Akşam iş dönüşü eve geldiğimde kurt gibi açtım. Buzdolabında bir top kırmızı lahanayla göz göze geldim. Hemen elime aldım. Du bi, dedim. Ortadan ikiye kesiverdim. Birkaç yaprağını kırmadan kenara ayırdım. Kalanını minik minik doğradım. Tuzla tatlı tatlı ovaladım. Dinlenmesi için kenara bıraktım.
5 adet orta boy patatesi iyice yıkadım. Kabuklarını tamamen soymadım. Sadece sorunlu kısımlarını kesip çıkardım. Patatesleri ceviz büyüklüğünde doğrayıp tencereye koydum. Üzerine su ekledim. Ocağa oturttum. Kaynatmaya bıraktım.
2 çorba kaşığı taneli hardal, 1 çorba kaşığı sade hardal, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı sirke ve ince ince doğradığım 5 dal taze soğanı lahanaların içine koydum. Bu arada patateslerim pişti. Sıcacık dumanı tüten patateslerin içine bu karışımı döktüm. İyice harmanladım.
En başta kenara ayırdığım lahana yaprağının içine kırmızı lahanalı patateslerden doldurdum. Allahım ne şahaneydi! Tüm iştahımla, hımlaya humlaya yemeğe başladım.
Yaratıcısın, benim hayatta aklıma gelmezdi :) Afiyet olsun :)
YanıtlaSilGökçe, her şeye iştahlıyımdır. Hele yemeğe var ya!!!!
SilSana bir şey söyleyeyim mi, o kadar lezzetli oldu ki çıtır çıtır yedim:)
Ben de en çok böyle uydurduğum yemekleri seviyorum. :) Afiyet olsun.
YanıtlaSilSağol Elif. Ben uydurmamışımdır. Yemişim ya da seyretmişimdir illa ki:)
SilHey maşaallah... bayıldım ben bu tarife.. :)) mor lahana almaya gidiyorum ! (sana da afiyet olsun bu arada)
YanıtlaSilnasıl şahane oldu anlatamam momentos... aşmış gitmiş:)
SilHayal Kahvem, bir çok yemek bloğunda yazılan tariflerden çok daha pratik ve lezzetli tarifler veriyorsunuz ve bu yemekler ailemizde alışkanlık haline geliyor......
YanıtlaSilSizi kutluyor, merakla yeni tariflerinizi bekliyoruz......
Aaaa! Ne güzel haber bu! Çok sevindim... Yepyeni denemelerim var. Yazayım o halde:)
Sil