25 Mart 2020 Çarşamba

Korona Günlüğüm - 3 - Ev


Coronavirüs sebebiyle, tüm gün evde çalışmaya başlayınca, evin temizliğinin pratikleşmesi, enerjimi  ekonomik sarf edebilmek niyetiyle, toz tutacağını düşündüğüm  halıların, eşyaların büyük bir kısmını kaldırdım. Üç  küçük halıyı süpürüp, yerleri silmek,  iki sehpanın  tozunu  almak çok kolay ve  hızlı oluyor. 

İki öğün yemek mutfak işini azaltıyor.  Mükellef  kahvaltı ve itinayla hazırlanmış  akşam yemeği. O kadar. Arada meyve, kahve. 

Haftalık  alışveriş yapınca, haftanın bir günü dışarı çıkmak yeterli oluyor.  Mesela bu hafta cuma günü ofisin işi nedeniyle bankaya gideceğim.  Evin ihtiyaçlarını  aynı gün gidermek niyetindeyim.

Evde okunmayı bekleyen onlarca kitabım var.  Veee  çalışma odamın durumu feci... İnceden çalışıp ortalığı hafifletmem  gerekiyor.  Sanıyorum masamın dağınık olmasından, kitaplarımın yanı başımda sere serpe durmasından hoşnutum. Yooo... Sözüm söz.   Hafta sonu  mutlaka düzelteceğim.

1 yorum:

  1. Merhabalar,epeydir takip ediyorum sizi, yorum da yazmıştım sanırım arada. Bloglar arası bir challenge a başladık, korona karantinası sebebiyle eve kapanmışken, (şimdilik) Nisan sonuna kadar her gün blog yazalım, yalnız hissetmeyelim, dertleşelim, moral bulalım, oyalanma yöntemlerimizle ilgili birbirimizden ilham alalım diye. Şimdi fark ettim ki siz de bunu zaten yapıyormuşsunuz:) Katılmak isterseniz çelınca sizi de eklerim listeye. Ayrıntılı açıklama için davet yazısı şurda: https://kanatlikedimasali.blogspot.com/2020/03/celnca-davet.html

    Bugün işimi erken bitirdim ben de, biraz temizlik yapayım, tozlar çok fena oldu... Bu arada çamaşır atayım. Valla giriş paragrafınız enerji verdi:)

    YanıtlaSil