20 Aralık 2009 Pazar

Hayatta En Kıskandığım ve En Sinir Olduğum ve hatta Nefret Ettiğim İnsanlar...

Hafta içi, yoğun işimin arasında bir ara benim kardeşe uğramak zorundaydım. Bir paket bırakacaktım. Uğradım. Kapısını çaldım. Açtı. Kapı açılır açılmaz evin içinden gelen buram buram bir koku ortalığı sardı. Nasıl iştah açan bir kokuydu anlatamam... Dedim: "Kardeş! Bu ne? Bu ne? Ne pişirdin gene?" Kokladım önce... Hımmm! Tarçın... Kesin tarçınlı bir şey... Of.. of.. of... Havuç... Hımmm... Ceviz.. Yemin ederim başım döndü de az kalsın kapıda yığılacaktım. Kardeş cevaben "Issız Adam keki yaptım," demesin mi? Benim balık burcu kardeşim. Her şeyi romantiktir. Kek yapıyorsa bile, mutlaka romantik bir tarifle yapacaktı tabi. Başka ne olacak ki? O da bilir beni. Nasıl iştahlıyımdır. Gülümsedi. "Gel, yedireyim biraz" dedi. Yooo... Duramazdım. Asla oturamazdım. Çok işim vardı çok. Eğer hemen hareket etmezsem bir müşterime geç kalacaktım. Yalvararak dedim ki: "Kardeş.. Keeekk! Paket yap bana.. Paket!" Paketimi kaptığım gibi fırladım. İşim bitince, eve geldim. Paketi açtım. Of! Kardeş var ya, kekin yarısını bana vermiş! Of! Ne fena!.. Ben şimdi verdiklerinin hepsini bir oturuşta bitirebilirim. Ama olmaz ki. Yapamam... Sana bir şey söyleyeyim mi? Hayatta kıskanç biri değilimdir. Ama çok yiyip... İstedikleri kadar yiyip, kilo almayan insanlar var ya... Çok kıskanırım o insanları işte, ne yalan söyleyeyim! Hatta bazen acayip sinir olurum. Hele mesela... Karşımdaki biri, ben bitirmişim de, o didikliyorsa önündeki çok sevdiğim bir yemeği... Ne demek kıskanmak, ya da sinir olmak, o kişiden nefret bile edebilirim. Nasıl yemez ki? Yiyip yumulacağı yemeğin nasıl hakkını vermez? O güzelim yemeği ucundan kenarından nasıl didik didik eder? Bu nasıl bir şey? Bende olan bu iştah onda neden yok? Ya yiyip kilo alamayanlar? Nasıl yapıyorlar bunu? Bende ne eksiklik var? Şimdi kardeş vermiş ya kekin yarısını bana.. Aslında hepsini bir oturuşta bitirebilirim. Ama yapamam!.. Abartamam... Bir oturuşta en fazla iki dilim kek yiyebilirim. Of ya!.. Ya da mesela uğradım ya kardeşe, kokuyu burnum aldı. Neden nefsim bu keki arzuladı? Tamam. Kardeşe uğra.... Paketi ver.. Kokuyu duyma... Ya da nefaseti hissetsen de aldırma... Dön geri... Marş marş işe... Öyle değil mi? Neydi o, dilenciler gibi kapıda "keeekk, keeekk!" diye yalvarmalar? Hayıflana hayıflana iki dilim keki koydum tabağa... Oturdum camın kenarına... Bir parça kek aldım çatalın ucuna... Attım ağzıma... Hımmm... Nasıl şahane yapmış benim kardeş gene ya... Kesin annemin elini almış.. Kesin! Issız Adam keki buymuş demek ki? Kardeş kendi romantizmini keke eklemiş belli... İki dilim keki lezzetine vara vara yedim. Bu kesmedi beni. Kek yemeye devam etmeyeyim de, yemekli bir film seyredeyim bari dedim. Meryl Streep'in son filmi Julie & Julia yı seyretmeye karar verdim. Şimdi seyredeceğim. Sonra Hayal Kahvem'e geri döneceğim....

11 yorum:

  1. Vildancığım
    Bu kekin yanında ince belli bardaktan , tavşan kanı bir çay ne güze gider değilmi.. canımı istettin, gidip hemen bir kek karıştırayım :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ruhancım... Demledim çay, demledim.. Demlemez olur muyum hiç:) Sen hiç Rabia ile Şakir çay markaları duymuş muydun? Arap çayları bunlar.. Şakir ve Rabia marka çayları birbirleriyle karıştırıyorsun. Nasıl şahane lezzette bir çay oluyor, anlatamam... Issız Adam kekiyle herhangi bir çay içilmez ki! Romantik kekin yanına, mutlaka romantik çay olacak:)Şakir ile Rabia birbirlerine kavuşacak:))
    Bizde çay ve kek keyfi böyleyken böyle işte:))

    YanıtlaSil
  3. pes vallahi!!,her şeyi yapacağın aklıma gelirdi de benden nefret edeğin aklımaaa gelmezdi.brak yemeği didiklemeyi,iştahla yiyip kilo almadığım için iki kat fazla nefret ediyorsundur alllah bilir:))) [yaşasınnn gülücük yapmayı çözdüm yuppiiii].hımmm da hımmm ya kilo alıp seni kazanacağım yada bu iş burda biter....

    YanıtlaSil
  4. Hey gidi Oyacım hey!
    Sen bir kere tatlı sevmezsin:) Nerden kilo alacaksın. Benim ne tatlıcı olduğumu bilirsin..
    Yaptığın sütlaçların kokusunu alır da gelirim sana:)Hele kısır yaptıysan, işi bile unuturum valla:))

    İkincisi her işinde olduğu gibi yemeği de abartmazsın, zerafetle yersin. Ben ise her işimde olduğu gibi yemekte de dur durak bilmem.
    Abartırım da abartırım. Elimden zor alırsın:)

    Canımcım.. Sen hep böyle kal! Abartmadan ye, tatlı sevme.. Ben yerim onları nasılsa senin yerine:))

    YanıtlaSil
  5. söz gümüş ise gülücük altın der :)))) seni tatlı tatlı kucaklarım kardeş..

    YanıtlaSil
  6. Yooo... Bana tatlı deme.. Gece gece beni baştan çıkarma... Tatlı yaptırma... Neyse bugün kahveli çikolata almıştım Kahve Dünyası'ndan.. Onu yiyeyim bari:)

    YanıtlaSil
  7. Son günlerde benimd ecanım ev yapımı kek istemiyor değil hani. Ve siz de öyle bir anlatmışsınız ki canımız çekti:) Ancak benim takıldığım nokta, Issız Adam romantik bir film mi yoksa ruhsuz bir film mi:) Ben anlayamadım. Her neyse...Meryl Streep'in son filmi Julie & Julia yı ben de izlemek istiyorum:) İlk yorumları sizden alırız artık...

    YanıtlaSil
  8. Kusura bakmayın Ala.. Bazen yemekleri yazarken dikkatsiz davranıyorum:) İnsanın canı çekebilir tabi... Daha dikkatli olacağım.
    Issız Adam romantik bir filmdir...Kardeşim öyle dedi.. Kardeşim öğretmendir. Eee! Öğretmenler
    her şeyi bilmez mi? Bilir. Bilir:))
    O halde hep birlikte sınıfça tekrarlayalım. Neymiş? Issız Adam romantik bir filmdir:))

    YanıtlaSil
  9. Asla ve katiyen:) Issız Adam romantik bir film değildir. Müzikleri romantiktir. Bu romantiklik sanırım kişiden kişiye değişiyor. Sevgili kardeşinize saygım hürmetim sonsuzdur ancak Öğretmenler her zaman her şeyi bilmezler:) Tarçınlı kek yapmakla kızın peşindne koşmakla romantiklik olmamalı:) Üstelik bu adam resmen sevgiyi ayaklar altına alıyor siz de bu adama filme romantik deyin. Valla olacak iş değil. Şşaşırıyorum bazen bu hanımlara:) Çok büyük laflar etmeden gideyim ben:)Kekin tarifini yazarsanız ben bizzat deneyeceğim:) Romantik olmalıyım:)

    YanıtlaSil
  10. Benim güzel bir huyum vardır. Bazı yemekleri iyi yapana mal ederim ve asla tarifini almam. Misal, Issız Adam kekini madem benim kardeş leziz yapıyor, neden tarifini alayım ki? Canım isteyince, rica ederim yapar.. Kardeşler ne gün için ki, öyle değil mi? Vallahi aslında bu sorularınıza cevap verecek kişi de benim öğretmen kardeş de... Pek girmez ki benim Hayal Kahvem'e.. Durun bakalım... Bekleyelim.. Görelim.. "Kardeş, Ala'ya Issız Adam kekinin tarifini verir misin?" diyelim... Bakalım ne zaman cevap verecek:))

    YanıtlaSil
  11. Siz şanslısınız. Bizim de böyle kek yapan kardeşimiz olsa tarif istemeyiz, sizin gibi rica ederiz yaptırırız. Merakla tarifi bekliyorum:)

    YanıtlaSil