4 Şubat 2012 Cumartesi

Düşler Sokağına Yolculuk... İlla... İlla...


"Ben kuşlardan da küçüktüm bir gece vaktiydi. Aşk tuttu elimden beni. Geçtim düşler sokağından bir gece vaktiydi. Ceplerimde hacıyatmazlar." Bu şarkıyı biliyorsun değil mi? Ezginin Günlüğü söyler hani... Ne hoştur... Şimdi İzmit'te bir kafedeyim. Kardeşimi bekliyorum. Benim kardeş öğretmen. İki haftadır okullar tatildi. İşlerimin yoğunluğu yüzünden bir türlü görüşemedik. Oysa her yıl onbeş tatilde bir gün olsun İstanbul'a giderdik. Dün aradı beni. "Abla inan çok sıkıldım. Hava kötü olunca çocuklarla eve tıkıldık kaldık. Özledim seni. Ne zaman görüşeceğiz?" dedi. Nasıl uykum vardı anlatamam.  Gece vaktiydi. İşte o anda nedense bu şarkı aklıma geldi. "Yağmur yağsa... Uykum kaçsa... Bir kuş konsa badi parmağıma... Ağlardım bir başıma..." diye için için söyledim. Of! Bu şarkının melodisi de sözleri de ne güzeldir gerçekten! "Abla dinlemiyor musun kuzum sen beni?" diye bir sesle kendime geldim. "Efendim." dedim. "Abla, yarın gene mi çalışacaksın? Özledim seni  diyorum. Bunaldım diyorum. Sen mırıl mırıl kendi kendine konuşuyorsun. Gerçekten çok fenayım" diye söylendi. Gece vaktiydi. Aklım elimden kaçıverdi. "Kaç mevsim  düş pazarında geçti yalanlarla..." diye devam etmiyor muydu şarkı? Misal bu ya, ben de hep düş satmıştım bunalmışlara...  Hiç duraksamadım. Ahmet Kaya'nın Yorgun Demokrat edasıyla sesime bir akort çektim... Buğulu tonla ahizeye üfledim... Sonraaa...  "Sevdadandır... Sevdadandır..." dedim kardeşime...  "Aldırma... Aldırma gel yanıma. Sabah buluşalım bizim kafede saat onda" dedim. Akabinde ve detayında kardeşime şahane bir düş satttım ben. Onunla sabah kahvede buluşacaktım. Elinden usulca tutacaktım. Birlikte İstanbul'a uçacaktık. Dileyecekti benden ne dilerse... Yüreğinden ne gelirse yapacaktık. Nasıl abartarak anlattıysam artık... "Ablaaa! Hayali bile yetti." dedi. Mutlu, mesut, anne sözü dinler gibi masum uykuya gitti. Sabah şimdi. Uyandım ya. Aklıma bu muhabbet geldi. Acaba bu anlattıklarım rüya olabilir miydi? Ya da bir şarkı sözünün peşine düşmüştüm belki. Kendiliğinden böyle bir yazı döşenivermiştim. İyi ama şimdi kardeşimle buluşacağım kafedeyim. Kapı açıldı. Tüm güzelliğiyle kardeşim içeriye girdi. Oturmadı. Ayakta bana birşeyler söyledi. "Yüreğine kulak verdim... Nefes aldı ben dinledim. Duyduklarım anlatılmaz... Sır vermedim illa. Sır vermedim illa sır vermedim... Sevdim." "Bu saçlarla kendini Leman Sam sanıyorsun belki ama... Kül yutmam abla" dedi. "Dün gece bir düş sattın bana. Şimdi o düşü gerçekleştirmek için, gidiyoruz illa İstanbul'a! İlaa illa!" dedi. Elimi çeneme dayadım. Kardeşime gülümsedim. İlla illa... İlla illaa.. İlla illa... İlla sevdim... Çaresizim... Kardeşle birlikte düşler sokağına illa gideceğim:)




16 yorum:

  1. haha :)
    ne guzel bir yazi olmus boyle
    insallah bol bol egleniyorsunuzdur:)
    sarkilarda nefis, ilk kez dinliyorum sayende..

    Mutlu haftasonlari canim:)

    YanıtlaSil
  2. ben de gelmek istiyorum düşler sokağına ve bir kuş konsun badi parmağıma ,olmaz mı?

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yazı olmuş..
    :):)iyi eğlenceler...

    YanıtlaSil
  4. şarkılar böle yapar insanı işte.
    o sokaktan çıkamazsın.

    ama gittinizmi ki sona illa?
    :)

    YanıtlaSil
  5. aa aşkolsun!! insan kardeşini alırda buralara gelmez mi, ama birazcık değil sabahtan akşama kadar.

    YanıtlaSil
  6. Selam Küçük Şeyler, bu şarkıları çok severim. Hele Ezginin Günlüğü ve Leman Sam'ın hastasıyım:)

    YanıtlaSil
  7. Hey G, siz var ya ne şahane resmederdiniz bu şarkıyı.. Birlikte Düş Sokağındaymışız.. Badi parmaklarımızda birer kuşla:)
    G... Ne hoş bir hayal bu:))Hayal kurarım. Sonra kurduğum hayale ilk ben inanırım:))

    YanıtlaSil
  8. Selam Alice, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  9. Selam Şahdamarındaki Deli, sevindim:)

    YanıtlaSil
  10. Selam Seda, beğenmenize sevindim.
    Sağolun:)

    YanıtlaSil
  11. Selam Deeptone, sorulur mu? Elbette gittik. Parolamız şu:))

    "Hayal et. Olur elbet."

    YanıtlaSil
  12. Selam Buket, hazırol birlikte gideceğiz Düşler Soıkağına:)) Az kaldı.. Eli kulağında:))

    YanıtlaSil
  13. Düş satmak,
    aslında güzel bi şey, hem mutlu oluyosun, hem mutlu ediyosun:)
    Ben de beklerim.

    YanıtlaSil
  14. Misi, düş görmeyi severim. Düş satmayı da severim. Ama genelde inanmazlar bana. "Uyduruyorsun" derler:) Doğru uyduruyorum. Ama genelde olabilecek düşler kuruyorum.
    Böylece hayal kırıklığına uğramıyorum:)) Sizin bloğa şimdi uğrayacağım. Sağolun.

    YanıtlaSil