17 Kasım 2019 Pazar

Akademisyenlerin Takibindeyim- Doçent Mehmet Kerem Özel


Danzon adlı bloğu uzun zamandır takip ediyorum. Lakin Meksika halk danslarına Danzon dendiğini yeni öğrendim. 

Danzon, ömrümde duymadığım isimler, daha önce hiç denk gelmediğim  gösteriler, yurt içi yurt dışı  tiyatro festivallerindeki özellikle danslı performanslar hakkında samimi, kimi zaman esprili yazılarını bloğunda yazıyor. Yazdıklarıyla ilgili hiç bilgim yok. Gene de, her defasında anlattığı gösterileri merak ettiğimi hissediyorum. Bu kadarla kalsam iyi. Ayrıca  cahil cesaretimle yazılarına yorum yapıyorum. Hepsine gidebilmem mümkün değil deyip, bir kaç öneri yazmasını rica ediyorum.  Bloğunda sabırla cevaplıyor. 

Öğrendim ki, Danzon bir akademisyen, bir mimarmış. Uzmanlığı, Mimari Tasarım Kuram ve Yöntemleri, Ketsel Tasarım, Dini Mimari, Osmanlı Mimarisi'ymiş. Hay canına sayın seyirciler! Müthiş.  Blog ise  hayata ve sanata dair yaşadıkları, takip ettikleri, tanık oldukları ve izlenimlerini paylaştığı günlüğü...   Diğer okurlarını bilmem ama...  Ben... Son iki yıldır, sinema dışındaki sahne sanatlarına Danzon sayesinde giriş yaptım. Blog okuru olarak, hocanın çıtasına yaklaşmaya zorlansam bile, bilmesini isterim ki hevesle zıplıyorum:) Minnettarım.

Mesela, dün gece dünyanın en önemli dans topluluklarından biri olduğunu söylenen,  İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında  Uniq Hall İstanbul'da  sergilenen ve elbette Danzon önerdiği için  Traptown adlı gösteriye gittim. Topluluğun daha önce herhangi bir performansını seyretmemiştim. İyi ki gitmişim. Çok etkilendim. 


Doçent Mehmet Kerem Özel'in blog ve dergi yazılarını okumanızı, aşağıdaki podcast'i dinlemenizi hararetle öneririm. 

blog link   / podcast linki     /   yazılar link


8 yorum:

  1. Ben bilmiyordum sayende takibe aldım.. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki biliyorsun Momentos. Nasipleniyoruz hep birlikte. Ne güzel.

      Sil
  2. Senin bu akademisyen takibine bayılıyorum. Hiç duymamıştım. Takibe aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi yapmışsın Sevgili Günlük. Bilmediğimiz ne şahane insanlar var.

      Sil
  3. merhaba hayal kahvem,
    hakkımdaki güzel sözlerin için teşekkür ederim.
    blogumda "hocalık" alanımdan farklı konularda yazılar kaleme aldığım için "hoca" seviyesiyle tanımlanmamayı tercih ederim, yani ben de senin gibi, herkes gibi "zıplıyorum" :) ki kendi disiplinimde "hoca" sıfatını kabul etsem de, seviyesine ulaşmak için bir ömür boyu uğraşmam gerektiğini düşünüyorum ;)
    ne mutlu bana, kendi merak ettiğim, ilgi duyduğum şeylere başkalarının merakını/ilgisini çekebilmişim, çekebiliyorum.
    keşke yeterince vaktim olsa, ben de senin blogunu ve diğer blogları, sadece "takipçi" olarak değil, hakkıyla (yazıları okuyarak, okuduklarımın peşine düşerek) takip edebilsem.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanmıyorum! Danzon geldi öyle mi?
      Valla, artık hocam demeliyim sana Danzon. Hem bloğun hem yorumun için çok teşekkür ederim.
      Yepyeni rotalar çiziyorum sayende.
      Sevgiler bizden hocam:)

      Sil