25 Eylül 2021 Cumartesi

Ayağında Paralansın, Derler Ya Hani:)


Vay arkadaş. Nasıl paralamışım seni. Vah sana  yazık sana canım ya...  Hiç esirgemeden dağ tepe  nasıl da kullanmışım. Heey! Seninle kaç yıldır beraberiz kim bilir? Bileklerimi keserim, en az on  yılı çoktaaan devirmişizdir.  

Beraber yürüdük biz bu yollardaaa, beraber ıslandık yağan yağmurdaaa, diyerek kucaklayasım var ayakkabılarımı, desem abartıyorsun,  demeyeceğinizi bilmeliyim ey okur.

Gönül rahatlığıyla, utanmadan, göğsümü gere gere benimle yıllanan her şeyi çok seviyorum demeyi becermeliyim.  Eşyalarımı yıllarca kullanıp vakti gelince vedalaşmayı bildiğimi söylemeliyim.

Bu parçalanmış ayakkabılarım benim nazarımda, yürüdüğüm yolların simgesidir mesela...  Asıl mesele, o yollarda yürürken nasibimi  almayı becerebildim mi?  Birilerine yeterince değebildim mi, güldürebilmeyi, paylaşmayı, sevmeyi öğrenebildim mi? Ne bileyim, cesareti bulaştırabildim mi, umudu çoğaltabildim mi?  

Ayakkabılar yolun hakkını vermiş besbelli.  Ya ben, haybeye yol almamışımdır di mi? Eğer boşa adım attıysam var ya,  ayakkabılara değil, vah bana yazık bana vallahi.

Aaa!  Şimdi yüreğimi dinledim.  Yok öyle  darlanmak. Elbette yolun, ayakkabılarımın hakkını vermişimdir. En azından elimden gelenin gayretinde olmuşumdur  illa ki.

Tamam. Du bi... Size  Riff Cohen'i dinleleteceğim. Şarkının sözlerinin çevirisi videonun altında. Okumanızı rica edeceğim. 

Hah. Tamam... İyi aklıma geldi. Şimdi Riff Cohen'in J'aime'i eşliğinde, emektar ayakkabılarımla dans ederek kendisine  veda edeceğim.



7 yorum:

  1. Lalalalalalalalala ay harikaaaa.. müziğe de bayıldım, ayakkabılara da.. :) aynısından alıcam ayakkabı kardeşliği yapalım senle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kırmızısını alacaksan ben de varım :))
      fakat hayal kahvem hakikaten iyi paralamış ayakkabıları :)) tepe tepe giymiş adeta.

      Sil
    2. Vay bunu düşünmem lazım.. ama aslında niye olmasın di mi? :))))
      hayalkahvemin gittiği yollar hep taşlıydı o yüzden paralanmış :))

      Sil
    3. Momentos bak, 2011 yılında... ve ayağımda:)

      http://hayalkahvem.blogspot.com/2011/04/kahve-icmeyi-becerdigim-edebiyat.html

      Sil
    4. tepe tepe, hatta dağ tepe kullandım. hakkını verdim Sadece C.:)

      Sil
    5. Ahhh.. hatırlamaz mıyım o muhteşem günü.. :)
      Selam olsun onlara :)

      Sil
  2. Nessuno ve Aylardan Şubat'a selam olsun demeliyim:)

    YanıtlaSil