4 Ekim 2011 Salı

Hey! Dilek Baskın Yaptı Bana! Yalnız Kalamayacak Mıyım? Of Ama:))



Dilek Değirmendere'de alt kat komşum. Aramızda yılların dostluğu var. O kadar eğlenceli bir arkadaştır ki anlatamam.  Çok tatlıdır. Çook!
 
 
Ben, hep son anın insanıyımdır. Gün içinde hangi saate denk düşerse, işimin arasında köfteci, sinema ya da kahve molası verebilirim. Dilek'i ararım kimi zaman: "Haydi, gelsene." derim. Bir bakarım hemen yanıma ışınlanıvermiş. Çok becerikli biridir. Muhabbeti de ömre bedeldir ne yalan söyleyeyim. Sonra acayip şaşırtır insanı. Ben de hazırımdır şaşırmaya. Bayıla bayıla şaşırırım. Nereden bulur buluşturur bilmiyorum garip şaka oyunları, maskeler edinir. Evine gidersin. "Aaa! Sana lokum ikram edeyim." der. Bir kutu uzatır. Kutuyu bir açarsın ki o ne? Kutunun içerisinde kanlı bir insan eli yok mudur? Gözlerin ööölece açık kalır.  İlahi bir varlıktır Dilek. Anlatmakla olmaz. İlla bilmek, tanımak gerekir. 
 

İşte bugün gecenin bir yarısı, köyün köyündeki evde karşımda görünce, düşüp bayılacaktım neredeyse:) Maskesini geçirmiş yüzüne... Hiç üşenmemiş. Kalkmış arkadaşına gelmiş. Ne güzel! Oturduk birlikte. Çaylarımızı içtik. İkram edilecek pek birşey yoktu. Bisküvi yedik. Tabii en çok çıtır çıtır muhabbet ettik. "Kal" dedim. Kalmadı ne yazık ki. Eve döndü. Ben dönmedim. Kararım karar. Bu gece buradayım. Hiç bir yere gitmeyeceğim. Heyy! Sabaha çok işim var. Çoook! Hemen uyumalıyım... Du bakalım. Uyur uyumaz hemen hayaller alemime bi dalarım. Bakalım rüyalarımda nerelere ulaşacağım? Bu gecelik maceralarımız bu kadar:)

8 yorum:

  1. Sevgi Soysal'ı severim ben de:)

    YanıtlaSil
  2. maskeli balo gibi yazı yazılır mı ki hiç...

    YanıtlaSil
  3. Bolat ne diyorsunuz? Hastasıyımdır Sevgi Soysal'ın.
    Öyle böyle değil. Sizin de sevmenize sevindim:) Sağolun.

    YanıtlaSil
  4. Mia Wallace, güzeldi hakikaten:)

    YanıtlaSil
  5. Profösör, abartmışım gene değil mi? Kitapları, filmleri başrole geçirmişim. Maskeli sevgili arkadaşımı bloğa kondurmuşum. Olsun. Sahiden abartılacak kadar güzel bir geceydi:) İyi geldi. Sağolun.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Vildancığım.
    Dün nette takılırken msn den senin bilinç altıma üflediğin köydeyim hadi sen de gel mesajı ile fırladım evden ama ve karanlık olduğu için gecenin o saatinde maskeyi de taktım kafama. İyi ki de gitmişim çok ama çok eğlendim. Bunu diğer arkadaşlarla da yapalım ne dersin? Bir eğlenceyi de dönüşte yaşadım çünkü köyün içinde de yolumu kaybettim. Yolu sorabileceğim in cin bile yoktu. Nasıl ıssız nasıl sessiz. Ay bile yoktu. Terkedilmiş gibi. Kendimi bir filmin içinde hissettim o anda Okulun önündeki üç yol beni şaşırrtı. Böylece üçkere aynı cami bakkal tuğla fabrikasının önünden geçerek ana caddeye vasıl oldum.
    Eve gelince site bekçisi merakla baktı bana. Güldüm. Keşke kafamda maske ile görseydi diye düşündüm.
    Sevgiler Kardeşim.

    YanıtlaSil
  7. Ne diyorsun Dilek? Neler gelmiş başına... Gelmiş geçmiş olsun:) Bütün köye haber edeceğiz ve kalabalık eğleneceğiz öyle mi? Hımm... Olur tabii.
    Momentos bile gelir İstanbul'dan. Oya, Ruhan, benim kardeş.. Olur tabii... Her zaman beklerim:)
    Sağolasın. İyi ki geldin:))

    YanıtlaSil