15 Nisan 2021 Perşembe

Bazan Saçmalama Hakkımı Kullanırım:)

"Oğullar oğulluklarından sessizce çekilmesini bilmelidir abiler." 
Ece Ayhan/Mor Külhani

Hava  atmaksa atıyorum... Sosyoloji kitaplarımı aldım... Fotoğraf çekmek niyetiyle koltuğun üzerine sıraladım. Pandemi döneminde İstanbul Üniversitesi'nin  ikinci üniversite kapsamında Sosyoloji bölümüne kayıt oluverince... Off... Yeminle ben beni  tanıyamıyorum. Yepisyeni mecralara akıyorum. Dersler, konular, kitaplar uçuruyor beni...  Talebe, talep eden demekmiş.  Sosyoloji bölümünün talep edeniyim. Talepkârım...  Ve  çılgın gibi heveskârım.

Demem o ki;  evet... Talepkârım... Heveskârım... Hatta... İltifatkârım... Cefakârım... Azimkârım... Sebatkârım... Hahha...  Vallahi bambaşka yazı yazacaktım. Bu kelimeler aklımı aldı... Nasıl desem?  Efsunkârım... Zülfikârım... Hatta tehditkârım... Günahkârım. Tövbekârım. Hürmetkârım.  Du bi... Kürdilihicazkârım...  Sanatkârım...  Bestekârım...  Aşikârım. Üstüne üstlük  feci sakarım... Veee... Tutmayın beni... Bu kitaplara şimdi ben...  Şakır şakır akarım:)

NOT- 

Aslında, ne yazacaktım acaba? 

Du bi! Ece Ayhan'ın bir dizesiyle başladığıma göre,  Sosyoloji dersinde feci ilgimi çeken Toplumsal Cinsiyet kavramı,  Toplumsal Cinsiyet kavramında Kadın değil de  Erkek vaziyetleriyle ilgili muhabbet edecektim besbelli.  

İşte bu rotada  yol alacaktım ki, kelimelerin illüzyonuna kapıldım. 

Hımm... Galiba bu geçersiz bir çıkarım. Ölçüsüz aktarım. Ekolojik olmayan tarım. Hatta döngüsel tasarım.  Ve de içeriksel onarım. 

Uzatmayayım. Ayıptır söylemesi, bazan böyle saçmalarım:)


4 yorum:

  1. Şiir gibi bir yazı olmuş. Güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Bayıldımmmmmmmmm,içimi açtı bu sözcükler...

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım :) Arada bir böyle saçmala yine ;)

    YanıtlaSil
  4. Bazen buna ihtiyacımız olur, kendimize ve başkalarına zarar vermediği sürece saçmalamamız sorun olmaz. Hahaha

    YanıtlaSil