerika-Kahramanların Savaşı adlı  iki buçuk saatlik filmde, May halayı görünce yüz ifadem sırayla önce ilk karedeki gibi tatlı bir hayrete, sonra ikinci karedeki gibi komik bir şaşkınlığa dönüştü. Kabullenmek kolay olmuyor tabii... Çünkü  Spiderman'ın bu filmdeki  May halası gencecik fıstık gibi biriydi. Yoo. Ne yalan söyleyeyim, filmdeki muhabbetlerde de bu mevzu esprili bir tatta dile getirilince yeni May halayı  sevdim.

Lakin çizgi romandaki May halanın, son filmdeki yeni May halayı görünce bırakın hayret, şaşkınlık halini, yüzü dehşet ifadesi alabilir diye düşündüm. İşte o zaman vefasızlığıma üzüldüm. 


4 yorum:

  1. ehehe çok güzel bi paylaşım olmuş ya kaptan amerikadaki may hala beni de bozguna uğrattı yemin ederim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mia, beğenmene sevindim. Artık May halalar böyle:)

      Sil
  2. Gençlik aşkım marisia tomei may hala mı olmuş ?!!
    Yavaş yavaş vamp hatundan anne nine rollerine geçecek sanırım.
    Demek yaşlanmış,yaşlanmışım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balthus, dünya dönüyor sen ne desen de... Yıllar geçiyor fark etmesek de:)

      Sil