17 Ekim 2011 Pazartesi

Kahve Molası - Bir Tavşan Deliğine Düştüm.


Günlerden pazartesi. Aylardan ekim'di. Sabahtı. İki günlük hafta sonu tembelliği bezgin ruhuma iyi gelmişti. Heyecanlıydım. Bugün önemli görüşmelerim vardı. Rakiplerim sadece acenteler değil, devasa bankalardı. Yüreğime tuhaf bir korku çöreklenmişti. Günlerdir hazırladığım  teklifleri hatırladım. Emeklerim bir anda heba olabilirdi. Koskoca bankalar bir lokmada beni yutabilirdi. Kafam karıştı. Korktum ben. Sokak kapısının önünde ona rastladım. Minik bir kediydi. Kedi bana güldü. "Korkma" dedi. Sonra ansızın yok oldu gitti. Olduğum yerde kalakaldım. Aklıma Alis geldi. İçimden tekrarladım:

1- Seni ufaltabilecek iksir var.
2- Büyümeni sağlayacak bir kek var.
3- Bazı hayvanlar konuşabilir.
4- Kediler yok olabilir.
5- Harikalar diyarı gerçektir.
6- Canavarlar yok edilebilir.

Hımm. Yedinciyi hatırlayamadım. Başımı yukarıya kaldırdım. Gökyüzündeki bembeyaz bulutlara baktım. Yüreğim  güvenli bir sevinçle pırpırlandı. Korkum uçtu gitti. İlkin yazar Lewis Carroll'a, ardından yönetmen Tim Burton'a bir selam çaktım.  Emin adımlarla hayata daldım.


 -  Sence ben delirdim mi?
 -  Hayır, sadece keçileri kaçırdın. Ama sana iyi bir haberim var. Bütün iyi insanlar böyledir.
  
      (Alice Harikalar Diyarı'ndan)     

                                                        

9 yorum:

  1. Bence sen o bankaları da, diğer acenteleri de çatır çutur yersin :) üstüne de bir güzel kahve içersin ! bu kadar diyorum.. ha bir de iyi haftalar :)))

    YanıtlaSil
  2. bunu yazan dilek17 Ekim 2011 11:57

    :) Ben de duyguları paylaşıyorum. Umarım herşey dilediğin gibi olur. Hani bir tatlı cadı vardı. Burnunu sağa sola kıvırdımı hopp..tamam.
    Toplantıda çaktırmadan yapıver bunu. Ama sakın gülme makaraları salıp. İçinden gül. Hatta içinden gülmen şart. Sonra nasıl işler tıkırında gidecek şaş.
    Sevgiler..:))) ..imle!!.

    YanıtlaSil
  3. Bankalar ne ki fabrikasyon bir anlayışla iş yapıyorlar.. Ama sen butik anlayışınla kişye özel hizmetler veriyorsundur..

    YanıtlaSil
  4. Hikmet Karcı17 Ekim 2011 12:53

    Dert etmeyiniz Vildan hanım. Siz tekliflerinizi dosya halinde veriniz. Onlar düşünsün. Bizler şirket olarak ekibinizden çok memnunuz. Refaslarınız sağlam nasılsa. Kaybeden onlar olur. Hoş hangi şirket müşterisinin sonuna kadar arkasında olan bir acentaya sahip olmak istemezki.
    Saygı ve sevgilerimizle.

    YanıtlaSil
  5. zihnin nasıl çalışıyor senin ya, ben anlayamıyorum? zekisin orası kesin.o yüzden iş konusunda da başarılı olduğuna eminim. benim bu yorumu yazdığım saat itibarıyla eminim işi kapmışsındır. hem zeki hem tatlı dilli hem de işinin ehli sana güvenmeyip kime güvenecekler.

    benim yorumlar uçuyor iki gündür bu çıkacak mı bakalım?

    YanıtlaSil
  6. Zekan ve davrnışlarınla istediğinizi elde edebileceğinizi düşünüyorum Hayal Kahvem...
    Alice harikalar diyarında gezinmek de çok iyi geldi:)
    Tüm iyi insanlara sevgiyle...

    Baykuş gözüyle

    YanıtlaSil
  7. :)))) ben de bu yazıya bakınca içimden baloncuklar çıktı. Ve son alıntıyı ben hep kullanırım :) Ama bana deli diyenlere karşı :P :) İş konusunda da hakkında hayırlısı olsun :)

    YanıtlaSil
  8. Herkese çok teşekkür ederim.
    Şahane bir gündü!

    Çok şükür, zaferle bitti:))

    YanıtlaSil
  9. :) çok güzelmiş günün iyi geçmesine sevindim :)

    YanıtlaSil