16 Ocak 2022 Pazar

Evrim's Theory'nin İlham Verici Videosundan Etkilendim. Sanat Günlüğüne Giriş Yapıverdim.

 


Evrim's Theory'nin, Art Journal/Sanat Günlüğü adıyla hazırladığı youtube videosunu seyrettiğimde, 2022 yılında denesem diye hayal etmiştim.

Sanat günlüğü, adı üstünde, daha çok ressamların, çizerlerin, illüstratörlerin, çizme hevesinde olanların tercih ettiği bir günlük tutma metoduymuş. Ben bu yeteneksiz halimle nasıl bu işe girişebilirim peki?

Bilenler bilir, merakları muhtelif, ilgisi dağınık, sanat yapamaz, sanat görünce dayanamaz biriyim. Ayrıca oldum bittim kelimelerle oynamayı severim.  Evrim Theory'nin videosu benim gibi beceriksiz birine bile, cesur ol, durma dene, gene dene, vazgeçme hevesi geçiriyor. Nasıl sakin ve tatlı tarif ediyor anlatamam. Kağıtları yırtın, kelimeleri rast gele birleştirin, ne çıkarsa dert etmeyin, saçmalamaktan korkmayın, her şekilde yapabilirsiniz, diyor diye işitiyorum. Bir defter, yapıştırıcı ve dergilerden kestiğiniz veya çizdiğiniz kelimeler, resimler  gerekiyor. Aaa! Deneyeceğim. ne yapayım yani? Feci merak ettim.😅

Evrim diyor ki;  "Bu tür şeyler gerçekten çok zihin açıcı. Eğlenceli, ilham verici, olduğunuz yerden kalkıp başka bir pencereden bakmanıza yardımcı olan şeyler. Kelimeler zaten çok büyülü. Çok sihirli şeyler. Aslında kurduğumuz her cümle, bir araya getirdiğimiz her kelime sonsuz galaktik evrende bir hikaye yaratıyor. Ve düşünsenize bütün bu kelimelerin, ağzımızdan çıkan bütün bu kelimelerin, zihnimizden çıkan bütün bu kelimelerin evrende asıl olabilen, bunların rastgele bir araya gelmesinden bir hayat ortaya çıkmasına olanak sağladığını, aslında her şeyin böyle oluştuğunu düşünsenize." Haklı değil mi? Felsefesine bayıldım. 

https://www.youtube.com/watch?v=Yy7z67A9UVE

Nanananom... İşte buyrunuz. İlk sayfamı tamamladım. Devam ettikçe paylaşacağım. 



4 yorum:

  1. Selam çok güzel yöntem. Bize verilen eğitimde benzer yöntemleri anlatmışlardı. Ben felsefe grubu öğretmenliği ve psikolojik danışmanlık (rehber öğretmen) devlet okullarında yapmıştım. Tekrar hatırlamak yeni yöntemler öğrenmek uygulamak güzel. Teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana nasıl iyi geldi anlatamam Pırıldayan Güneş. Böyle podcast dinlerken falan... Hoop kesiyorum, birleştiriyorum, yapıştırıyorum... Üzerine afiyet, öfkesiz, sakin biri olup çıktım. Neden dersin:)

      Sil
  2. Ajandalarıma arada kesip yapıştırdığım olmuştur ama bir adı olduğunu şimdi öğrendim.
    Lakin Bullet Joyrnallerim var :)

    YanıtlaSil
  3. Benim böyle alışkanlığım yoktu. Her işi abartırım Tülin... Şimdi bak görürsün, her gün her gün yaparım. Sonraaa... Hoop bambaşka bir merak konuma zıplarım:)

    YanıtlaSil