14 Temmuz 2016 Perşembe

Yağmuru Severim. Özlerim. Yolunu Gözlerim.


9 yorum:

  1. Pakistan'da vi Hindistanın bazı eyaletlerinde uzun süren kuraklıklardan sonra muson yağmurlarını özlerler. Köylüler gece gündüz yağmuru beklerler. Onlar için en büyük özlem yağmurun yağmasıdır. Yağmur başladı mı herkes kendini sokaklara ve meydanlara atar. Çılgın yağmurla birlikte çığlıklarla tepinirler. Böyle bir sevinç ve coşku görülmemiştir. Filmlere konu olacak bu durum yeniden yaşam ve dirilmenin sevincidir. Bütün tarlalar ve ekilenler suya doyacak. Fakat yağmur için edilen dualar ve kesilen adaklar o kadar sınırı aşmış olmalı ki, muson yağmurları her alanı göle çevirmiş, insanlar yerinden yurdundan olacak kadar suyla da boğuşacaklardır. Belki de oralarda yaşayan köylülerin kaderi budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profösör, su ile özel bir irtibatım var. Dolayısıyla yağmur ve denizle de öyle. Hatta suyla konuşabildiğim için, normal insanlara göre su ile irtibatımı abarttığımı söylemeliyim. Laf aramızda, suyun canlı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda düşüncelerimi tam açıklasam, benimle selamı sabahı kesecek pek çok kişi olacağına eminim. O nedenle lafımı burada bitireyim:)

      Sil
  2. Üstteki yorumuna yorum yapayım canım :) Su, sözleri enerjileri kaydediyor bence. İçmeden önce güzel sözler söylemek gerektiği gibi, yanında kötü sözler konuşulmuş suyu içmekten de kaçınmak gerekiyor zannımca. Size Bir Sır Vereceğim kitabını okudun mu? Çok etkilendim. Okumadıysan blogumda bununla ilgili bir yazı var. Sevgiler tatlım ❤

    YanıtlaSil
  3. ben büyürken İzmit'te koccamaan balkonlu, yemyeşil bir parka bakan evimiz vardı-var.artık giremediğim :(
    işte bu balkonda oturup yaz yağmurları yağarken seyretmek een büyük zevklerimden biriydi. sonrasında çoğunlukla, bahçeli ama balkonsuz evler nasib oldu. yağmur yağarken ortalık çok kararıyor diye sevmez oldum, o tadı bir daha bulamadım. :(
    ama en büyük hayalim su gören (deniz,göl) bir evde oturmak.
    sen bu konuda şanslı mısın acaba? eğer öyle isen çalışma masanı deniz gören pencereye konuçlandır lütfen. benim için.
    koç burcu ateş grubu olarak suyu bu kadar sevmek tuhaf galiba ama yükselenim balık olabilirmiş
    duyanda bu konularla çok ilgiliyim sanacak fakat bu nokta çok dikkatimi çekiyor, ne yapayım? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedili Teyze, biliyorsun benim ofis tam deniz kenarında. Ofisin ön cephesi denize nazır. Ve benden başka herkes bu salonda denize bakarak oturuyor. Benim odam arkada. Denizi görmüyor. Ama arada koltuğumdan kalkıyorum. Ön tarafa yürüyüp balkondan denize bakıyorum. Denize özel davranıyorum. İtina ile denize bakıyorum:)

      Sil
    2. Hayalkahvem sanki bilmiyorumuşum gibi esrarlı bir hava vermeye çalışmıştım yorumumda. 😫🙄😂
      Senin odandan evet deniz görünmüyor ama bir sükunet var. Güzel kitap okunur orada. Ve hııım evet denize bakan büyük ofis çok hareketli bir bölge. Evet, evet senin odan yerinde dursun.
      Bir gün çikolatamı yanıma alıp deniz gören balkonda kahve içmeye geleyim ben inşallah. Kahve molana eşlik edeyim.
      Bi de...
      Bi de...
      Hediye olarak bir sepetin içinde, boynunu kurdele ile süslediğim bir tekir yavru olsun mu ki acep?
      Ofis kedisi olur bu, ev kedisi değil.
      Şaka, şaka. Ama olmayacak bir şey de değil hani bu. 😘
      Sevgilerimi yolluyorum çok çok. ❤️

      Sil
    3. Ne güzel olur Kedili Teyze! Bir kedim bile yok... Anlıyor musun? Hadi gülümse:)

      Sil
  4. Yağmurdan nefret ederim. Neden mi? Çünkü yağmur hüzündür, göz taşıdır ve alabildiginde bir melankolidir. Kısacık hayatta kaç bulutlu simsiyah gökyüzüne razı gelebilirim bilmiyorum.

    Benim hoslanmama sebebim basit bir huysuzluk değil. Sadece mavi gökyüzünü her daim görme arzumdur.

    YanıtlaSil