2 Aralık 2011 Cuma

Engelli Çizgi Roman Kahramanları Var Mı?


Acaba engelli çizgi roman kahramanı var mı? diye merak edince, sordum soruşturdum.  Daredevil  var dediler.  Bu çizgi roman kahramanı 12 yaşında gözlerine radyoaktif madde dökülmesiye kör olmuş. Asıl adı Matt Murdock olan görme engelli çizgi roman kahramanı gündüzleri avukatlık geceleri kötülerin düşmanı Daredevil oluyormuş. Babasını öldürten Kingpin, Daredevil'in baş düşmanıymış. Daredevil 12 yaşında gözlerini kaybetmiş ama bunun karşılığında 4 duyusu güçlenmiş ve müthiş bir çeviklik kazanmış. Kulakları radar olarak görev yapmaktaymış. Ve kırmızı köstüm giyiyor yukarıda görüldüğü gibi... İşte huzurlarımızda görme engelli bir çizgi roman kahramanı.




Başka engelli çizgi roman kahramanı var mı peki? Evet. X Men'in kurucusu Profesör Charles Xavier. Dünyanın en güçlü telepatı. İlüzyon yaratan ve başkalarının beyinlerine hükmedebilen, psişik yetenekleri olan,  malikanesindeki celebro adlı özel bilgisayarla güçlerini arttıran, tekerlekli sandalyeden iş yapan engelli çizgi roman kahramanı.
 


2 yorum:

  1. beyin bedava ama beyin engelli bir blog yazarı var ki sürekli aynı yazıları farklı zamanlarda aynı bloğa koyuyor ve kimse anlamaz zannediyor.

    YanıtlaSil
  2. merhaba adsız. haklısınız, bazı yazılarımı tekrar tekrar öne alıyorum. hatta bazı yazılarımın içindeki bazı cümleleri değiştirip tekrar yayınlıyorum.

    hayal kahvem'i sadece kendi keyfim için hazırlıyorum adsız. ve sevdiğim yazıları dönem dönem tekrarlıyorum. tekrar yayınladığım yazıların altına genelde eski yayın tarihlerini yazarım. ama bazan canım istemez yazmam:)

    hayal kahvem benim bloğum. kimseyi kandırmak için değil, sadece istediğim için yapıyorum.

    bütün yazılarımı takip eden bir yorumcu olduğunuz için teşekkür ederim. keşke cesaret gösterseydiniz de adınızı lütfetseydiniz. en azından ben kimseye hakaret etmiyorum.

    ayrıca engellileri severim.

    YanıtlaSil