1 Nisan 2015 Çarşamba

Hayat Bir Yanıyla Güzeldir Canım, Sen De Güzelsin -2-


T24'de "Körlerle ilgili bilmeniz gereken 10 şey" başlığını görünce, yazıyı okumak için nasıl iştahlandım anlatamam.  Hele "Körlük benim kadınlık gibi bir kimliğim ve engeli yaratansa dış güçler." diye yazıyordu ya,  nefes almadan devamını okumaya başladım.


"Bu yazıda “görme engelli” yerine “kör” sözcüğünü kullanacağım. Çünkü körlük benim kadınlık gibi bir kimliğim ve engeli yaratansa dış güçler. Mimarî, çevresel, politik sebeplerle, kör kimliğimle özgürce var olmam engelleniyor. Kör kimliği tam da bu nedenlerle “kötü, aşağılık, eksik” gibi anlamlarda kullanılıyor. Eğer sistem körler, sakatlar, sağırlar ve daha birçok farklı kimliğin özgür ve eşit bir biçimde yaşayabileceği gibi tasarlanmış olsaydı, birbirimizin kimlikleri için böyle olumsuz düşüncelere sahip olmamıza da gerek kalmayacaktı." 

Durdum. Derin derin nefes aldım. Hay canına sayın seyirciler, dedim kendi kendime... Müthişti. Yazarın adına bakmak nihayet aklıma geldi.  Binlerce kasırga aşkına! Yazan Esra Güleç'ti. Sinema arkadaşım benim. Bir vakitler Esra'yı,   işte burada  anlatmıştım.

Enfes bir yazı yazmış Esra... O kadar mütevazidir ki gazeteye yazısı çıktığını asla söylemez. Allahtan denk geldim de gördüm. Hayali gazeteci olmaktı. Okulu bitirmeden hayalini gerçekleştiriyor demek ki...  Ne güzel!


Binlerce kasırga aşkına! Bir hayali daha vardı. Yurt dışına gidip bir süre yaşamak. Hey! Esra, Almanya'ya gidecek seneye... Çünkü dün  gece Erasmus'u kazandığı belli oldu. Şaka sandık yeminle:)

İşte Esra Güleç'in T24'de çıkan yazısı burada... Okumanızı ve Esra Güleç adını unutmamanızı hararetle tavsiye ediyorum. 

http://t24.com.tr/haber/korlerle-ilgili-bilmeniz-gereken-10-sey,292062



not- başlık, onur ünlü'nün hatırlat da haziran sonlarında çocukluğumu yakalım adlı şiirinin bir dizesi. (ah muhsin ünlü)

3 yorum:

  1. Esra'yı anlattığınız ilk yazıyı da bu yazınızla birlikte okudum. Keşke toplumda diğer insanlar da davranışlarınızdan ders alabilseler. Ve ESRA... Hayranlık duyarak okudum. İki güzel insan birleşmiş harikalar yaratmışsınız.
    Yürekten kutlarım.

    YanıtlaSil
  2. Esra, çok değerli biri Makbule. Bu kadar azimli, her soruna duyarlı olur mu insan? Oluyor vallahi.
    İşte ayaklı örnek:) ESRA GÜLEÇ.

    YanıtlaSil
  3. Hayat sınavında karşılaştıkları zorluklarla mücadele edenlerin hayatını kolaylaştırmak, yazılı sınavda kolay soru gelenlerin sözlü sınavına girmeleri gibidir. İyi çalışmaz ve başarısız olurlarsa sınıfta kalırlar......
    Son bir kaç yıldır başlanan mimari ve çevresel düzenlemelerin benimsenerek artırılması ve özenle sürdürülmesi lazım.

    YanıtlaSil