23 Nisan 2015 Perşembe

Ve Kardeş Ve Romantizm Ve Aksiyon


Kardeşim telefonda "Abla, biz Müge'yle sinemaya gidiyoruz. Gelsene." dedi. Gökte film oynuyor deseler, bünyem icabı  bulutlara merdiven dayayıp çıkabilirim. Hele benim öğretmen kardeşim sinemaya gitmeyi  teklif ediyorsa, ne demek? Emir telakki ederim. 

Önce "Olur canım, gelirim." dedim. Sonra bi durdum. Esasında hiiiç sormam... Nedense "Hangi filme gidiyorsunuz?" diye sordum.  "Hani İlker Aksum'la Sedef Avcı'nın son romantik filmi var ya... Aşk Olsun." dedi. Kardeşim balık burcudur. Tepeden tırnağa romantiktir.  365 gün sevgililer günü kutluyor gibidir. Evine gidin, yastıkları kalp şeklindedir. Bir ara cildinde döküntü olmuştu. Doktora gitti. Neymiş hastalığının adı bilin bakalım? Rose... "Pes!" demiştim. "Döküntülerin bile gül şeklinde. Nasıl becerdin?"

Bendeki durgun hali anlamış olacak... En kardeş sesiyle ballandıra ballandıra  "Kadınlara aşk ilişkilerinde yardımcı olan bir doktor varmış." tadında filmin senaryosu hakkında bir şeyler anlatmaya başladı. "Du bi.." dedim. "Yok fıstığım, bugün aşk filmi seyredecek vaziyette değilim. Hele kadınlara aşk doktorluğu yapmaya yeltenen bir adamı bugün asla çekemem. Sizinle o filmi seyredip günüzü rüsva etmeyeyim. Gelirim ama ben başka bir filme girerim." dedim. Kardeşim en öğretmen sesiyle "Aaaa! Aşkolsun!" dedi. Güldüm. Buluştuk. Kucaklaşıp, ayaküstü hasbihal ettik. Kardeş ve Müge Aşk Olsun'a girdiler. Ben ise ruh iklimime denk düşen filme girdim. Hangisi mi?  Hızlı ve Öfkeli 7'ye tabii:)


Çılgın kovalamacalar, havada uçan, kurşun geçirmez arabalar, intikam, dostluk, hız üzerine kurgulanmış müthiş bir filmdi. Üstelik, toprağı bol olsun.  Hızlı ve Öfkeli 7, trafik kazasında ölen merhum Paul Walker'a selam çakan bir filmdi. Tüm hevesimle seyrettim.  Bugün aksiyon filmi bana iyi geldi.  Nasılsa Aşk Olsun'u başka bir gün illa seyrederim.















8 yorum:

  1. "Kardeşim balık burcudur. Tepeden tırnağa romantiktir. 365 gün sevgililer günü kutluyor gibidir. Evine gidin, yastıkları kalp şeklindedir." > Hiç tarzım olmamasına rağmen anlatış tarzın çok hoşuma gitti, böyle bir kardeşim olsun isterdim. :'')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paul Muad-Dib, benim kardeş var ya, feleğin en büyük kıyaklarından biridir benim için...
      Çok şanslıyım:)
      Önce inandığım Tanrı'ya, sonra anne ve babama çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. blogunuz ve yayınlarınız gerçekten çok hoş :) emeğinize sağlık,takibimdesiniz artık :) ben de beklerim en kısa zamanda,sevgiler... http://catikatindannotlarr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. "Gökte film oynuyor deseler, bünyem icabı  bulutlara merdiven dayayıp çıkabilirim" cümlenize bayıldım.
    Sevgili Hayal Kahvem, romantik filmleri seven insanlar aksiyon filmlerinin ultra gerçekliğinden rahatsız olurlar biraz da korkarlar. Enerjisi yüksek bir insan olmama rağmen bende romantik komedi ve soft filmleri seyrederken iyi hissederim.
    Sizin gibi sinema konusunda otorite (profesõr) olmuş birisine ukalalık yaptıysam affedin lütfen........


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah Hayalcinin Arkadaşı.
      Sinema konusunda hiiç otorite filan olamam valla. Balık hafızalı biriyim.
      Oyuncuları, yönetmeleri, filimlerin konularını kısa sürede unutabilirim:)
      Ve fakat sinemayı sahiden çok severim:))
      Ayrıca romantik filmlere de bayılırım bakma o gün canım aksiyon istedi.
      Bazan ruh iklimimi ayarlayım, kardeşle romantik filmlere dalarım:)

      Sil
  4. Balık hafızalı olma durumu bende de çok oluyor. Filmleri unutmak neyse de okuduğum kitapları unutunca kendime çok sinir oluyorum. Tekrar okumaya başlayınca bir süre sonra hatırlayıp atlaya atlaya göz atıyorum. Bunu da yazayım bari.....
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanmammm:)
      Latince o kadar kelime ezberleyen bir doktor, kolay kolay bencileyin balık hafızalı, istese bile olamazzz:)

      Sil