20 Kasım 2010 Cumartesi

Bütün Kızlar Toplansın... Haydi, Zagor Baltası Yapmaya Başlıyoruz!


Yoo.. Olmaz ama bu kadar da... Hayal Kahvem'e  "Kız Zagor Baltası"  hakkında yazı yazdım ya... İşte burada... Ogün bugün arayan arayana... Of! Tamam... Şimdiye kadar bilmiyordunuz, Zagor baltasını taşıdığımı çantamda... Şimdi öğrendiniz. Anlıyorum. Haklısınız. Sizler de istiyorsunuz. Ama arkadaşlar işim var gücüm var benim. Her birinize Zagor baltası yapmam mümkün mü hele şu işlerimin en debdebeli zamanında... Of, yapmayın ama! Bakın ne geldi aklıma... Şöyle yapalım mı? Ben size Zagor baltası yapmak için malzemeleri tek tek vereyim. Siz bunları bir an önce edinin. Sonra aynı yemek yapar gibi Zagor baltası tarifini vereceğim. Hep birlikte yapacağız. Tamam mı? Hem ne derler? Hani bir şey derlerdi bu durumlarda... Hahh buldum... "Balık verme, balık tutmayı öğret" derler değil mi? Tabii yaa... Zaten düşünsenize, zorda kaldınız, hemen bir Zagor baltası yapmanız gerekiyor. Ne yani yanınıza ışınlanacağımı mı sanıyorsunuz? Nerdeee? Kendiniz yapmalısınız bu nedenle. Tamam, anlaştık öyleyse..  İşte buyrun Zagor baltası için gereken malzeme:
 

1- Bir adet taş. (Heryerimiz taş dolu. Elips formunda, çok ağır olmayan, zarif bir taşı sahilde kolaylıkla bulabilirsiniz. Yok, uğraşmayayım diyorsanız  bahçe malzemeleri satan bir alışveriş merkezinden tanesi 1liradan alabilirsiniz.Ama maksat para harcamak değil. Bakarsanız çevrenize böyle bir taşı kolaylıkla farkedeceksiniz.)

2- 1 adet sopa/değnek/çomak/çubuk. En kolay bulacağınız malzeme. Ben bizim sitenin bahçesindeki bitkileri buduyorlardı. Bir kaç dal onlardan aldım. Çok ince olmamasına dikkat ediyoruz.)

3- Yeteri kadar ip. (Aslında sarmaşık olmalı tabii. Ama burası Darkwood Ormanı değil ki. Olsaydı  off...  Sarmaşıkla işten eve, evden işe ağaçtan ağaca atlaya atlaya gidip gelmek en büyük hayalimdi. Ne şahane olurdu değil mi? Neyse.. Konuyu dağıtmayayım. Sağlam bir ip işimizi görecektir. Heyy.. Renkli kurdele ya da lastikle var ya, off.. şahane olur... şahane...  İstediğiniz renkte hemde)

3- Maket bıçağı ya da keskin bir bıçak.

Tamam... Bu kadar işte.. Siz hazırlayın bu malzemeyi... Bir kaç güne kadar vereceğim Zagor Baltası tarifi... Çok kolay.. İnanın çok kolay...  Aynen yemek yapar gibi...

NOT:  Zagor'un Sözü Bu Bloğundaki bilgilerden ve resimlerden  faydalanmaktayım.

13 yorum:

  1. Yine severek okuduğum güzel bir paylaşım.
    İnsanların hayallerinin ve projelerinin olması ne güzel!

    YanıtlaSil
  2. Hangi durumlarda kullanıldığı düşünülürse, malzeme olarak batıcı/delici sözlerle de balta anında yapılabilir mi acep diye düşünmekteyim :))
    Ama tabii ki bu malzemeleri de edinmekte fayda var..
    Güzeldi :)))

    YanıtlaSil
  3. Evet Ali Zafer,haklısınız.. Hayal etmek çok güzel!

    Hey, sadece kızlar yapmazlar Zagor baltası tabii..
    Eğer yoksa sizde yapmalısınız:) İlla ki:))
    Hem eski Gırgırcı değil misiniz benim gibi. Mutlaka çizgi roman da okurdunuz değil mi?
    O halde hazır edin malzemeleri Ali Zafer, Zagor baltası yapacağız hep birlikte:))

    YanıtlaSil
  4. ımm.. Müge.. Amacımız can yakmak değil ki:)
    Haklısınız "kalem ya da söz kılıçtan keskindir" Yoo... Kimseye zarar vermek, acıtmak niyetinde değilim. Zaten Zagor okuyan kızlar şunu bilirler.. "Zagor dostuna gerçek dost, düşmanına beter böcektir. Zagor korkmaz, korkana da el uzatır." O halde, biz kızlar her durumda donanımlı olmalıyız. Şunu bileceğiz.. Birisi haddini aşar ve bela ararsa bilmelidir ki, gerekirse beter böcek olup kafadan pekmez akıtabiliriz. Çizgi roman okuyan bir kız karşısında kimse bela arayamaz... Çünkü bilirler ki Zagor okuyan bir kızın baltası hedefi muhakkak bulur, nereye kaçarsan kaç!!! Ayağını denk alırlar bu durumda:)) Unutmayın böyle küçük, tatlı oyunlar sevinç hissini geliştirir. En azından şunu söyleyeyim, ben oyunsuz yapamam:)Hayatım oyun benim...

    Size bir şey söyleyeyim mi, o kadar çok maksatla kullanılıyor ki Zagor baltası anlatamam size.. Mesela taze ceviz sever misiniz bilmiyorum. Ben çok severim. Mutfakta kullandığım bir Zagor baltam var benim.
    Zagor baltamla ceviz kırdım demin:))
    Yaa.. Böyleyken böyle Müge...Malzemeleri hazır ettiğinizde lütfen haber verin:))

    YanıtlaSil
  5. Çok eğlenceli..okurken gülmemek elde değil..ceviz,fındık kırma işi buda fena değil..Ömrün uzun olsun yine güldürdün bizi..:))

    YanıtlaSil
  6. CWRM, malzemeleri hazır ediniz.. Zagor baltası yapacağız:) Zagor baltalarımız hazır olunca, "baltalar elimizde, uzun ip belimizde" diyerekten hep birlikte kamp yapacağız uygun tepelik bir yerde:))Karamba karambita.. Off! Düşünsenize.. Ne güzel kahve içilip şarkı söylenir kamp ateşinde.. Ya öykü anlatma durumları falan... Oy!Oy! Bakar mısınız halime? Kendim anlatıp kendim hayale daldım gene:))hehhe! Epey bi yaşarım ben bu hayalle:)))

    YanıtlaSil
  7. YOK yok öyle düşünme gerçekten hayalini kurup yapamadığımız şeyler doğaya bayılırım kamp dedin de..baltaları hazır edelim düşelim yollara ne güzel olur..:))

    YanıtlaSil
  8. Darkwood'un bütün davulları adına CWRM! Sahi mi?
    Yooo... Bu hayalim de sahi olursa, kamp ateşi falan anlamam şakkadanarak düşer bayılırım yeminle:)) Tamam.. Malzemelerini hazır edin o halde:)))

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Hayal Kahvem,bir şey soracağım sana.
    "Hay bin kunduz aşkına" repliği Zagor a mı aitti? :))

    YanıtlaSil
  10. Yooo... Çelik Blek... Teksas repliği...

    Zagor replikleri için buyurunuz efenim:))

    http://hayalkahvem.blogspot.com/2010/10/zagor-maceralarnn-renkli-figurlerine.html

    YanıtlaSil
  11. hayret çok hazırsın bu konularda bir bakayım..unutmuş muyum?

    YanıtlaSil
  12. Ecehan, beni görseniz var ya dersiniz ki bu yazı ve yorumları sen mi yazıyorsun:)) O kadar herhangi biriyken, hayal kahvem'de çoşup gidiyorum.. Hahha! Alem bir şey oluyorum gerçekten.. Haklısınız... Alemim:))

    YanıtlaSil