2 Mart 2012 Cuma

Çay İle Simit'in Aşkı

Şimdi içimden şahane bir aşk hikayesi anlatmak geldi. Öyle bir hikaye ki, iki aşık yanyana geldiler mi, göze şenlik, dile lezzet, yaşama şevk veren cinsinden.. Harikulade bir ikili.. Bilmiyorum ki, başka iki şey bu denli birbirine yakışabilir mi? Düşünüyorum da eşleri benzerleri yok gibi!

Bak şimdi... Oğlan bizim buralardan... Bizim şehirli... Yağız mı yağız, yiğit mi yiğit bir delikanlı... Yusyuvarlak, tostoparlak bir beden... Yooo, sakın şişman zannetme... Değil, değil... Yakışıklı mı yakışıklı... Sadece tamam, biraz iri kıyım, kallavi... Olsun... Yakışır delikanlıya, öyle değil mi? Ah, nasıl gevrek gevrek güler... Eğer gevrek sıfatını bulmuşlarsa dilbilimciler, inanıyorum ki bizim delikanlıyı görüp karar vermişler... O kadar bizimkine uygun bir sıfat ki bu, o kadar olur yani! Ya o kirli sakalı! Of! Sanki suratına susam serpmişler... Bu kadar mı yakışır sakal delikanlıya? Az sakallıysa az susamlı, çok sakallıysa çok susamlı desen hata olmaz ki, haklısın, de vallahi... Eğer bana sorarsan, yakışanı çok susamlı derim ben! Adı mı ne? Tamam, söyleyeceğim.... Simit! İzmit'in meşhur yakışıklı jönü Simit elbette!


Kız ise Rize'li...Bir Karadeniz dilberi... Bir fizik var kızda, nasıl anlatsam? Hani denir ya 90-60-90 ölçülerinde... Bir etek giydi mi altına kırmızı beyaz çizgilisinden... Bir duruş, bir alım, bir eda... Yanar ona elini süren... İnanılmaz güzelliktedir haspa! Fizik harika tamam... Ya kimya? Esas kızımızın hüneri, Karadeniz usulü demlenmiş olmasıdır, dikkat etmeli... İhmal etme, önce alt kattaki suyu kaynat, kız üst katta dinlenirken... Bir gerilsin, bir serpilsin şöyle buhardan.. Ohh!.. Sonra korkmadan sıcak suyu boca ettimiydin kızımıza, bırak kalsın bir süre demlensin sıcak suda... O kadar güzelleşir! İşte o güzel fiziğe ruh katan, asıl bu kimyadır... Başka hiç bir şeyde olmaz onun lezzeti. Adı ne mi? Çay tabi ki, çay... İnce belli bardakta demli bir çay... Başka ne olacak ki?

İşte bu yazdığım dillere destan Çay ile Simit'in aşk hikayesidir. İkisinin birlikteliği şahane bir lezzet verir. Hele arada yanlarında, ikisinin de en yakın arkadaşı, memletimin gözde akça pakça dilberi Ezine'nin Beyaz Peynir'i varsa... Offf! Bu üçlünün nefasetinden çıldırırsınız valla!..


03.10.2010

22 yorum:

  1. Okurken o kadar keyif aldım ki anlatamam. Kaleminize sağlık ;) Şimdi çay demlemeye gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Simit sarayındakilerde bu aşkın çeşitleri oluyor sanırım :) simit zeytinli peynirli sucuklu salamlı sadeli oluyor ama çay bildiğin çay :)

    YanıtlaSil
  3. Simit ve çay ikilisinin aşk hikayesine bayıldım..İzmit'te çarşıya her çıktığımda almadan duramadığım bir lezzettir simit..Eve zor varırım,hemen çayı ocağa koyar,simit,peynir ve çay üçlüsü..MMM!! bayılırım..Kaleminize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  4. BEN GELDİ
    MUHABBETLERİ BOL OLSU CANIM
    MMMMM HARİKA.

    YanıtlaSil
  5. pek güzel anlatmışsınız..çay ve simit çok sevdiğim iki şey..

    YanıtlaSil
  6. Bittim ben bu aşka, bu derin birlikteliği ben de o Beyoğlu Hacopulo aralığında ve bir sahil kenarında sık sık yaşar ve mutlanırım:))

    YanıtlaSil
  7. tek kelimeyle harika anlatmışsın bu sevimli ikiliyi. Zaten ben onların hayranıyım, şimdi besbeter tutuldum:)))

    YanıtlaSil
  8. bir simit delisi olarak beni benden aldı bu satırlar... Ama ben çayı ayranla aldatırdım simit olsaydım... Yani benim için aslolan simittir... Yanındakiler gelir geçer...

    YanıtlaSil
  9. Akşama ne yesem diye düşünüyordum, buzluktaki simiti çıkartmanın tam vaktidir. Domatesi de unutmayalım :)

    YanıtlaSil
  10. :) hele hele de anakara simiti :):)

    YanıtlaSil
  11. Tasvire, betimlemelere bayılmışımdır hep, keyifli bir yazıydı benim için okurken çok eğlendim:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Simit gibisi var mı. Yanına çay ..Ayran da olabilir. Canım çekti şimdi..

    YanıtlaSil
  13. Not:Bu sözde yalnızlar için gelsin :)) " Bir Çay Doldur Bana Hayatım Gibi Koyu Olsun,Şeker Atma İçine Derdim Gibi Acı Olsun,Çıkar Kaşığı İçinden Benim Gibi Yalnız Olsun! "(Alıntı)

    YanıtlaSil
  14. bunun ustune cy sevmeyen ben, cay demleyip icti iyi mi ..

    : )


    Yine guzeldi sevgili kahvem .. : )

    YanıtlaSil
  15. çay ve simite bayılırım ben..

    YanıtlaSil
  16. Geçen vapurda diş dolgumu kırda kırgınım ben simide :(

    YanıtlaSil
  17. Yazı gerçekten hoşuma gitti ellerine sağlık.
    Bir klasiktir ve kahvaltı sevmeyen bir insan olaraktan ikisi bambaşka bir yerdedir benim için. Sigara&Kahve nasılsa Çay&Simitte öyle hani..

    YanıtlaSil
  18. Vay canına sayın seyirciler! O kadar güzel yorumlar yazılmış ki,
    birdenbire canım çay demlemek istedi:)) Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Aklım başımdan gitti, nasıl canım çekti anlatamam
    kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  20. Şu çayı ne zaman görsem canım çeker. Ah yanında simit ve peynir fena canım çekti..

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel bir hikaye.Çay ve simit ikilisine bayılırım :)

    YanıtlaSil
  22. Ben de:))) Benim de:)) Çok severim!!

    YanıtlaSil