3 Aralık 2011 Cumartesi

Yorgan Altında Kimse Kalmasın...


“Engelsiz Sanat” diye bir dernek olduğunu bilmiyordum. Cüneyt Karakuş’un yazdığı yazı üzerine öğrendim.  Engelsiz Sanat Derneği toplumda engellilerin önce aileleri, sonra toplum tarafından engellendiği ve yanlış değerlendirdiği düşüncesinden hareket etmiş. “İnsan, estetik bir varlıktır. Engelli bir bireyin diğer insanlardan farklı olan herhangi bir özelliği onun estetik bir varlık olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. Hatta görme engelli bir bireyin gözü, normal bir insanın gözünden daha hoş görünebilir, fiziksel engelli bir bireyin elleri bir sanat fotoğrafının ana temalarından biri olabilir” diyerek, “Yorgan Altında Kimse Kalmasın” başlıklı bir fotoğraf sergisi yapmaya niyetlenmişler. Çoğu zaman acıma duygusu ile yanlış tutum ve davranışlar sergilediğimiz engelli insanları, hiç acıma duygusuna kapılmadan gerçek bir fotoğraf sergisinin özneleri olmalarını sağlamak müthiş bir fikir değil mi? Ayrıca her fotoğrafa konu olan engellinin yaşamındaki başarılar ve özgüvenli halleri fotoğrafların yanına hikaye edilmiş. Ne hoş! Bu örneklerin etkisiyle "yorgan altına saklanan" engellilerin  toplumsal hayata çıkarılmasına rol model olmaları planlanmış.  İstanbul'da 3-10 Aralık tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan  sergiyi gidip mutlaka gezmek ve Engelsiz Sanat Derneği'nde emek veren herkese çok teşekkür etmek lazım. Yüreklerine sağlık. Şahane bir fikir bu!



8 yorum:

  1. Ben de takduir ettim doğrusu. Sosyal sorumluluk doğrultusunda çalışmalar yapmak, blinçli toplum oluşmaad en büyük etkendir.

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısın. Kollektif bir çalışma gerektiriyor. Bu projede çalışabilirim.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar duyarlısın...Blogun da çok öğretici...

    YanıtlaSil
  4. yazıyı okurken beğen butonu aradım.

    YanıtlaSil
  5. Selam Tulkas, iyi ki beğen butonu yokmuş. Yorum yazmışsınız:)

    YanıtlaSil
  6. HaryUpp, haklısınız nefis bir çalışma yapmışlar. Gönül onlarla birlikte bu çalışmanın içinde olmak istiyor sahiden:) Darısı başımıza diyelim. Umarım bizler de gönüllü
    destekler ve güzellikler yapabiliriz.

    YanıtlaSil
  7. Selam Profösör, çok haklısınız.

    YanıtlaSil