15 Haziran 2012 Cuma

Harbiden Denizden Gelmişim Ben!


"adımı unuttum
olmayan yerlerde
ne in
ne cin
 ne benî adem"

Asaf Hâlet Çelebi

Bugün... Yaz günü Haziran'ında... Uykuyla uyanıklık arasında, kendimden geçme halindeydim. Haftanın son çalışma günüydü. Kendimi fena halde bitkin hissediyordum. Aslında yıkanmak, arınmak ferahlamak istiyordum. Çünkü bazen yalnız seslerden kirleniyorum ben, yalnız seslerden...  Öncee... Atilla Atalay'ın "Harbiden sudan gelmişiz kardeşim biz, toprak ne ki? Yine deniz… Nasıl dingin ... Saatini bilsek, suda ölmek de olsa, razıyım ben, öyle güzel ki.” şahaneliğindeki sözlerini aklımın iplerine doladım. Gözlerimi usulca kapadım. Attım kendimi Deliler Denizi'ne... Oh! Anında ferahladım. Şöyle bi  bıraktım kendimi. Sen hiç yosunlarla bir salındın mı? Dene bak. Deniz karar veriyo. "Seni şöyle sallıyacam hacı" diyo, sen de "Peki hocam salla" diyosun. Bir sonraki hareketi bilmeden, yani deniz, yani ucu bucağı yokmuş gibi..." Hayallere daldım gene. Güneş batma ay da dolun olarak doğma şekilleri yapıyo bi taraftan. Ben burada yalnız, ben cümle planktonlar, yosunlar, şekil şekil bulutlar, kenardan dolun dolun ay ve manzaranın en kral köşesinden kendine yer bulup batmak üzere olan güneşle... İşte öyleyken yani... Az önce... Denize atladım ben. Hiç kimsenin ruhu duymadı gene... Olur mu böyle şey, sakın deme e mi? Hayal etmek özgürlüktür. Lütfen, dene.


NOT: Atilla Atalay'ın Deliler Denizi adlı öyküsünün bazı cümlelerini arakladım. Yazar affetsin beni... Cümleleriyle oynadım gene...  Hey, denize girdim ya.... Hayal bile olsaa... Aman ne ferahladım...


14 yorum:

  1. Dinlenmek lazım arada.. Hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  2. canımsın sen, çok seviyorum seni,hani az önce hayalimde sana sıkıca sarılıp pozitif enerjinden nasiplendim. hayal etmek özgürlük dimi, senden öğrendim.bak ben de bugün yazı yasım,benim hayaller biraz şiddet içerikli ama olsun.az önce seninle ben de denizde yosunlarla dans ettim, ferahladım vallahi.içime soğuk sular serpildi. :))

    YanıtlaSil
  3. Hayal etmek özgürlüktür... Çok sevdim bu cümleyi.

    YanıtlaSil
  4. Nispet gibi olmasın da; hayal etmeme gerek yok, ben gerçekten yosunlarla bir salındım bugün :)

    YanıtlaSil
  5. Tam mevsimidir kendini denize atmanın :)

    YanıtlaSil
  6. Canımsın Kara Kitap, ne hoş şeyler yazmışsın:) Kalp kalbe karşı denir bilirsin. Seni çok seviyorum:))

    YanıtlaSil
  7. Selam Francesca Mckennitt, eğer beğendiyseniz belki benim sözüm değildir, hangi kitaptan hafızama işlemiş kimbilir:))

    YanıtlaSil
  8. Aynur, benim gibi ayağını denize henüz sokamayanlar, işte bööle hayalleriyle eğlenirler:)

    Keyfin bol olsun!

    YanıtlaSil
  9. Selam Bolat, tam deniz mevsimi sahiden. Ah, vakit bulup bi girebilsem:))Yoksa hayali denizlere dalmaya devam:)

    YanıtlaSil