27 Temmuz 2010 Salı

Kendini Kötü Hissetme Hali



Şimdi iki gündür bloğun kepenklerini indirdim ya, arayan arayana...Tuhaf bir durummuş bu yazarlık sahiden.. Neyim varmış, hasta mıymışım? Hayatımda ters giden bir şey mi varmış, falan... Bugün bir müşterim "Nasılsınız, sorun var mı?" diye sorunca, şaşırarak baktım suratına. "Allahım!" dedim, "Eyvah!" "Bloğumu mu okuyor yoksa?" Yoo! Neyse, öylesine soruyor belli... Hımm.. Belki kurgu yapıyorum.. Belki Hayal Kahvem'e ilgi çekmek için, böyle depresyondaymışım gibi bir manzara çiziyorum mesela.. Olamaz mı? Tamam.. Depresyonda değilim.. Ancak kendimi kötü hissetme halinde olabilirim, öyle değil mi?

Bu yaşıma geldim ve şunu öğrendim ben, her duygunun hakkını vereceksin. İyi hissediyorsan kendini, uç uçabildiğin kadar, kanatlan, sevin, hayatın tadını çıkar, keyiflen, mutlu ol, mutlu et! Amaaa... Eğer kötü hissediyorsan kendini, zorlama illa mutlu olacam, mutlu görünecem diye.. Kötüysen kötü olacaksın. Dibine kadar kötü hisset, hakkını ver yani... Az hareket et, kıpırdama hatta. "Neyin var?" diye soran meraklılara, iyi görünmeye çabalama.. Cevap bile verme hatta.. Hele mutlu görünen arkadaşlarının yanına hiç uğrama. Bir de akıl veren çok bilmişler olacaktır, avutmak isterler hani akılları sıra... Derler ki: "İyi, sen kendini topla biraz... Olur zaman zaman böyle... Yarına bişeyciğin kalmaz!" Hah ha! Çok iyi geldi şimdi bu konuşma. Hayret bir şey! Böyle konuşanlara uygulayacağın iki Zagor hareketi bile öğretebilirim valla.

İnsanın kendini iyi hissetmeye hakkı varsa, kendini kötü hissetmeye de hakkı olmalı öyle değil mi? Hatta saçmalamalı bazen. Evet saçma sapan hareketler yapabilmeli yada saçma sapan yazılar yazabilmeli.. Ne var yani, insan her zaman normal mi olmak zorunda? Kimi zaman fiyakalı hatalar yapmalı yaşamında.. Sonra "Ne yaptım ben?" diye kahkahalarla gülmeli dönüp geriye baktığında. Canı istediğinde kilitlemeli kendini kimi zaman kendi içine.. "Tıp" oynamalı kendinle.. Soru sorunca birileri, hastanelerdeki hemşire fotoğrafındaki gibi, sağ elinin işaret parmağını koymalı dudağının üstüne, "sus" diye.

Zorlamayacaksın! Kendini illaki iyi göstermeye çabalamayacaksın... Kötü hissediyorsan kendini, dibine kadar kötü olacaksın.. Takatin yoksa gülümsemeye, sakın gülme kimseye.. Boş ver, desinler "Kafayı mı yedi bu ne?" , hatta böyle düşüneceklerine emin olduğun kimselere, istemeye istemeye selam bile verme. Bırak kendini, kötü hissetme halinin kollarına... Halsiz, mutsuz, isteksiz, keyifsiz, hareketsiz, bedbaht olmalısın hatta... Gerekirse bloğunun kepengini kapamalısın... Hakkını vereceksin kötü hissetmenin... Ağlayacaksın hatta! Ağla, ağla! Ağlamak iyi gelir insana!

6 yorum:

  1. Ağlama değmez hayaaaat, bu göz yaşlarınaaa... Zagor hareketlerini üzerimde uygulamayacağınızı umarım :)

    YanıtlaSil
  2. Bazen ağlamak iyi gelir Mit.. Ağlamak iyi gelir insana:)

    YanıtlaSil
  3. Ağlamak güzeldir..
    Süzülürken yaşlar gözünden..
    Sakınn..unutmaaa!!!
    Ben demedim Sezen Aksu demiş.
    Daha devamında neler demiş neler.

    Ağlamak biraz da yaşlanmak belirtisimi yoksa..hani sinirler tutmaz olur artık..herşeye hüngürdenir ya.
    Ay yok yani yanlış anlaşılmiyim. Sözüm meclisten dışarı.
    Geliyor ninja hareketi.
    En iyisi ben ufak ufak kaçiyim
    Bayyy!!!... :))

    YanıtlaSil
  4. Canımsın Dilek.. Bebekler neden çok ağlıyorlar acaba desem ne dersin acaba:)) Yaş aldıkça duygular bastırılıyor kardeşim ya.. Keşke senin dediğin gibi olsa:))

    YanıtlaSil
  5. o iki günde internete girmediğim iyi olmuş. panik halim pek şapşal oluyor da... :)

    YanıtlaSil
  6. Vildancığım galiba yaş aldıkça diyorsun ya..
    Çok yaşlı bir tanıdığım ömür boyu eşine aşkım diyememiş. İçine ukte olmuş. Eşi vefat ettikten sonda evin bir kedi alıp adını aşkım koydu. Kediyi sırf aşkım diyebilmek için aldım derdi.
    Babam ise anneme yüz yaşlarına doğru bizim yanımızda seni seviyorum demeye başladı.
    Galiba zaman bastırılmış duyguları açığa çıkarıp, ama bir yandan otokontrolümüzü ve temkin mekanizmamızı güçlendiriyor.
    ..mu acaba kardeşim?? hatta bir iddiam da var ki..patavatsızlığımın kilidini laçka ediyor bu zaman :) ah bu zaman.
    Benim yaşıma gel hele bi..
    bak bakalım o zaman.
    Nasıl neşeli geçiyor bu zaman :).
    İmza:
    Kendine kahkahalarla gülen insan modeli
    :)))))

    YanıtlaSil