31 Aralık 2011 Cumartesi

Bu Yılbaşı Gecesi Neredeyim?



1978'de Orhan Aksoy'un yönettiği Neşeli Günler adlı filmde, Münir Özkul'un canlandırdığı Kazım Efendi'nin, işsiz güçsüz ve bol palavracı kardeşi Ziya unutamadığım tiplerden biridir.  Anlattığına göre Almanya'da safariye çıkmış, tüfeği ateş almayınca, aslanı çakıyla öldürmüştür. Ziya'da palavranın sonu yoktur. Mesela Ziya'nın anlattığına göre hem Demirel hem Ecevit kendisine partilerine katılması için  yalvarmışlardır... Ama Ziya ikisini de redetmiştir. Peki birini seçse ne bakanı olurdu Ziya dersin? Palavra Bakanı olacağı kesindir. Tutunamayan biridir Ziya... Yani hiç bir işte tutunamamaktadır. Mesela bir ara jilet işine kalkışır. Bak şimdi... Ziya'yı bir kahvehanede hayal edelim.  Ziya kahve ahalisi arasında jilet satmaktadır... Anlattığına göre...  En iyi jilet Ziya'nın elindekidir. Çünkü dünyanın bütün  meşhurları bununla tıraş olmaktadırlar. Kimler mi? Kimler olacak... Meselaaa... Başlıyorum Ziya usulü atmasyona... İngiltere kralı... Rahmetli başkan Kenedi... Taçsız kral Pele... Bakenbayer... Kaleci Mayer... Nadye Komanaci... Biricit Bardo... Fenerbahçeli Cemil... Hepsi şöhretlerini Ziya'nın elindeki bu jilete borçludurlar. Evet. Denemesi bedavadır. Hem de hiç para vermeden... İşte böyle palavra ustasıdır Ziya. Sonra elindeki jiletle bir vatandaşı tıraş etmek ister. Adamın suratını kan içinde bırakır. Vatandaş kıyameti koparır. Pişkindir Ziya. Bu kez gene satmak niyetiyle cebinden kanı durdurmak için bir şişe ilaç çıkarır. Çok alemdir Ziya... Çook!


Bu gece malûm yılbaşı... Biliyorum yılbaşını  nerede kutladığımı merak ediyorsundur. Aramızda kalsın ama ben İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü davet ettiği için Buckingham Sarayı'ndayım. Sabah tören alanının White Hall kapısında Buckingham Sarayı Suvari Birliği tarafından karşılandım. Prens Charles arabada bana eşlik etti. Rahatsızlığı nedeniyle eşi Cornwall Düşesi Camilla törene katılamadığı için Prens Charles benden özür üzerine özür diledi. "Aman canımm, ne önemi var. Don't worry! Be happy!" dedim.  Prens mahcup oldu. Yanakları kızardı. Utanarak gülümsedi. Hayır. Şeyi anlayamadım. Benim  Bukingham Sarayı'nda yılbaşı yemeğine katılacağımı Londra'daki Türkler'e kim haber verdi? Neden biliyor musun? Ben ve Prens Charles'i taşıyan konvoy Mall Caddesinden geçerek saraya giderken, yol kenarında bayrak sallayan pek çok insan bana sevgi gösterisinde bulundu. Nasıl gururlandım anlatamam. Şimdi  siyah uzuuun elbisemi giydim. Saçlarımı prenses topuzu yaptım.  Kraliçe yarım saatir aşağıda arabada beni bekliyor. Hemen çıkmalıyım. Palavra mı? Ne yani bu anlattıklarımı  palavra mı sandın? Yok artık! Sen beni galiba Neşeli Günler'deki Ziya ile karıştırdın.  MUTLU YILLAR:)


16 yorum:

  1. asla ve kat'a sen ziya olamazsın. ziya senin eline su bile dökemez :P yazın, ziyayı dinlerken hadi canım sen de anlamına gelen o şapşal gülümseme etkisi yaptı. mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  2. Palavra atabilecek arkadaşlara sahip olma dileğiyle...

    Nice senelere ;)

    YanıtlaSil
  3. Selam Men De Boor, 2012 yılında hayalleri aşıp palavralara geçiş yapacağa benziyorum:)) Eyvah! Eyvah ki ne eyvah:))

    YanıtlaSil
  4. Selam 8ex-en8, nice senelere:))

    YanıtlaSil
  5. mutlu yıllar :)) yenı yıla nasıl gırersen oyle gecermıs ama :)

    YanıtlaSil
  6. Hahaha :) Yine çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık. Nice mutlu yıllar dilerim. Ailenize selamlar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. arada mı desem hep mi desem bilemedim ama böyle güzel palavralar olsun 2012 de çok beğendim ben bu yazıyı teşekkürler ve mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  8. Selam biricitconsungunlugu, öyle derler:) Korkuyorum bu yıl kendimden! Yanmışım ben:))

    Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  9. Sağol Mit, benden de sizin aileye selamlar:)

    Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  10. Selam Seda, aman diyim bana bol palavra olsun filan demeyin:) Hayır, ben kararlıydım aslında.. 2012 yılında daha ciddi, daha entellektüel beni ortaya çıkaran yazılar yazacaktım. Görüyor musunuz olanı biteni, hayalleri aştım, palavralara ulaştım:)) Allahım ben uslanmayacak mıyım:))

    Mutlu Yıllar Seda.. Siz bana bakmayın:))

    YanıtlaSil
  11. Selam MAZES, mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  12. sevgili hayal kahvem, blogunu zevkle okudugum blogcan : )

    ikibinoniki sana ve sevdiklerine huzur ve mutluluk getirmesi dilegi ile, mutlu kutlu iyi yillar !

    Sevgiler : )

    YanıtlaSil
  13. Eyvallah Lô-Lâ, bilmukabele:))

    YanıtlaSil
  14. Valla herkes biraz Ziya olmalı bazen. Ev azından bizi, içinde küfür olmadan güldürme yeteneğine sahip Ziya lar güldürse fena mı olur. Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  15. SElam Harikalar Atölyesi, çok haklısınız... Misal ben Kraliçe'ye misafir oldum geldim. Ne var, fena mı oldu:)) Güldürebildiysem ne mutlu canıma:))SAğolun.

    YanıtlaSil