23 Haziran 2012 Cumartesi

Ve Kış Ve Hayat Ve Çizgi Roman Ve Yaz


Düşünsene... En güzel kış, kış mevsiminde mi yaşanır sence? Yoo! En güzel kış, yaz mevsiminde kışı hayal etmekle yaşanır! En güzel kış, yaz mevsiminin bunaltan sıcağında, kışı hatırladığımız zamanlarda yaşanır. Ben, kışı soğuğu değil, cehennem misali yaz günlerinde; kışı, soğuğu, rüzgarı hayal etmenin içimde uyandırdığı hisleri seviyorum.
 
 
 
 

Peki çizgi roman, en güzel kış mevsiminde mi okunur sence? Yoo... Kış mevsiminin getirdiği zorluklardan azade, rutinin sakin limanına demir atmış bu sıcak yaz günlerinde, karlar altında geçen bir çizgi roman macerasını okumanın tam vaktidir aslında. Ben kışın soğukta değil, cehennem misali yaz günlerinde, kışı, soğuğu, rüzgarı hayal ettiren çizgi romanları okumayı seviyorum.





8 yorum:

  1. yaz sıcağında kışı hayal etmem hiç..
    Bunaltıcı sıcaklarda kendimi deniz kenarında söğüt ağacının gölgesinde hafif bir esinti eşliğinde dinlenirken hayal ederim :)

    YanıtlaSil
  2. kışı çok ama çok seviyorum ve özlüyorum

    YanıtlaSil
  3. Yazinizin sonunda "Superman: Tüm Mevsimleri" gördüm. Jeph Loeb ve Tim Sale ikilisi en sevdigim cizgi roman yaraticilaridir.

    Bu eserleri bahar'la baslar, Superman'in dogusunu, guclerini ilk defa farkedisini ve gelecegi icin planlar yapisini anlatir.
    Ikinci bolum yazdir, Superman butun dunyaya kendini kanıtlar ve bir kahraman olur, düşmani Lax Luthor'in gercek yuzunu herkese gosterir ve onu hapse sokar.

    Üçüncü bölüm sonbahardir, Lax Luthor kurtulur ve haince bir planla Supermani alteder, Onu kendini sorgulamaya iter ve Superman kasabasina çekilir.

    Dördüncü bölüm kıştır. Felaketler birbirini izler, ama başlarina gelen bütün kötülükler superman'i dunyanin ona ihtiyaci olduguna ikna eder.

    Kitabin sonuna dogru bir felaket sonrasi kasabanin rahibi Clark Kent ve diger kasabalilara şöyle bir konuşma yapar:"Bütün mevsimler icin minnettar olmaliyiz. Ne kadar acimasiz ve sert olursa olsunlar. Çünkü sadece onlarin geçişiyle, gelecegin bize getirdiklerine şükretmeyi öğreniriz."

    Yani bence bu kitabin özeti şu, yaz ve bahar candir, kış'ı, sonbahar'i da çekmek lazim ki yaz ve baharin güzelligini takdir edebilelim, şükredebilelim:)

    Yaza hasret Amsterdam'dan tekrar sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Dönence, sizin hayaliniz de pek bi güzelmiş:)

    YanıtlaSil
  5. hanife, ben tuhaf biriyim. Kış gelince de, denizi, güneşi, kumu fena halde özlerim:)

    YanıtlaSil
  6. hirondelle, sizi dinledim. hemen kitap kapağını bulup yukarıya ekledim:) teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Hakan ne tatlı anlatmışsın:)
    Bu kitapları hemen alıp okumaya kararlıyım. Amsterdam'da yaşayan ve mevsimlerden en çok yazı seven, hatta ağustos sıcağında doğan birine ne söylenebilir? iyisi mi şöyle bir dua edeyim:

    "Tez zamanda memleketinin güneşine, denizine, sevdiklerine kavuşasın!"

    Seni çok seviyorum ben! Ne güzel yorum yazmışsın:)

    YanıtlaSil