28 Mart 2020 Cumartesi

Korona Günlüğüm -6- SU


Ellerimi yıkamak için musluğu açtığımda su şırıl şırıl akıyor ya, inanın gözlerimle kucaklıyorum suyu. Her defasında ödüm kopuyor çünkü... Feci korkuyorum. "Ya su tükenirse! Ya akmazsa!" 

Suyu tüketmemek maksadıyla, idareli kullanmaya alıştırıyorum kendimi. Suyu açık bırakmıyorum. Daha kısa duş alıyorum. Çamaşırı makinesini, kirlileri biriktirerek  ekonomik çalıştırıyorum. Elde bulaşık yıkamıyorum. Diş fırçalarken kullanmadığım zamanda suyu kapatıyorum. Koronavirüs sebebiyle  ellerimi daha çok yıkıyorum ya, ellerimi sabunlarken hemen kapatıyorum suyu mesela... Hemen...  Şöylee iyice sabunlayıp, avuç içlerimi,  parmak aralarımı, tırnak uçlarımı temizlerken suyu akıtmıyorum. Çünkü aynı endişe dolanıyor yüreğimde gene... "Ya akmazsa! Su  ya tükenirse!" Eyvaah!

Musluğun vanasını usulca çeviriyorum. Akıyor. Heyy! Ellerimi iyice yıkıyorum. Su akıyor ya nasıl mutlu oluyorum anlatamam.  

Hani bazan mutluluk nedir, diye sorarlar ya... Mutluluk  suyun  hep  akacağını bilmektir.


4 yorum:

  1. Yok o noktaya gelmeyecek.. Gelmemeli.

    YanıtlaSil
  2. Mutluluk; varken, yokluğunu düşünüp kıymet bilmektir. Aynı sizin yaptığınız gibi, tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Son zamanlarda suyun aşırı tüketiliyor olması fikri beni de endişelendiriyor. Gereksiz harcamamak için çok dikkat ediyorum. Son cümleye yürekten katılıyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Suyumuzun akmasına da temiz olmasına da, dışarı çıkıp içimize çekebildiğimiz temiz havaya da şükür...

    YanıtlaSil