18 Temmuz 2010 Pazar

11'e 10 Kala'yı Seyrediyorum.




7 yorum:

  1. Severek izlediğim filmlerden biridir. Fekat; Mithat Bey'in karşısında Nejat İşler'in oyunculuğu çok profesyoneldi ve sırıtıyordu bence. Mithat Bey konuşurken hepimiz gibi bazen takılıyor, bazen kelimeleri tekrarlıyor yani olması gerektiği gibi. Nejat İşler köyden geldiğini, çalıştığı apartmandan başka bir yere pek çıkamadığını, hayatının orada geçtiğini söylemesine rağmen filmdeki herkesten daha iyi Türkçe konuşuyordu. Yani, illaki şive olması gerekir demiyorum ama, bu biraz sırıtıyordu gibi geldi bana...

    Bence en az bu film kadar ve hatta bundan çok daha önemli bulduğum bir filmi daha var Pelin Esmer'in. "Oyun" (The Play) bir dağ köyünde 6 kadının tamamen amatör olarak hazırlamaya çalıştıkları bir tiyatro oyununun belgeseli... İzlerken gözünüze çöp kaçmazsa, bende TC değilim :))

    YanıtlaSil
  2. hatta, filmin web adresini de vereyim, tam olsun :)

    http://www.oyuntheplay.com/tr_intro.htm

    YanıtlaSil
  3. Bu filmde kim başroldeydi biliyor musunuz?
    Kitap:) Mithat Bey'in evini tepeden tırnağa, kitap, dergi ve gazete dolu görünce, kitap cimrisi biri olarak kendimi, evdeki kitap ve dergilerimi ve yaşlılık hallerimi düşününce.. Eyvahh! Bir Mithat Bey'de ben mi olacağım acaba diye düşünmedim değil:)Korktum yani ne yalan söyleyeyim:))Bu filmin teması yalnızlık bana kalırsa.. Şehir.. İnsan.. Yalnızlık.. Yalnızlık ömüürr boyuu... Sevdim ben de bu filmi.. Eleştirilerinizde haklısınız TC.. Nejat İşler çok düzgün görünüyordu:)

    Pelin Esmer'in diğer filmlerini merak etmiştim. Oyun ile başlayayım izlemeye öyleyse.. Teşekkür ederim Tomrukcan.

    O değil de, Reşat Ekrem Koçu'nun İstanbul Ansiklopedisi ciltlerini filmde dizim dizim görünce, off.. Nasıl kıskandım anlatamam.. Keşke benim olsaydı o kitaplar.. Keşke:)

    YanıtlaSil
  4. merak ettiğim bir filmdi, şimdi daha da merak ettim :) teşekkkürler canım

    YanıtlaSil
  5. İyi mi film? Bende kaç zamandır beklemekte izlenme listesinde, ama elim değmedi. Yorum? Yoruuuum?

    YanıtlaSil
  6. Haa... Yorumlarda açıklama varmış zaten...

    YanıtlaSil
  7. Selam Aşkın, evet yorumlarda ayrıntılar var:)
    Seyredin tabii.. Anlamazca ve ilgisizce lisanları gelişen bir toplum oluyoruz ya gitgide.. Görelim neler yaşanıyor içimizde..

    YanıtlaSil