25 Temmuz 2010 Pazar

"Ben Mutluyum" Cümlesi Hangi Zaman Formundadır?

Niyetine girdim ya bir kere.. Bütün kitaplarını okuyacağım.. Apartman Haiku'ları ile Hasar Tespit Çalışmaları bütün kitapçılarda var.. Zaten bende de var.. Benim aradığım eski kitapları.. Artık baskısı olmayan kitaplar bunlar.. İnan bana, İzmit kazan ben kepçe dolaşmadığım eski - yeni kitapçı kalmadı.. Bir tane bile bulamadım. Bugün yolum Kadıköy'e düşünce Akmar Pasajı'na daldım.. Yok.. Yok.. Hiç bir yerde yok.. Hava sıcak mı sıcak.. "İnanamıyorum, şimdi ben elim boş mu döneceğim.. İzmit'ten geldim." deyince, kitapçıdaki adam "Bekleyin beni" dedi. Çıktı gitti.. Ben gene durur muyum? Yanında yöresindeki tüm kitapçılara soruyorum.. "Metin Üstündağ'ın kitapları var mı?" Yok... Kitapçıdaki adam geliyor.. Heyy! Elinde kitaplar var.. Heyecanla soruyorum.. "Yoksa, yoksa.. Buldunuz mu?" Müstehzi ifadeyle gülümsüyor.. "Üç kitabını buldum," diyor.. "Yaşasın!" diyorum... "Şahanesiniz!" Bakıyorum kitaplara.. Zemheri.. Kalk Gidelim Defteri ve Tentürdiyot.. Nasıl seviniyorum anlatamam.. Adeta uçuyorum mutluluktan.. Ne fenayım.. Bu güzellik yeterli gelmiyor biliyor musun? Dudağımı büküyorum.. "Peki, Denemeyenler, Ömür Törpüsü, Mavra Zamanı, Pablo Neruda'ya Cevaplar Kitabı, Orhan Velilemeler.. kitaplarını nasıl bulacağım?" diye soruyorum.. Adam kafasını kaşıyor.. Düşünüyor.. Ben merakla bekliyorum.. "Hımm.. Ben bulmaya çalışayım. Bulunca size haber vereyim, olur mu?" diyor.. Şaşkınlıkla yüzüne bakıyorum.. "Yapar mısınız sahi?" diye soruyorum.. Kitap isimlerini yazıyor.. Telefonumu bırakıyorum.. Teşekkür edip çıkıyorum.. Eteklerim zil çalıyor.. Çok seviniyorum.. Dayanamayıp Tentürdiyot'un sayfalarını şöyle bir havalandırıyorum.. Görüyorum ki bazı şiirlerin yanına kurşunkalemle ince işaretler konmuş.. Benim okuduğum kitaplara yaptığım gibi fosforlu kalemle renklendirilmemiş ya da acımasızca cümle altları çizilmemiş.. Nazikçe, sanki acıtmamak niyetiyle usulca kalem dokundurulmuş.. Kimbilir kim okudu? Ben okuyayım.. Sonra önceki okurun hayalini kurarım kesin.. Bakalım hangi şiirleri işaretlemiş? Acaba hangi şiirler var, müşterek beğendiğimiz? Merak ederim.. Yürürken gözlerini kapar mı insan? Kapıyorum.. Şansıma bir sayfa açıyorum.. 63. sayfa.. Şiirin adı Serbest Okuma...
"ben mutluyum"
cümlesi
hangi zaman
formundadır
-"şimdiki zaman"
-hayır
-"gelecek zaman"
-hayır
-"geniş zaman"
-hayır
-"zaman zaman"
-belki
Gülümsüyorum.. "Zaman zaman"... Peki... O an... Şöyle hissediyorum.. O an "Ben mutluyum". Kitapları elimde sallaya sallaya yürüyorum.

4 yorum:

  1. Sevgili Hayal Kahvem,
    Eğerki "denemeyenler" kitabı sizde yoksa hemen size bekliyor Kerpe diyarında.

    YanıtlaSil
  2. Ben senin şu hemencecik şehir değiştirmene imreniyorum... Bu nasıl bir enerjidir? Ben işten eve geldiğimde, karşı bakkala bile inmeye üşeniyorum... :)

    YanıtlaSil
  3. Ne diyorsunuz KDA, siz? Göğe gezi var deseniz merdiven dayayıp, çıkmaya kalkarım ben:))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Aylardan Şubat.. Denemeyenler'i edinebilmek için Fizan'a bile gidebilirim:))
    Kerpe mi.. Ora nere:))

    YanıtlaSil