15 Temmuz 2010 Perşembe

Kilo Terörü İle Mücadeye Davet

Nasıl gitmek isterdim anlatamam. Aklım kaldı yani, niye yalan söyleyeyim. Pera Müzesi'nde Kolombiyalı sanatçı Fernando Botero'nun sergisi var. Oyy! Nasıl eserlerini seyretmek isterdim! Bana göre yüzyılımızın en anarşist kişilerinden biridir kendisi. Ben ise en baş destekçisi. İyi de, insan gitmez mi sergisine, değil mi? Daha ne olsun? Ayağına kadar getirmişler işte! Dur bakalım.. Daha iki gün var serginin bitmesine..

Biliyorsun, pek çok terör çeşidi vardır. Onlardan bir tanesi de "Kilo terörü". Diğer tüm terörler gibi, kilo terörünü de, nefretle kınıyorum, nefretle! Kilo Terörü ne mi? Bak dinle... Uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla karşılaştım misal.. Selam sabah, hoş beşten sonra muhabbetin mecrası ne tarafa kayar? Kilo durumlarına tabii... "Ayy, şekerim kilo mu almışsın ne? Gamzen kaybolmuş yeminlen!" demez mi? Hoppala! Arkadaşım sana ne değil mi? Sana ne? Belki aldırdım gamzelerimi.. Sana dert mi? Hem ömrümde benim gamzem falan olmadı ki! İyi de niye izah ediyorum şimdi sana illa ki!! Böyle işte... Eğer benim gibi iştahlı biriysen, hele kilo almaya meyilliysen, bir de üstüne yemek yerken kalori hesabı yapmayı istemiyorsan eğer, gören sana da sık sık bu tarz münasebetsizlik eder. Bu terör değil de ne şimdi? Ayıp değil mi? Bu duruma derhal bir son vermeli. En azından karar verip kimseyle kilo muhabbeti etmemeli. Zayıflığı değil de kiloyu sanat yapanlar da bu durumda baştacı edilmeli... İşte Fernando Botero'yu çok severim. Nasıl sevmeyeyim? Sanatçının çizdiği hep şişman figürler. Sadece çizmekle kalsa iyi.. Bir de demiyor mu "Şişman güzeldir," diye.. Ben Fernando demiyeyim de ne diyeyim? Bak, bir kaç resmini koydum Hayal Kahvem'e... Kilo terörü konusunda lütfen beni destekle, e mi? Düşünsene... İsteyen istediği kiloda olsa hayat bayram olmaz mı? Kilo almayayım diye lokmaları boğazıma dizmenin gereği var mı? Herkes sıska manken gibi olmak zorunda mı? Of ya! Kilo terörü ile mücadele!!! Fernando Botero gibi kiloyu sorun etmeyenleri de her daim destekle! Kilo terörü ile mücadeleye davet bu işte! Yooo... Gitmeliyim ben bu sergiye... Evet, evet... Gitmeliyim kesinlikle!










4 yorum:

  1. Çok güzeller ama ya :) Hele Mona Lisa... Bayıldım vallahi. Boş verin siz milleti, can boğazdan gelir ;)

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize sevindim Mit. Desteğiniz için teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  3. Zaman bulabilirsem ben de gitmek isterim.
    Kilo hakkınızdaki fikirlerinize katılıyorum. Bıktım artık bu kilo muhabbetlerinden ben de. Yok zayıfladın mı? Yok abinle mi yarışıyorsun? Acayip acayip gülümsemeler...
    Nasılsın, iyimisin, halin, keyfin nasıl diyen yok! Sen neden böyle kilo alıyorsun, derdin ne diyen yok.
    İçimden, sende ne sıskasın, hiç mi yemek yemiyorsun, ya da karın güzel yemek yapamıyor mu, demek geliyor ama,olmuyor.
    Kilo kilo, kilo muhabbetlerinden bıktım.
    Gram gram kurtulacağız bu muhabbetlerden...

    YanıtlaSil
  4. Selam Ahmet, siz de hakveriyorsunuz bana değil mi? Bu kadar da insanların üzerine gidilmez ki!
    Bundan sonra hep birlikte "kilo terörü"ne bir "dur" diyeceğiz. Böyle münasebetsiz insanlar, böyle münasebetsiz sorular sordular mı, sinirlenmiyeceğiz de, karşılarında katıla katıla güleceğiz:)) Teşekkürler yorumunuz için.

    YanıtlaSil