19 Eylül 2017 Salı

Ve Birkan Erdem Ve Betimlemeli Ukulele Dersine Giriş


Her zaman yürüyüş yaptığım parkta, bir keresinde  Pınar ve Mahmut'la birlikte çene çalıyordum. Mahmut:
- Bu parkta palmiye mi var, diye sordu.
- Yoo, dedim. Ne palmiyesi?  Palmiye malmiye yok abi bu parkta. 
Sonra etrafa yeniden bi göz attım ki, o ne?  Şaşırdım kaldım.
- Aaa! Gerçekten palmiye varmış Mahmut. Yeminle  daha önce görmemişim, diye bağırdım.
Pınar:
- Kör müsün sen, dedi. 
Gülümsedim. Pınar ve Mahmut, o görmeyen gözleriyle sadece gülümsediğimi değil gülümserken dudak ve göz kenarlarımda oluşan kıvrımları da görüyorlardı. Eminim.
- Evet, dedim. Bakar körüm, ne olmuş yani.... Peki Mahmut, sen nasıl bildin bu parkta palmiye olduğunu?
Söylediği mıh gibi aklımda:
- Palmiyenin yaprakları rüzgarda yelpaze gibi ses çıkarır. 

*********

Geçtiğimiz hafta Pınarlar'a giderken, ukulelemi de götürmüştüm. Pınar, ukuleleyi sevmişti. Kimden ders aldığımı sorunca, Birkan Erdem'in Türkukulele videolarından çalıştığımı söylemiştim. Sonra, acaba Birkan Erdem'den rica etsek görmeyenler için betimlemeli ukulele videosu hazırlayabilir mi diye sormuştum. İşte burada.

Veee.... Nanananoom! Birkan hocam hazır etmiş videoyu. Şimdi görmeyen arkadaşların videoyu dinleyip yorum yapmaları gerekiyor ki, Birkan Erdem en güzelini, en işe yarayanını, en kullanışlı olanını hazır etsin. 

Aynı zamanda hepimizin Birkan Erdem'in videolarını beğenmesi ve abone olması gerekiyor ki Birkan hocam ukulele öğretmekten vazgeçmesin:) 



11 yorum:

  1. "Palmiyenin yaprakları rüzgarda yelpaze gibi ses çıkarır." Tüylerim diken diken oldu...Ayrıca değme bir edebiyatçının kitabının bir cümlesi gibi. Bilgelik ve estetik dolu.

    YanıtlaSil
  2. Mahmut'u ve Pınar'ı ve Nefise'yi ve Sibel'i ve Esra'yı bi tanısan Küçük Joe
    en şahane arkadaşım her biri:)

    YanıtlaSil
  3. öncelikle, burada görünceye kadar ukulele diye bir enstrumanın varlığından bile haberdar değildim. ancak, Birkan Erdem bey öyle güzel anlatmış ki, hiç dokunmadığım 5 10 enstrumanı yan yana koysunlar, araya da ukuleleyi serpiştirsinler, kesinlikle hangisinin ukulele olduğunu puf diye bulurum. gerçekten gayet başarılı. bdevamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mahmut, Deli Filozof hoşgeldin:)
      Yorumun önemliydi. Yazdığın için teşekkür ederim.
      Nefise'yi ve minik Burak'ı hasretle öpüyorum:)

      Sil
  4. Merhaba,
    (Birkan Erdem'e yazdığım yorum)
    Öncelikle çabanız için teşekkürler. Benim de bir ukulelem vardı ama uzun süredir ilgilenmedim kendisiyle. Dersi anlatış biçiminiz için bir kör olarak şunları düşünüyorum. Bunu bize anlatmak için gözlerinizi kapatmanıza gerek yok kesinlikle. Ben gitar derslerimi karma bir sınıfta gören bir gitar hocasından almıştım. Gayet rahattı. Sizin pena tekniklerini anlattığınız dersi de dinledim. Bence gayet anlaşılır. Bana sorarsanız bizim için ayrı ders anlatmak yerine anlattığınız derslerinizin içinde kısa betimlemeler yaparak bu işi çözümleyebilirsiniz. Böylece görenler de farkedilmeyen görsel detayları farkedebilir:) Tekrar emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Esra, gitar çalan biri olarak betimlemeli ukulele videosuna yorumun önemliydi. Sağolasın.

      Bu arada senin videolarını da tanıtalım. İsteyen abone olsun ki sen de heves edip devam et video çekmeye... Esra geçen sene Erasmus bursuyla Almanya'da bir yıl okudu. Görmüyorum demedi, üstüne tek başına Avrupayı gezdi. Bununla da yetinmedi. Gezdiği yerleri videoya çekti. Devamını bekliyoruz Esracım:)

      https://www.youtube.com/user/blackpurple005

      Sil
  5. İlkokulda mandolin kursu açılmıştı, tüm yıl hem de, o yüzden çok severim, ukulele de sanırım mandoline çok yakın bir müzik aleti, almak çok istiyorum, bir ukulele, bir de piyano ikisini de öğrenmek çok istiyorum:))ne mutlu sana müzik, bir müzik aleti çalmak çok harika bir duygu. video için teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  6. da da da dammm ..oleyy elim boşlukta çaldım çaldımmm ...gören ben de anladım ...harikaaa ..

    YanıtlaSil
  7. Ooooo mahmut abi. internette dolaşırken buldum burayı.
    İnşallah bu mesajımı okursun uzun zamandır görüşemiyorduk.
    Yakın bir zamanda tekrardan görüşmek dileğiyle.
    Kendine iyi bak.
    Süleyman ÖZCAN

    YanıtlaSil