30 Haziran 2012 Cumartesi

İzmit'te Beyaz Baston Eğitimi...


Son günlerde görme engelli arkadaşlarımla ilgili yazı yazmıyorum diye içim içimi yiyiyordu. Hele Pınar, İzmit'te beyaz bastonla yürüme kursu düzenlemişti. Antalya'dan Mahmut Hoca eğitim vermeye gelmişti. İki hafta sürecekti. Ben de katılmak istiyordum. Mümkün olmadı ne yazık ki... Dün son günlerine yetiştim çok şükür. Beyaz baston kullanmak kolay değil. Eğitim gerekiyor. Ancak bu eğitimi alanlar sokakta kendi başlarına dolaşabiliyorlar. İnsanın tek başına, yanında kimse olmadan dolaşması kadar mutluluk verici ne olabilir? Özgürleşmenin belki de ilk adımı... Sokaklarda ne kadar çok görme engelli olursa, gören insanlar görme engellilerin sorunlarından haberdar olacaktır. Yerel yönetimler görme engellilere, aynen bisiklet yolları gibi, özel yollar yapmanın ihtiyaç olduğunu anlayacaklardır diye düşünüyorum. Altınokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Pınar Çatalkaya'yı bu girişimi için tebrik ediyorum. Biliyorum ki artık İzmit sokaklarında görme engellilere daha fazla rastlamaya başlayacağız. Şimdi çıkmalıyım. Sonra bu konuda çektiğim fotoğraflarla birlikte, yazılar yazacağım.


Pınarcım, iyi ki varsın!

6 yorum:

  1. İlk önce Pınar hanım'a sonrasında da size çok teşekkür ederiz. Hassasiyetleriniz hassasiyetlerimizi arttırır inşallah...


    Not: Güzel memleketim İzmit'e geliyorum. Yarından sonra oradayım bir kaç gün:) Haberiniz ola:)

    YanıtlaSil
  2. Umarım katılım sayısı da bir o kadar fazla olur. Böyle kişileri görünce sokaklarda mutlu oluyorum. Arkadaşım "kusurluluk" projesinde bu konuya da yer vermişti. Arkadaşınlada gurur duyuyor olmalısın :) çok güzel.

    YanıtlaSil
  3. Hey, Engin demek İzmit'e geliyorsunuz. Geleceğiniz zaman haber verin, iki hemşehri kahve içeriz demiştim değil mi? Hımm, zamanlama ters oldu Engin... Çok fena.. Bir kaç gün şehir dışında olacağım. Bir daha ki sefere mutlaka kahve içip muhabbet etmek isterim:)

    YanıtlaSil
  4. Pluie, fotoğraftaki arkadaşlardan çok daha fazla katılım vardı. Ben ancak iş çıkışı gidebilince, kurs dağılmıştı tabii, sadece o saatte orada olan arkadaşların fotoğraflarını çektim. Arkadaşınızın programı hakkında keşke birşeyler yazsanız. Çok öğrenmek isterim:)

    YanıtlaSil