11 Mart 2012 Pazar

Sinemada Dejavu Vaziyetleri - Ye Dua Et Sev Ve Sen Kimsin


Yemeği çok severim. Dua etmeyi çok severim. Eee... Severim yani... Sonra Julia Roberts'i severim. Tamam. Filmin sonlarına doğru Javier Bardem'in az rolü vardı. Dert değil ki. Onun filmde az da olsa var olması, o filmi  sevmem için yeterli sebeptir diye düşünmekteyim. Sonra... Harikulade şehirleri gezmeyi ve egzotik seyahatlere çıkmayı sevmez miyim? Of, bayılırım ne yalan söyleyeyim. Bana gökyüzüne çıkacaz de, hemen merdiven dayayan cinstenim. Makarnaya, hele hele domates soslusuna asla dayanamam.  Hüplete hüplete, tabak tabak yerim.Yerken tanıyamazsın beni. Kendimi kaybederim. Eee.. İyi de "Ye, Dua Et, Sev" adlı bu filmi neden sevmedim?  Bırak sevmeyi, filmi seyrederken nedense rahatsız bile oldum diyebilirim. Tuhaf şey! Kim bu filmin yönetmeni, kim yazmış bu filmin senaryosunu kuzum? Bu kadar sevdiğim şeyi bir araya getirip, sevmediğim bir film yapmayı nasıl becermişler? İnan ki bu durumu henüz çözemedim. Şaşırdım vallahi... Hayretler içindeyim.

 

NOT: Hımm.. Ama bir şey itiraf etmeliyim. Bu filmi seyrettikten sonra üşenmedim. Makarna pişirdim. Söylemesi ayıp olmasın ama koca bir tabak domatesli makarnayı hüplete hüplete yedim. Bu notu filme haksızlık olmasın diye yazıyorum. Bu filmin bende makarna yeme hissi uyandırmasını sevdim ne yalan söyleyeyim. Bak  pişirip yediğim makarnanın fotoğrafını çekip buraya ekledim.


Az önce baktım. Yukarıdaki yazıyı 20 Kasım 2010'da yazmışım. Bu hafta aynı durum gerçekleşti. Dejavu gibi bi şi... Bak şimdi...


Dedektiflik filmlerini severim. Komedi filmlerini de severim. Eee... Severim yani... Komedi Dükkanı'nın takipçisi değildim.  Dert değil ki... Tolga Çevik'li filmleri hep sevmişimdir. Organize İşler'deki Süpermen Samet'e bayılmıştım.  Vizontele'deki Nafiz Doğan'a da öyle... Sonra... İçinde İstanbul olan filmlere kafadan taraftarımdır...  İstanbul'u seyrederken  filmin kusurlarını asla  görmem.  Eee... İyi de "Sen Kimsin?" adlı bu filmi neden sevmedim? Bırak sevmeyi, eğer sıranın sonunda olmasam, ara verilmeden filmi bırakıp çıkmayı düşündüğümü bile söyleyebilirim. Tuhaf şey! Bu kadar sevdiğim şeyi bir araya getirip, sevmediğim bir film yapmayı nasıl becermişler? İnan ki bu durumu henüz çözemedim. Şaşırdım vallahi... Hayretler içindeyim.

 
 

NOT: Filmi seyrettikten sonra makarna pişirmedim tabii.. Bu notu filme haksızlık olmasın diye yazıyorum. Aşağıdaki kareyi görünce, bu filmin bende top yuvarlanan yokuşta koşma isteği uyandırdığını söylemeliyim.

20 yorum:

  1. :) ben de dün kitabını bitirip bugün filmini izledim ve hoşuma gitti d,yebilirim,gerçi sonlarına doğru kitaptan biraz sapmış ama yine de güzeldi. :))

    YanıtlaSil
  2. eat pray love içindir: çok umarsızlık bizi rahatsız ediyor olabilir bence??

    YanıtlaSil
  3. Selam Aydın Koza, sanırım Ye, Dua Et, Sev den bahsediyorsunuz. Ne mutlu size. Aynı hissi vermedi bana ne yazık ki:)

    YanıtlaSil
  4. sen kimsin i merak ediyorum şimdi birde salçalı makarna olsaydı hiç fena olmazdı hani

    YanıtlaSil
  5. Doctor Blue Balloon, düşünüyorum da sanki kötü bir koku almıştım Ye, Dua Et, Sev'de..

    Bazan ne hissettiğimi anlatamıyorum biliyor musunuz? Tamam.Batılı kadın doğulu insanlar arasında dolaşıyor.Tamam. Görüntüler, yemekler muhteşem...

    Bütün bunlar etkileyici. Ama alttan alttan hoşlanmadığım batılı doğulu durumları, ne bileyim filmde ırkçı bir tad hissetmiştim.

    Benden başka kimse böyle bir his almamış olabilir. Kısacası, bu filmi sevmemiştim:)

    YanıtlaSil
  6. Elma Kurdu, makarna yapmak çok kolay:) Hemen pişirin:))

    YanıtlaSil
  7. sen kimsin son yıllardaki Türk sinemasının güzel eserlerinden biri.
    www.yoncatoptan.com

    yonca toptan

    YanıtlaSil
  8. Selam Yonca, ne mutlu size.. Keşke ben de sizin gibi keyifle seyredebilseydim. Belki o gün iyi değildim. Bilmiyorum. Ama film arasında sinemadan çıktım.

    Yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. ye dua et sev filmi bana kitabı kadar haz vermedi ama julia için en sıkıcı filme bile katlanılır değil mi :)

    YanıtlaSil
  10. Selam İncebellibardak, sizin gibi Julia Roberts'in filmlerini severim.
    Allahım, niye ben böyle oldum? Bu iki filmi zor seyrettiğimi söylemeliyim:(

    YanıtlaSil
  11. Ya dua et ya sev filmini izlememiştim, izledim çok hoş. Bende İtalyaya gidip elimi kolumu sallayıp bol jestle bağıra çağıra konuşmak isteği uyandırdı. Bir de yalnız gidilmez diyordum, niye olmasın.
    Sahi üüzerine Fellini izlemeli:))

    YanıtlaSil
  12. Julia hayranı olmama ragmen onun hatırı için bile sevmedim bu filmi.Çok haklısın.

    YanıtlaSil
  13. Açıkçası "ye, dua et, sev" beni biraz hayal kırıklığına uğratan bir filmdi. Daha iyi işlenebilirdi. Diğer filmi henüz izlemedim.

    YanıtlaSil
  14. Boncukçu seyahat etmek ne hoştur sahiden. İlla gitmek gerekmez, sadece ruhu sefere çıkarmak da yeter bazen:))

    YanıtlaSil
  15. Sahi mi VuslaT, bir tek ben anlamadım sanıyorum bu filmi diye dertleniyordum. Sevindim:))

    YanıtlaSil
  16. Selam Neslice, bir filmi seyrediyorsunuz. Herkes farklı yorum yapıyor değil mi? Güzel olan bu belki:)

    YanıtlaSil
  17. hayal kahvem film yorumunu okuduktan sonra tesadüfen dün akşam izledim filmi önyargılı değildim ama bende umduğumu bulamadım çok bildiğimiz ve izlediğimiz bir hikaye tek aklımda kalan güzel manzaralar ve yemekler :)

    YanıtlaSil
  18. Ye Dua Et Sev'in kitabını okudum, filmini izlemek istemedim, iyi yapmışım sanırım :) Koca bir tabak makarna yrken Sen Kimsin'i izlemek isterdim ama :)

    YanıtlaSil
  19. Selam Dublor, yemek demeyin bana:))
    Hele makarna:))

    YanıtlaSil
  20. Hey, Sevda iyi fikir:) Makarna yiyerek Sen Kimsin'i izlemek..
    Deneseniz, yazsanız keşke:))

    YanıtlaSil