23 Mart 2012 Cuma

Kahve Molası - Zaman Öyle De Geçiyor, Hayat Böyle De Bitiyor.

 
Uykumun arasında sabah ışığı gözüne girdiğinde, homur homur homurdanan biri hiç olmadım. Her daim sabah uyanmalarımı, hayali seyahatlerimden dünyaya dönüş varsaymışımdır. Hoşbulduk dünya... Hoşbulduk dünya hayatım. Gece gözlerimi kapatıp sefer ettiğim hayal alemini mi gerçek saymalıyım? Yoksa gün ışığında gözümü açıp yaşadığım dünya alemini mi? İnan bilmiyorum. Neyse. Bu sabah ofiste işlerle boğuşuyordum. Son günlerde işini iyi yapmayan servislerden fena halde muzdaribim. Hem parasızlıktan ağlanırlar hem işlerini adamakıllı yapmazlar. Canım sıkkın. Öbür yandan bugün Cuma. Bizim ofis için haftanın son çalışma günü. Sevinçliyim. Niye çalışır ki insan? Elbette tatil yapmak için... Az önce var ya... Şu ahir ömrümde hiç işitmediğim bir şarkı beni kendimden geçirdi. Allahım... O ne hoş melodiydi öyle... Ya sözleri... Heyyy... Tam bencileyin bu şarkı... "Kim söylüyor?" dedim hayretle... "Aaaa! Ahmet Enes'i duymadınız mı? Yeni değil ki bu şarkı. Cennet şarkının adı." dediler.  Vallahi duymamışım. Yook, dayanamadım. Masadaki işlerimi öyylecene bıraktım. Müziği baştan açtım. Kalktım. Melodinin eşliğinde, salına salına mutfağa geçtim. "Kahve isteyen var mı?" diye bağırdım. Kahveyi fokurdatırken şarkıyı bağıra bağıra şarkıcıdan sonra tekrarlamaya başladım "fani bu hayat ümit bağlayamam... olmadı diye oturup ağlayamam... gönlü geniş olan sükutu öğrensin... sevgimi yok yere ele bağlayamam... gelir mi diye hayallere sığınamam... kemale eren kendinden versin." Ne hoş ya! Bayıldım bayıldım... Bittim... "zaman öyle de geçiyor... hayat böyle de bitiyor... ama umudum cennetten" Tamam umudum cennetten! "ben dalkavuk olanı hizaya getiremem... sorma bana ben görünmezi göremem... merak eden kendine yönelsin.... boş yere kimseyi oyalayıp üzemem... geçici şeylere heves edip üzülemem... fikrim, hevesimi alt etsin. Tamam, fikrim, hevesimi alt etsin! Masama kuruldum. Kahvemi koklaya koklaya üç seferde hüplettim. Şarkıyı başa aldım. Elimdeki kahve fincanını canlı farzettim. Dedim ki... "ben gözü görmeyene resim gösteremem...  değerimi bilmeze değeri öğretemem... o önce, e haddini öğrensin...  biten sevgiye imrenip özenemem... boş sözü duyup düstur edinemem... eden, kendine ah etsin..." Tamam kendine ah etsin! "bildim lakin söylemem... gördüm ama izah edemem... dünya, senle baş edemem" Tamam, dünya senle baş edemem...." Zil çaldı. Müşterim geldi. Gördün mü bak... Zaman öyle de geçecek...  Hayat böyle de bitecek... E bitsin,  zaten kahve molam  gene bitti!


16 yorum:

  1. Zamanın içindeki insanın yolculuğu bazen koca bir "hiç" sayılırken-yaşanırken, bazense dünyalar içinde dünyalar bulması hoş,güzel ve yeni bir icat gibi...

    Şarkıda güzel zamanın içinde yazan kalemin anlattıkları da; zamana yolculuk başlıyoor :))

    YanıtlaSil
  2. kahve molalarını çok seviyorum ben :D
    şarkı sahi güzelmiş, ben de ilk defa duyuyorum teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  3. Selam Güven, müziğin ve yazının yeni dünyalara meylettirmesi var ya şahane bir haber:) Sevindim:))

    YanıtlaSil
  4. Evet Meriç, nasıl duymamışız değil mi? Hem sözleri hem melodisi ne hoş!
    Bütün gündür hep dinledim... Hep dinliyorum... Zaman öyle de geçiyooorr... Hayat böyle de bitiyyyorr:))Ama umudum cenneteeen:))
    Eyvallaaaah!

    YanıtlaSil
  5. Evet Gülümse, süper!! Gülümsee:)

    YanıtlaSil
  6. Ben de ilk defa duydum ve bayıldım:) Teşekkür

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş bir şarkıymış. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. İlk defa dinledim, senin molaların çok hoş da ben biraz yaşlımı kalıyom ne. Neyse ilkbahar yanımla dinleyeyim.:))

    YanıtlaSil
  9. hayalkahvem nihayet blog dünyasına geldim. işlerimi yola koymam uzun sürdü ama takipteyim :)

    YanıtlaSil
  10. Selam Nehir İda, özlemiştim sizi:)
    Çok hoş şarkı sahiden:)) Dünden beri dilimde...

    YanıtlaSil
  11. Yoo VuslaT, yaşlı filan kalmak yok:) Merak etmeyin, nüfus kağıtlarımızı karşılaştırıp hesaba vursak, benim sizi yaş hesabında katlayacağım muhakkak:))

    Şarkı çok şeker:))

    YanıtlaSil
  12. Selam Seda, beğenmenize sevindim:)

    YanıtlaSil
  13. Buket seyahat yazılarını heyecanla bekliyorum:)) Gittin geldin ya aman ne seviniyorum:))

    YanıtlaSil
  14. sayenizde bu şarkı ile tanıştım veeeee baayıılldııımmm. Hemen indiriyorum. teşekkürler..sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Selam Görkemli, bu şarkı yıllardan sonra gene gitar öğrenme hevesimi kışkırttı:) Uğraşıyorum şimdi:))
    "Sevdim kaç kere bilemeeeeemmm! Yaşadım, yok inkaaarrr edemmemm! Zaman öyle de geçiyor! Hayat böyle de bitiyor!" Kapıldım bi kere müziğe... Bir süre dillenir bende:)
    Ama gitarda bu şarkıyı çalabilsem keşke. Kararlıyım. Tek nakarat da olsa çalacağımmm:)) Sevgiler benden:)

    YanıtlaSil