26 Nisan 2011 Salı

"Bizim Yavuklumuz Burda Babanne... Feysbuk'ta..."


Haftalık mizah dergisi Leman geçen ay Bayan Yanı adlı bir mizah dergisi çıkarmıştı. Önce neden sadece bayanlara bir mizah dergisi çıkarılıyor ki diye aklımdan geçirip hayıflandığımı itiraf etmeliyim. Üzerine afiyet azbiraz kompleksliyim. Sanki ayırımcılık gibi geldi anlatabiliyor muyum?  Saçmalamışım resmen. Ben var ya bayıldım Bayan Yanı'na... Zaten çizgi roman konusunda arada dertlenirim.  Haftalık mizah dergileri, Zagor veya nebileyim Ken Parker maceraları hakkında, şöyle kadın kadına muhabbet edebilsem derim.  Çevremdeki kadınlar  çizgi roman ve haftalık mizah dergisi okumadığı için içimde kalıyor bu tip muhabbetler ne yalan söyleyeyim. İşte buyrun. Bayan Yanı var ya ilaç gibi geldi bana. Alıyorum elime... Aman  da aman...  Üstelik nasıl güzel, rengarenk bir dergi... Şahane... Bugün satın aldım. Kitapçıda dayanamadım birkaç karikatürüne baktım.  Bazılarında için için güldüm. Bazılarında ise  tutamadım kendimi kıkır kıkır  güldüm. Oh! Kadın halleri konusunda bu kadar karikatürü ve bu kadar kadın çizeri, yazarı bir arada hayatımda görmedim.  Ne tatlı, ne komik karikatürler... Ve ne  muhteşem tespitler.  Sonra dikkatini çekerim. Sadece memleketin değil "Dünyanın Tek Kadın Karikatür Dergisi."  Gerçekten koltuklarım kabardı. Gurur duydum memleketim kadın yazar ve çizerleriyle.  Yürekten tebrik ederim.   Bir şey daha söylemeden edemeyeceğim.  Sadece kadın yazar ve çizerlerin yer aldığı Bayan Yanı'nda tek erkek yazar var. Kim bil bakalım? Atilla Atalay.  Dergide Sıdıka öykülerinden biri var.  Negzel değil mi? Bak Hayal Kahvem'e Bayan Yanı'ndan bir kaç karikatür ekleyeceğim.  Bu kez Feyhan Güver'in karikatürlerinden seçtim. Mutlaka almalısın bu dergiyi...  Bilmiyorum yani...  Ben bu ayki Bayan Yanı'nı gene çok sevdim.  Bak kimler var? 

Ramize Erer, Feyhan Güver, İpek Özsüslü, Aslı Erdoğan, Betül Yılmaz, Gülay Batur, Fatoş Bozoğuz, Elif Nurşad, Melda Onur, Raziye İçoğlu, Aslı Yazıcıoğlu, Ceylan Usman, Duygu Sarı, Ezgi Aksoy, Nilgün Oya Özsüslü, Duygu Yavuz, Yıldız Ertan veee Sıdıka.  

                                                    


7 yorum:

  1. Ben de kahve içerken seni okumaya bayılıyorum. yeni dönem edebiyat söyleşilerine çizgi romanı eklesem Ankara'ya gelir misin?

    Gelirim dersen eeeeee bana bir e-posta!

    Sevgimle.

    YanıtlaSil
  2. ramize erer,sıdıka,aslı erdoğan :))

    YanıtlaSil
  3. @ Uzağa Giden Kadın, hemen gelirim hemen:))

    @ Evet Buket, ne hoş değil mi?

    YanıtlaSil
  4. O vakit sonbaharda Ankara'da seni misafir edeceğiz yaşasınnnnnnnnnnnnnnnn!

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Uzağa Giden Kadın.. Bizim bir gezi grubumuz var.. Aylardan Şubat, Momentos, Nessuno, Dostça.. Hep birlikte geliriz haberiniz olsun:)

    Aaa! Demek yeni dönem edebiyat muhabbetlerine çizgi roman da dahil edilecek.. Heyy! Ne güzel haber:)

    YanıtlaSil
  6. Noldu? nereye gidiyoruz? :))) ne zaman? saat kaçta? :)))))

    YanıtlaSil
  7. Momentos, sonbahar'da Ankara yolu görünüyor:) Artık atlar trene gideriz hep birlikte:))

    YanıtlaSil