14 Aralık 2008 Pazar

Romantik Kardeşim'in "Eylül" Denemesi...


Eylül sarışın sevgilim benim...Saçlarını savurarak ağır ağır rüzgarla dans eden. Sıcaklığı hala tenimde gezinen, çok özleyeceğimi bildiğim hasretim.

Ah Eylül! Sende nelerim gizlidir benim bir bilsen. Seni düşününce ilkokulun susamları yerlere saçılmış, simit satılan kantini gelir aklıma bir anda. Turuncu çantalı, saçları iki örgü, beyaz dantel yakası kolalı, siyah önlüğü ve kırmızı kurdelesi ile yedi yaşım yürür Ulugazi ye doğru. Her Eylül, İzmit'in her bir taşı anılarla dolu kaldırımlarında yürürken hep çınarlardan dökülen yapraklardadır gözüm. Yıllar önce saçlarına düşen Eylül yaprağını bir el uzanıp almıştı sevda dolu. O sarı çınar yaprağı kaç yıl durdu Türk Dil Kurumu sözlüğünün arasında.

"Eylül de Gel " demişti Alpay şarkısında. Ben de her Eylül o gelmeyeni bekledim yıllarca. Sonra başka bir Eylülde beklemekten vazgeçtim galiba. Sarı, asi, sıcak otuz üç Eylül geçti hayatımdan... Her Eylülde okullara koşturdum, bu Eylülde evdeyim. Sarı, minik, tatlı bir bebek var şimdi kucağımda. O elindeki çıngırağını sallayıp, bilgisayarda yazı yazan annesine bakarken , ben yaşamayı umduğum diğer Eylüllere göz kırpıyorum ve pencereden içeri dolan ılık Eylül rüzgarı gülümserken kahvemi yudumluyorum.

Yazan - Tuğba Uzuner Demirer
Fotograf - Numan Serteli

3 yorum:

  1. Sevgili küçük kardeşimin o güzelim denemelerinden biridir Eylül.
    Romantik,balık burcu miniğim.Okadar da küçük zannedilmesin,öğretmendir,iki çocuk annesi şahane bir edebiyat severdir kendisi.Diğer yazılarını da gönderse keşke Hayal Kahve'me...

    YanıtlaSil
  2. Süper..:) onu minicikken tanıdım..Ablasının peşinde, ablasına hayran, bilgiye aç minik kız. Ne zaman büyüdün..hikayeler biriktirdin kendinde. Kutluyorum Tuğbacığım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Müthiş bir yazı, kurgu olamayacak kadar gerçek; gerçek olamayacak kadar hüzünlü...

    "Her şeyin bir bedeli vardır derler; yaşamın da... Bizi sarmalayan güzelliklerden pay almak istiyorsak, o bedeli isterler bir gün. Bu, bazen ılık bir sevda, bazen kanımızı donduran koyu bir ayrılık olur. Ne ki, sevgiye batırılmış her hüzün yaşamaya değerdir. Yeter ki sahiplenmesini bilelim. Bu nedenle, acılar bilgedir ve yaşayanı kolay kolay tüketmez, aksine yüceltir. O bedeldir işte, yaşananın, yaşanılanın bedeli; ödemeye hazır olmalısınız, hazır olmalıyız..." (A.Çağlar)

    YanıtlaSil