23 Ocak 2012 Pazartesi

Huysuz Ve Tatlı Kadın


Ne güzel şarkılarımız vardır bizim... İçli içli... İşittiğimiz anda kendimizden geçirir.  Şarkılar Seni Söyler, acaba bir Zeki Müren  şarkısı mıydır? Münir Nurettin Selçuk'un olabilir mi? Bilmiyorum. Müzeyyen Senar da çok güzel söyler. Ama ne yalan söyleyeyim bu şarkı en çok Sadri Alışık'a yakışır. 1969 yılındayız. Menekşe Gözler adlı filmin bir sahnesindeyiz. Erol Büyükburç'la aynı masadalar. Aralarında şöyle bir muhabbet geçer:

-Abicim, sen aşık oluyosun galiba...
- Belki de oldum arkadaş, şarkılardaki gibi bir kızdı.

Bir kadına aşık olmak ne hoş bir duygudur kim bilir?  Bir anda... Durup dururken... Planlamadan... Hiç akılda yokken...  Her şarkının onu söylediği... Dillerde nağme olan... Aşk gibi... Sevda gibi.. Huysuz... Ama... Tatlı bir kadına aşık olmak... O kadının en güzel günlerini onsuz yaşadığını bilmek... Gene de onu sevmek... Sevebilmek... Bu güfteleri yazanlar bu duyguları yaşayıp mı yazdılar acaba? Böyle aşık olmadan bu denli içten hissedip yazmak mümkün mü? Yoo... Ben daha fazla yazmayayım... Hepbirlikte önce ruhuna rahmet diyelim... Sonra Sadri Alışık'ı kendi sesinden dinleyelim. Şarkılar Seni Söyler!


14 yorum:

  1. O duyguları bilirim ben. Çok değerlidir. Parayla satın alınamaz. Öyle birbirine uyumlu ve birbirini besleyen iki kelim ki; et ve kemik gibi birbirini sarmalamış. "Huysuz ve tatlı kadın"

    YanıtlaSil
  2. Evet Profösör, ne hoş bir güfte gerçekten. Ne hoş bir şarkı. Ve çok kısa... Dinlemeye doyamadan bitiveriyor.

    YanıtlaSil
  3. ahh ahh cok severim bu sarkiyi,daha iki gün önce dogumgünümde esimle bol bol söyledik:))sagolun valla görünce mutlu oldum:)

    YanıtlaSil
  4. Yani bu şarkıyı zaten çok severim bir de içinde Sadri Alışık olunca bayılırım. Teşekkürler hatırlattığınız için.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. İçime nasıl ılık ılık aktı. Mucizelere inanmaya karar aldığım bir gece de benim için çok özel bir şarkıdır bu. Ah bir de Sadri Alışık! :)
    Teşekkkürler

    YanıtlaSil
  6. 'aşık olmak' bu iki kelime, bu duyguyu vaktiyle ya da an itibariyle hissedebilen insanı heyecanlandırmaya yetiyor bence.
    Ne güzel duygudur, hele ki karşılığı mutluluk olunca.
    =)

    YanıtlaSil
  7. o film var ya o film, her seferinde beni en en.. nasıl desem en hüzünlü duygulara garkeder.. atmosferden mi, oyunculardan mı, nostaljiden mi, yahut hepsinden mi bilinmez...

    YanıtlaSil
  8. ben beğendiiiiiiimmmmm! Diyorumki ben beğendim şişşş hoop :) çok güzel ya

    YanıtlaSil
  9. FeRaŞe, beğenilmeyecek gibi değil ki:))

    YanıtlaSil
  10. Maya, arada eski Türk filmlerini seyretmeli. Ne hoş hisler veriyorlar sahiden:)

    YanıtlaSil
  11. Evet, küçükkurba, böyle şarkı sözleri yazılıyor sonra demek ki:))

    YanıtlaSil
  12. NoNo, ne demek? hep birlikte hislendik demek ki! Ne güzel:))

    YanıtlaSil
  13. Zelis sahi mi? Tesadüfün böylesi değil mi? Mutluluklar dilerim:)

    YanıtlaSil