7 Temmuz 2011 Perşembe

Canım Karlı Bir Yazı Yazmak İstedi...


Hani geçen kış bir gün kar atıştırmıştı ya… İşte tam o gün...  Tam kar atıştırırken... Büyülenmişcesine pencerenin önüne gittim. Dışarıya bakmak için yüzümü cama iyice yaklaştırınca, burnum cama değdi. Burnum cama  deyince, hohladım cama  gayri ihtiyari. Bilirsin, olur ya... Soğuk cam sıcak nefesten buğulanır hani.. Elim sanki bir illüzyondan etkilenmiş gibi, kendi kendine camın buğulanan kısmına  gitti. Bil bakalım ne yaptım? Bir kalp şekli çizdim ben.  Sonra nedense bir ok geçirdim çizdiğim bu kalbin içinden. Şöyle bir baktım yaptığıma. Ne yalan söyleyeyim, çizdiğim içinden ok geçen kalp hoşuma gitti. Güldüm kendime.  Bu kez kalp çizgileri arasından gökyüzüne bakarak, uçuşan kar taneciklerini seyretmek istedim. Güzellikleri hayret ederek seyretmeyi küçüklükten beri sevdim. Hiç değişmedim.  Canı rahmet istedi. Büyükannem... Serpiştiren karı seyretmek  maksadıyla ben böyle ağzım açık gökyüzüne bakarken... Her defasında “Bak.. İyice bak bakalım! Gökten kar silkeleyen melekleri görebilecek misin?” derdi. Bu sözleri duyunca gözlerimi iri iri açar, büyükanneme şaşkınlıkla bakardım.  Yüzümdeki bu şaşkın ifade sanırım hoşuna giderdi. Omuzlarını titreterek, muzipçe  kıkır kıkır gülerdi. Bu defa hemen önüne diz çökerdim.  “Sen hiç karları silkeleyen melekleri  gördün mü büyükanne?” derdim. Cevap vermezdi. Elindeki zümrüt yeşili tesbihi çeker, anlamadığım dilde mırıl mırıl bir şeyler söylerdi. Merak ederdim. Büyükannem hiçbir zaman bu soruma cevap vermedi. Ben ise her defasında hayal alemime dalar, yüzüme usulca düşüp eriyen kar tanelerini hissetmeksizin, sadece ağzımı değil, kulaklarımı, burnumu, gözlerimi ve her nevi duyu radarlarımı sonuna kadar açardım. Tüm merakımla kar silkeleyen melekleri arardım. Gözlerimi kırpmadan o kadar bakardım ki, bazen gökyüzünden bir melek göz kırpardı  bana sanki. Ah, yüreğim taa gökyüzüne kadar  gider dönerdi. Çok sevinince insanın  yüreği dalgalanır ya hani.  O  kar taneciklerinin altında olduğum yerde durmaksızın dönmek isterdim bu defa... Dönerdim.  Beyaz tanecikler de  etrafımda uçuşarak dönerdi. Çevremdeki her şey ama her şey dönerdi tabii.. Dünya dönerdi. Katıla katıla gülerdim bu durumda. Çok gülerdim.



NOT: Evet, canım bu sıcak günde karlı bir  yazı yazmak istedi. Çok işim var. Yazacağıma eski bir yazımı buraya kopyaladım. Birde müzik ekledim. Heyy! Şimdi kalkacağım ayağa... Müzik eşliğinde ofiste döneceğim:) Ve sanki karın altında dönüyormuş gibi hayal edeceğim.  Güleceğim. Çok güleceğim. Of! Üşüdüm ne yalan söyleyeyim:)


14 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı,hele ki kar olur da ben bakmam mı?
    Çok güzel duygular yaşattı yazdıkların bana,tebrik eder , teşekkür ederim...
    Müzik eşliğinde okumak da bir başka güzeldi:)

    YanıtlaSil
  2. şarkı da ne kadar uymuş bu yazıya ya bayıldım

    YanıtlaSil
  3. Selam Vildan,

    Ben de yaz günü kar içeren bir yazıyı nasıl yazmış diye düşünürken okudum alttaki notu; evet, yaz günü serinlemek için karlı anıları düşünebilir insan ve bu da iyi gelir şüphesiz... Kış geldiğinde de yazın sıcak günlerini hayal edeceğiz öte yandan öyle değil mi, mesela kar yağarken, pencereden bakıp şu karlı sahilde akşam üstü ne güzel gezerdik kabilinden ve bu nedenle hep bulunduğumuz noktadan ötede bir yeri, durumu hali hayal ettiğimizden hayatımız renkli geçecek, hayal ettiğin renkler eksilmesin hayatından, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Soğuk havayı özledim ben yaaa:):)

    Hayatın Süs payı

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı, soğuğu ve karı hiç sevmem ama, üşüteceği yerde ısıttı içimi :-)

    YanıtlaSil
  6. yaşasınn bu sıcaklarda klima esintisi hissettim ,kar yazılarına erken başlamışsın,daha dur daha ne sıcaklar olacak,ama mutlaka daha ne ,kar,kardan adam,ayaz yazılar çıkar senden=)))

    YanıtlaSil
  7. @Baykuş Gözü, beğenmenize sevindim. Ne hoş şarkıdır sahiden. Ajda Pekkan da söylerdi hatırladınız mı? Her yerdeee kar varrrr, kalbim senin bu geceeee:)

    YanıtlaSil
  8. Evet Konuşma Baloncuğu, özellikle arandım bu şarkıyı ve tabii ki Adamo'yu:) Sağolun.

    YanıtlaSil
  9. Selam Nessuno, biliyorum siz yaz çocuğusunuz:) Güneşten enerjialangillerden... Bu yaz sıcağında sizin yaz muhabbetlerinizi okumak pek keyifli oluyor. Bence aynen devam edin. Bu arada duanıza "aminn" demeden geçemeyeceğim:) Sağolun.

    YanıtlaSil
  10. @ Süs Payı, aramızda kalsın ama.. Ben de:)

    YanıtlaSil
  11. Oya, nasıl biliyorsun beni:) Of, ne karlı yazılar yazarım, rüzgarlar estirir, fırtınalar koparırırım koparmasına amaaa... Bu sıcaklarda yaz uykusuna yatmaya niyetlendim:))

    YanıtlaSil
  12. Ah bu şarkı bana bir günü ve bir kaç güzel insanı hatırlatıyor :))) anladın sen onu...

    YanıtlaSil
  13. Ah Momentos anlamaz mıyım hiç?
    Ne geceydi hatırlasana! Sürprizli karşılaşma.. Şiirlerin ucuştuğu bir mekandan bembeyaz bir gecede karın uçuştuğu sokağa çıkmıştık hep birlikte.. Sonraaa.. Dayanamamış "her yerde kar var, kalbim senin bu gecee" diye şarkı söyleyemeye başlamıştım.. Şarkı söylemeye başlamıştık hep birlikte.. İşte bu şarkıydı.. Kollarımızı açık karı kucaklamıştık.. Sonra vedalaşırken birbirimizi tabii.. Hava soğuk muydu? Bilmem... İçimiz sıcacıktı.. Eminim..
    Özledim öyle bir geceyi ne yalan söyleyeyim.
    Şahane bir geceydi.. Unutmak mümkün mü:)

    YanıtlaSil